Oikeusoppineet kirjoituspöytäpellet ilmeisesti sallivat mieluummin taudin leviämisen kuin ihmisten suojaamisen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006598439.html?utm_campaign=is_tf&utm_term=1&utm_source=tf-other&utm_medium=promobox

”Oikeusoppinut hallituksen karanteeni­kiristyksistä: Mahdollistaa vapauden­riiston ja vankeus­rangaistuksen, Krista Kiuru ylitti valtuutensa”

Ihmisten holtiton matkustaminen ja kieltäytyminen testeistä levittää tautia ja on vaaraksi toisten terveydelle ja hengelle.

Itseään tärkeiksi tekevien kirjoituspöytäpellejen mielestä taudin torjunta ei ole ilmeisesti yhtä tarpeellista kuin pykäläpilkkujen hysteerinen ylitulkinta.

 

7 Replies to “Oikeusoppineet kirjoituspöytäpellet ilmeisesti sallivat mieluummin taudin leviämisen kuin ihmisten suojaamisen”

 1. Kirjoituspöytäpellenlausunto=– Oikeusvaltiossa peruspalveluministeri ei voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä jonkun lain pykäliä pitämällä tiedotustilaisuuksia.

  Juuri niin on asia. Karanteeniin laitto kuuluu lääkärille , ei ministerille. On noudatettava nykyisiä lakeja ja ne voidaan halltuksen ja eduskunnan päätöksellä myös muuttaa tilanteen vaatimalla tavalla.
  Lääkäreillä on käsittääkseni valtuudet estää taudin leviämistä pakkokeinoin.

 2. Jos oikein ymmärrän, ministeri voi laittaa ne lääkärit hoitamaan sen karanteeniin laiton…

  1. Laki sallii laittaa lääkärit töihin ja päättämään karanteenista tilanteen mukaan.
   Nythän ne ovat jo osin alkaneet tehdä sitä.

 3. Lääkärit eivät sitä halua. Käytännössä on mahdotonta että lääkäri tutkisi kaikki koronamaista lennoilla tulleet, eihän testauskapasitteettia tahdo riittää muillekaan. Lisäksi negatiivinen testi ei olisi ollenkaan tae siitä ettei tulija sairastu vähän ajan päästä. Oikeusoppineille lakipykälien viilaus on aina tärkeämpää kuin ihmiselämä. Lääkäriliitto onneksi tukee Kiurun päätöstä eikä asia kuulu Henriksonillekaan, päätös vaan pitäisi nyt saada nopeasti oikeasti voimaan.

 4. Skopje, Pohjois-Makedonia – viruslinko

  Lentoliikenne reaaliajassa

  https://www.flightradar24.com/41.3,21.95/7

  ************************************************************************************
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ts-skopjesta-saapuneessa-koneessa-5-koronapositiivista-kaikki-eivat-suostuneet-testiin/7894482

  12.8.2020

  Skopjesta saapuneessa koneessa 5 koronapositiivista, kolme tartunnan saanutta kotoisin Balkanilta – osa matkustajista kieltäytyi testistä

  *******************************************************************’***************
  Mielestäni testeistä kieltäytyneet olisi pitänyt palauttaa Skopjeen.

Kommentoi