Onko hätä töiden hoitamisesta ohittamassa terveen järjen ja ihmisten terveyden suojaamisen?

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006601924.html

”Testauskapasiteetti ei kuitenkaan ole nyt riittävä ja viiveet ovat pitkiä. Ongelmallisessa tilanteessa kannattaa testaus kohdentaa oireisiin aikuisiin ja nuoriin. Sen vuoksi me infektiolääkärit ehdotamme, että lievistä kuumeettomista infektioista kärsivät pienet lapset saisivat palata päivähoitoon ilman koronavirustestausta, jos testaus ei ole kohtuudella järjestettävissä.”

Norjassa todettiin tutkimuksissa, että lapset tartuttavat yhtä lailla kuin aikuisetkin, vaikka oireet ovatkin lieviä.

Samalla on olemassa se riski, että sen lieväoireisen lapsen vanhempi on  oireeton tartuttaja.

Ilmeisesti näiltä lääkäreiltä on tuo tutkimus jäänyt lukematta…

5 Replies to “Onko hätä töiden hoitamisesta ohittamassa terveen järjen ja ihmisten terveyden suojaamisen?”

 1. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006603347.html?utm_campaign=is_tf&utm_term=2&utm_source=tf-other&utm_medium=promobox

  ”Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas pitää lasten infektiolääkäreiden mielipidettä huolestuttavana.

  – Se on aika voimakas kannanotto. Olen huolestunut kommenteista, jotka voivat olla epidemian torjunnan kannalta haitallisia.

  Jos lapset palaavat sairaina päiväkoteihin, tauti voi lähteä leviämään vanhempiin, työtekijöihin ja isovanhempiin.

  – Epidemia voisi riistäytyä käsistä. Jos testauskäytäntöjä aletaan muuttaa, koko epidemian torjunta voi olla vaakalaudalla, Broas huomauttaa.”

 2. On näitä mielipidekirjoittajia lääkäreissäkin joka lähtöön, kun niitä on virallisissakin kanavissa. Antaisivat nyt THL:n hoitaa asiat infektioriskin perusteella, ei tähän nyt työvoimapolitiikka tarvita.

 3. Juu, kohta tulee ruumiita ja kaikemaailman tyypit edelleen reissaa ja osallistuu yleisötapahtumiin,, toivottavasti nämä kuolee ennenkuin tartuttavat muut

 4. THL on poliittinen toimija. He ovat niin monta ideologista tempausta tehneet viime vuosikymmeninä, etten luota heihin.

  Onneksemme esim. Tampereella TAYS ja PSHP tiedottavat asiallisesti, selkeästi ja perustellusti. Uskon ammattilaisten kollegioon, vaikka kieltämättä yksittäinen lääkäri voi aina olla mitä mieltä vaan.

 5. Luin tuon saman jutun juuri ja ihmettelin. Hyvällä onnella uskotaan pärjättävän. Jos lapsella sitten olisikin korona niin moniko joutuisi ainakin karanteeniin? Se ei ainakaan helpottaisi työntekoa.

Kommentoi