Mikä ihmeen silmänkääntötemppu työttömyysputken poistamisen työllisyyslisäys on?

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006634089.html

”Hallituksen on määrä päättää budjettiriihessä eläkeputken mahdollisesta poistamisesta. HS käy läpi kahdeksan kysymyksen avulla, mistä kiistellyssä työttömyysturvan muodossa on kyse.”

Voisiko joku kertoa, miten tuo eläkeputken poisto muka työllistää?

Ymmärtääkseni pääosa siinä olevista on lähellä eläkeikää eikä työttömäksi jääneenä tosiasiassa tule työllistymään.

Heidän sijaansa voi työllistyä joku muu nuorempi, mutta työllisyyden määrä pysyy samana.

Jos eläkeputki poistuu, nämä jäävät vain työttömiksi irtisanottaessa.

Toisaalta, jos he saavat jatkaa töissä, he ovat työllisiä, mutta yhtään uutta työpaikkaa se ei tuo, vaan työllisyys pysyy samana.

7 vastausta artikkeliin “Mikä ihmeen silmänkääntötemppu työttömyysputken poistamisen työllisyyslisäys on?”

  1. Mielestäni täysin järjetön ajatus. Samaa mieltä ja samoilla perusteella olen yhtä mieltä kanssasi..

    1. Huonot työntekijät pitää irtisanoa ja tilalle pitää saada halvempaa työvoimaa. Eläkeputket on sosialismia, miltä kuullostaa kuka tälläistä jauhaa…

  2. Näinhän se on. Niin kauan kun Suomeen ei synny aidosti uusia työpaikkoja, niin tälläiset keinot ovat lähinnä luokkaa ”ollaan tekevinämme jotain.”

    Minua häiritsee myös se, että eläkeputken poistosta puhuttaessa lähdetään siitä, että ihmiset ovat itse hakeutuneet työttömiksi ja siksi heitä pitää näin ”kannustaa” jatkamaan työelämässä.

    Ennen kuin lähdetään eläkeputkea poistamaan, niin pitäisi tutkia ne syyt, minkä takia ihmiset tuossa putkessa ovat. Tässäkin asiassa mieluummin porkkanalla kuin kepillä.

  3. Joidenkin mielestä työttömyys vähenee ja työllisyysaste kasvaa kun mahdollisuus saada kohtuullista työttömyyskorvausta poistetaan. Kukahan se hokeekaan ” Työ lisää työtä”. Samalla kohteena on myös vuorotteluvapaa ja kotihoidontuki. Suuri osa nuorista aikusista tekee pätkätöitä muiden sijaisena, saa arvokasta työkokemusta ja mahdollisuuden näyttää kykyjään. Joidenkin mielestä sellainen peli ei vetele vaan vakituisessa työssä olevien on pidettävä kiinni työstään ja työttömien pysyttävä työnhakijoina, laiskoja ovat vaan kun eivät töissä käy.

  4. Mitä nyt esim. Tampereella menee palkkatukipotista öpaut 20-25 pinnaa näihin putkissa ja varaputkissa oleviin henkilöihin, joilla ei ole pienintäkään halua työllistyä ansiosidonnaisen jatkon mahdollistavan kunnan haravaannojailujakson jälkeen.

  5. Tottahan sitä ihmiset mieluummin nojailevat haravanvarteen 50%:n ansioilla kuin nauttivat täyttä palkkaa.

    Tottakai ihmiset mieluummin vastaanottavat pienemmän eläkekertymän kuin mitä töissä ollessa kertyisi.

    Vai miten se nyt meni?

  6. Haravaan nojailtu vain lyhyitä pätkiä. Pääosin on nosteltu himassa sitä ansiosidonnaista parhaimmillaan lähes 10 vuotta varsinaista eläkeikää odotellessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *