Miten eläkeläisten töihin meno muka nostaisi työllisyyttä?

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fc0ff5fb-376a-4398-a4e0-2dd86a946438

”Valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk) on käynnistänyt ministeriössä selvitystyön eläkeläisten verotuksen uudistamisesta niin, että eläkkeellä tehtävä työ ei vaikuttaisi eläkkeen verotukseen.”

Sinänsä asiallinen ehdotus, mutta en keksi millään, miten se parantaisi työllisyyttä?

Eläkeläisethän eivät edes voi olla työttömiä ja töitä tarvittaisiin nimenomaan työttömille ja nuorille.

12 vastausta artikkeliin “Miten eläkeläisten töihin meno muka nostaisi työllisyyttä?”

  1. Vähän semmoinen fiilis että tässä on joku kepun sisäinen kikkailu taas takana… nyt toivotaan että SK tai joku muu selvittää mikä se on.

  2. Eihän se työllisyysastetta todellakaan nosta. Veikkaan, että ajatuksen takana on sellainen seikka, että eläkkeellä olevat ko. alan ammattitaidon omaavat ihmiset saataisiin helpommin tekemään sijaisuuksia ja pätkätöitä. Verotus on eläkeläiselle joka tekee töitä varsin kova nykyisin. Esim. omalta kohdaltani maksan veroa 31 % niin eläkkeestä kuin saamastani palkasta.

  3. Tarkoittaa esimerkiksi sitä, että terveydenhoitoalalla on huutava pula osaajista, jotka ovat aivan varmasti alansa kokeneita osaajia. Kokemusta ei voi kaupan hylyltä ostaa, ei nuoretkaan, vaikka kuinka fiksuja olisivat.

    Prisman kassoille on kutsuttu erinomaisia kassa-asioiden osaajia ja homma sujuu.

    Rakennusalalla on hirveästi osaamis- ja kokemusvajetta. Ne, jotka jaksavat ovat kullan arvoisia.

    Kevyessä jakeluliikenteessä on kuskipulaa. Tuntevat asiakkaat ja reitit ilman navigaattoreita.

    Puhelinasiakaspalvelussa ei naamaa katsota.
    jne…

    Ihan asiallinen aloite.

    – Minäkin voisin mennä vahtimaan, kuinka kunnon lehdenteko sujuu ja, mistä juttuja löytää ja millä tavalla ne monimediassa julkaistaan ja markkinoidaan; olenhan ex- julkaisujohtaja.
    – Pianonsoiton alkeita opetan edelleen, joita opetin F- kauppiaanakin.
    – Keksintökonsultti oiksi mielenkiitoinen alue, olenhan jo melkein kaikki keksinyt ( jonkun mielestä ).
    – Telinevoimistelun opettajankin homma menisi siinä sivussa, olen siinäkin hommassa ollut, mutta en kyllä enää näyttäisi mallia rekillä jättiläisineen, oon vähän kangistunut. Mutta painonnoston tekniikan voisin opettaa, olenhan ex- sm- nostaja. Myös pikajuoksun koordinaation avaimet voisin opettaa ja vielä näyttääkin ml. henkinen valmennus, miten voittaa.
    – Suhdetoimintaverkoston avaimien antaminen monelle alalle olisi joillekin aloittelijoille kullan arvoinen ( tunnenhan minä jo melkein kaikki silmäätekevät, jonkun mielestä).
    – Puutarhurinakin voisin toimia, ai niin, toimin nytkin, mutta ilman palkkaa.
    – Metsurin hommatkin ovat ok, mutta myin sahat ja muut ammattimaiset vehkeet pois, kun ei niitä kaupungissa tarvitse, ja on se niin paskaraskasta hommaakin.
    – Kallelle voisin mennä apukalastajaksi, kaksi kyvykästä tyhjentäisi äkkiä järven. Saataisiin hienot raaka-aineet kapakkaani jalostettuina eli ravintolakokin hommakin siinä sivussa menisi, jos ei niin helvetin kronkleita asiakkaita olisi, meinaan niitä hyttysen paskan kokoisia annoksia lautasella; lautastaiteellisen asettelun kyllä hallitsen sekä juomakulttuurin.
    – Veneen käsittelykurssin navigointeineen ja moottorioppeineen voisin opettaa näille gps- pöllöille.
    – Voisihan sitä siinä sivussa olla muutamalla kielellä oppaana Hesassa, Porvoossa, Hollolan Lahlessa ja Tampereella.
    – Taksikuskin hommakin paikkatuntemuksen onnistuisi muutamassa kaupungissa. Perse siinä kipeytyisi asiakkaita odotellessa, kun ei poltakaan.

    … mitäs vielä keksittäisiin meille kyvyttömille, osaamattomille ja leuhkille, kaiken osaaville vain sängyllä lojuville eläkeläisille ?

    1. Ei kenelläkään ole sellaista tavoitetta eläkeläisille. Jos sopivaa lisätuloa ei rankaista niin kuin nyt, sehän on pirun hyvä asia kaikille eläkeläisille, jotka kykenevät ja pääsevät tekemään lisäsärvintä leipänsä päälle.

      1. Poistaisivat ensin sen syrjivän taitetun indeksin, niin ei eläkkeiden ostovoima koko ajan laskisi.

          1. Valitettavasti demarit eivät luomastaan kateuteen perustuvasta aivopierusta näytä haluavan luopua.

        1. Jos eläkkeeni ostovoima koko ajan laskee, pitäisi kait tehdä remonttia omissakin kulutustottumuksissaan, kaiken lisäksi se on täysin verotonta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *