Ohisalo teki ”oharit”

https://www.aamulehti.fi/a/c3400099-aa92-49ce-93ce-0b51f8a69c34?c=1522737894164

”Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä nousee sisäministeriön kansliapäälliköksi – Nimitys saanut arvostelua poliittisuudesta”

Virheet ovat jatkuvasti suureen ääneen vastustaneet poliittisia virkanimityksiä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006381400.html

Vuonna 2016 Ohisalo kutsui poliittisia virkanimityksiä ongelmaksi. Hän oli tuolloin vihreiden varapuheenjohtaja.

Nyt huti teki todelliset oharit, kun nimitti hakijoista  selkeästi pätevyydeltään ja kokemukseltaan huonomman suosikkinsa kansliapäälliköksi.

Säälittävää kaksinaamaisuutta virheiltä, mutta ei yllättävää.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006381642.html

”Keskustan Kulmuni puolustaa Ohisalon oikeutta valita myös vihreä ehdokas sisäministeriön kanslia­päälliköksi – ”Noudattavat vakiintunutta perinnettä”

Kulmuni myös sanoi Ohisalon nimityksen noudattavan yhteisesti sovittuja pelisääntöjä.

– Meillä on ollut perinne että esittelevä ministeri saa omassa ministeriössään nimittää ylimmän virkamiehen. Vihreät tässä varmasti noudattavat sitä vakiintunutta perinnettä. ”

Kepuli puolustelee perinteistä kepulien poliittista virkanimitystapaa – ilmeisesti aikoo jatkaa sitä yhtä härskisti kuin tähänkin asti.

43 Replies to “Ohisalo teki ”oharit””

  1. Ei tässä ole kyse persuista, vaikka sen ymmärtäminen on sinulle ilmeisen mahdotonta.
   Suosittelen jättämään pesrukammohölötyksesi pois asioista, mihin ne eivät mitenkään voi liittyä
   Kyse on puhtaasti vain siitä, mitä linjaa virheet ovat suureen ääneen ajaneet – ja mitä hutisalo tosiasiassa toteuttaa.

 1. Onnistunut valinta vrt. Pelttari, joka on aivan eri maailmasta , scoude, ja johon maailmaan tuossa tehtävässä ei salaiset poliisit käy. Pelttari olisi ollut myyrä kokoomuksesta hallitusohjelman toteuttamisessa.

  1. Niinistön pitäisi kieltäytyä nimittämästä Pimiää. Halonen aikoinaan ohitti hallituksen tahdon nimittämällä demlakaverinsa kyseiseen virkaan.

   Niinistö on puhunut viime aikoina virkamiesten häirintää vastaan. Niinistö tietää olevan todennäköistä, että Pimiä tulee kokemaan häirintää valintatapansa takia ja luultavasti myös toimintatapansa takia.

   Kansliapäällikkö toimii poliisikunnan päällikkönä ja pystyy erottamaan poliisit, jotka eivät tanssi hänen pillinsä mukaan. Pimiä tulisi aiheuttamaan pelkoa poliisikunnassa, joka olisi omiaan lamauttamaan heidän toimintaansa.

   Nerg aikoinaan puhui balduria aikoinaan sanoessaan, että maahantulijoiden taustat tiedetään.Pelttarilla olisi käsitys siitä, mitä toedetään ja mitä ei.

   Pelttarilla olisi paremmat edellytykset poliisikunnan päälliköksi kuin Pimiällä. Niinistön velvollisuus on puuttua asiaan.

   ————

   Persuilla onneksi äly pelaa siinä missä toisilla äly takkuaa:

   Persut vetoavat yhdenvertaisuusvaltuutettuun (Pimiään) väärän valinnan kumoamiseksi. Saapi nähdä, jäävääkö Pimiä itsensä.

   https://www.uusisuomi.fi/uutiset/perussuomalainen-pyysi-yhdenvertaisuusvaltuutettua-puuttumaan-maria-ohisalon-tekemaan-kohunimitykseen-erityisen-raskauttavaa/0fd651a3-2adf-462a-b89a-68e76e22f7b5?ref=twitter:d788

 2. Viherutopisti sisäministeriön kansliapäällikkönä – kyllä tulee sutta ja sekundaa.

 3. On valtavan huono asia, että on vihreäksi naamioitunut punainen sisäministerinä.

  Tilanne muuttuu lähes katastrofaaliseksi siksi että on toinen vihreä kansliapäällikkönä.

  Suomessa on erittäin huonoja kokemuksia sekä punaisista sisäministereistä, että punaisista kansliapäälliköistä. Esimerkki surkeasta sisäministeriön punaisesta kansliapäälliköstä on kommunistinpunaisen Halosen (demari) nimittämä punainen Ritva Viljanen (demari). Halonen nimitti sen punikin vastoin esittelevän ministerin esitystä.

 4. Ykkösaamussa keskusteltiin tästä, kaikki toimittajat antoivat täydet pisteet ja totesivat että vihreät tekivät tässä aivan oikein ja mainiosti.

  Sen myönsivät että vihreät valehtelivat tuosta etteivät tekisi poliittisia virkanimityksiä, mutta muuten tälle sateli suitsutuksia.

  1. Kuvaa täsmälleen ylen toimittajakaartin poliittista agendaa – punavihreitä aatteltaan ja toiminnaltaan.
   Ammattitaito ja asiallisuus katoavat sujuvasti poliittisen ideologian edestä.

 5. Hesarikin myönsi tänään, että kansliapäällikön valintakriteerit oli mulkattu siten, että Pimiä voittaisi.

  Tulee mieleen kehitysmaan armeijan asevalinnat. Kun rahaa oli vähän, määriteltiin, että halpa hinta on tärkeämpi kuin osumatarkkuus.
  Niinpä valituksi tuli lasten puukivääri.

 6. Arvoisa pääministerimme Sanna Marin totesi Davosissa, että ”tiedostamattomat ennakkoasenteet voivat jyrätä niin, että johtoasemassa miehet palkkaavat tiedostamattaan ”samanhenkisiä ja -näköisiä ihmisiä”, joita pitävät ”pätevämpänä”.

  Kuinkas nyt sitten kävikään pääministerin omassa kabinetissa. Naiset palkkaavat tietoisesti samanhenkisiä ja -näköisiä ihmisiä, joita pitävät pätevimpänä.

  1. Juha U , Marinin lausahdukset saattavat jossain vaiheessa alkaa ottamaan telakoiden ja raksojen perusjamppojen korviin, siinä määrin typerä tämä viimeinenkin tas oli, mutta minkä vahvasti vasemmalle nojaava äärifeministi itselleen mahtaa.

  1. Niin, että Supon johtaja on Kokoomuksen myyrä, jep jep.

   Vaikuttaa hieman siltä, että Vihreys on tarttunut nyt oikein tosissaan, virkamiehiä saa painostaa, eikä virantäyttöohjeita tarvitse noudattaa, diktatuuriako kaipaat?

   1. Valinnassa tahtoo näkyä vain kovat osaamisfaktat, mutta sosiaalinen organisaatio-osaaminen näytään ohittuvan olan kohautuksin. Mm. tässä valittu erottui merkittävästi haastajistaan.
    Hyvä ja laillinen valinta, vaikka oppositiota vituttaa oikein olan takaa.

    1. Siitä nyt ei vaan pääse mihinkään, että valinta on räikeästi virantäyttöohjeen vastainen ja olisikin aivan aiheellista, että sen laillisuus puitaisiin oikeuskanslerin toimesta.

      1. No nythän ”halvin” voitti, koska virantäyttöohjetta ei noudatettu.

       Ohje muutoin on viime keväältä ja myös vihreät ovat sen hyväksyneet.

    2. Mitähän näyttöä Pimiän muita hakijoita paremmasta sosiaalisesta organisaatio-osaamisesta on olemassa?

     Toisaalta sosiaalinen osaaminen ei voi olla ainoa valintakriteeri silloin, kun haetaan henkilöä noinkin vastuulliselle paikalle.

     Sisäministeriön hallinnonalaan kuuluu poliisi- ja pelastustoimi, rajavartiolaitos, meripelastus, hätäkeskustoiminta ja maahanmuuttopolitiikka.

     Nyt nostettiin etusijalle tuo viimeksimainittu. No kenties siinä asiassa pärjää sujuvalla ”small talkilla”

     1. Täällä näyttää olevan varsinaiset ”asiantuntijat”, vitutusasiantuntijat kuten viher-kommari-demari-kepu-rantaruots, jopa kokkari – kammoiset. Eli persut.

 7. Mikä on samantekevää?

  Sekö, että tehdään puhtaasti poliittinen virkanimitys? Vai se, että ohitetaan pätevämpi, koska ehdolla on sopiva ja ideologisesti oikeaoppinen nainen?

 8. Eivät lopu, saas nähdä loppuvatko vihreiden moraaliposeeraukset näiden nimitysten suhteen.

  1. Eivät lopu.
   Samaa kaksinaismoralistista paskaa sieltä on tullut ja tulee jatkossakin.
   Ja jatkossakin yksi ”kaiken tietävä ja osaava” kaksinaismoralisti tulee puolustelemaan.

 9. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c24f1393-f93d-4710-b776-1ebda6da0d3f

  ”Sisäministeriön kansliapäällikön valintaa perusteltiin seikalla, joka ei ollut hakuilmoituksessa – professori: Pitäisi mainita”

  ”Turun yliopiston rikos- ja prosessioikeuden emeritusprofessorin Pekka Viljasen mukaan valinnassa painotettavista seikoista pitäisi mainita viranhakuilmoituksessa. Näin todetaan myös valtiovarainministeriön laatimassa valtion virantäyttöohjeessa (30.4.2019).

  – Pätevyysarvioinnissa ja ansiovertailussa voidaan nojata vain sellaisiin seikkoihin, jotka on mainittu hakuilmoituksessa, koska kaikkien hakijoiden on saatava tieto vaadittavista lisävalmiuksista ja -ominaisuuksista jo harkitessaan viranhakua ja hakiessaan virkaa, ohjeessa todetaan.”

  Siinäpä vaihteeksi rikottiin virallisia ohjeita, mutta kaksinaismoralistinen virhee ei säännöistä ja ohjeista piittaa.

  Nyt Karjalainen taas puolustelemaan…

  1. Karjalainenhan puolustaa vaikka ”kuun ukkoja” kunhan voi olla vain erimieltä, tätä jäärää on hauskaa seurata, saa aina päivän parhaat naurut.

 10. Oikeuskansleri on tarkistanut sisäministeriön kansliapäällikön virantäyttömenettelyn ja nimitysesityksen perustelujen asianmukaisuuden osana normaalia valtioneuvoston yleisistunnon päätösten lainmukaisuuden valvontaa.
  [ Tarkistus on tietysti täysin riippumaton – tiesmistä ..]

  *
  Joten asia on sillä sipuli. Eihän näitä päätöksiä yleensä peruta.

  *
  Onkohan vihreä – vasemmisto -linja voittamassa maan hallinnassa? – toivotaan ettei

  ***************************************************************************************
  https://www.kaleva.fi/juttutupa/lemmikit/miksi-haavistolle-ei-anneta-kenkaa/7801820?page=4

  asf (rekisteröitynyt käyttäjä) 10.12.2019 07:24
  Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on demla, jotenka en odota hänen rokottavan Haavistoa.
  [ Toivotaan, että asf’lla on varmaa tietoa asiasta ]

 11. Vihervasemmalle suuntautunut AL puolustelee valintaa.

  ” Koska kansliapäällikön kausi on viisivuotinen, suurin osa siitä kuluu Ohisalon sisäministeriön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelman toteuttamiseen.”

  Voi vain kauhulla odottaa mitä naisporukka keksii toteuttaa hallitusohjelman nimissä.

  **************************************************************************************
  AL 24.1.2020 sivu A14

  Pimiää suosi hallitus ohjelma

  Yhdenvertaisuusvaltuutettu aloittaa sisäministeriön kansliapäällikkönä helmikuussa.

  • Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä nousi sisäministeriön kansliapäälliköksi kahden turvallisuusasioissa kokeneemman johtajaehdokkaan ohi hallitusohjelman vuoksi.
  Pimiän lisäksi loppusuoran arvioinneissa olivat mukana suojelu-poliisin päällikkö Antti Pelttari ja yleisesikuntaupseeri, kontra-amiraali Markku Hassinen.

  Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) esitti vuodesta 2015 saakka yhdenvertaisuusvaltuutettuna toimineen Pimiän valintaa valtioneuvostolle torstaina. Pimiä aloittaa virassaan 5. helmikuuta ja jatkaa viisi vuotta.
  Koska kansliapäällikön kausi on viisivuotinen, suurin osa siitä kuluu Ohisalon sisäministeriön ja pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen ohjelman toteuttamiseen.

  – Tämä edellyttää ministeriön ylimpänä virkamiesjohtajana toimivalta kansliapäälliköltä kykyä määrätietoisesti johtaa hallitus-ohjelmaan kirjattuja tavoitteita tuloshakuisesti huomioiden hallitusohjelman painotukset. Tällä hallituskaudella sisäasiainhallinnossa korostuvat erityisesti perus- ja ihmisoikeuksiin liittyvät kysymykset sekä niiden kehittäminen sisäisen turvallisuuden ja maahanmuuton osalta, nimitys-muistossa todetaan.

   1. Mutta ällös masentuos! Ei se efuskunnan rasismikälättäjä eli Vanha-Erkkikään aina tarnaa, mistä kulloinkin on kyse.

 12. ”Sellainen puheenjohtaja kuin puolue – rasismilla riivatut, joille ei löydy rokotetta.”
  Selvää kieltä Rasistisesta KansanPuolueesta.

Kommentoi