Saatiin, mitä tilattiin – sutta ja sekundaa silti tuli

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/bb33401e-d730-4af7-9d3b-2b17a217d872

”Business Finland antoi 100 000 euroa koronatukea miljoonatulosta tekevälle konsulttiyhtiölle – on itse sen asiakas: ”Luottamuksellista””

”Milttonin vuoden 2018 liikevaihto oli 30,6 miljoonaa euroa (+32 %) ja liikevoitto 4,1 miljoonaa euroa. Mihin Miltton tarvitsee 100 000 euron koronarahoitusta?”

Sulle, mulle, kaverille ja businesskumppanille sekä pöytälaatikkofirmoille jaellaan rahaa pilvin pimein.

Taitaisi olla aika vaihtaa Business Finlandin johto ja konsultit pikaisesti ja käsitellä päätökset uudelleen.

18 Replies to “Saatiin, mitä tilattiin – sutta ja sekundaa silti tuli”

 1. Siellä kepulit ja kokkareet on esimmäisenä haaskalla kun valtion rahaa on tulossa, katsokaapa mihin puolueisiin siellä kuulutaan…

 2. Osaa noi persutkin HS mukaan. Kansanedustaja Ano Turtiaisen voimanosto­tuotteita myyvä yritys sai ely-keskukselta 70 800 euron koronatuen – Ely-keskus velkoo Turtiaisen toiselta yritykseltä 14 000:ta euroa

 3. Tässähän on kyseessä ns. ”taannehtiva” raha. Tarkoittaa sitä, että se voidaan pahimmassa tapauksessa velkoa takaisin viimeistä senttiä myöten. Jos siis huomataan, että avustus on annettu virheellisin ja väärin perustein. Kaikessa kiireessä on saattanut niitä ryppyjäkin tulla.

  1. Onhan se noinkin, vaan sitten myöhemmin se enemmän tarvinnut on nurin ja turhaan rahaa saaneelta ei todellisuudessa tulla perimään takaisin.
   Eihän noita konsulttien puuhasteluja voida virheeksi tunnustaa.

 4. Alkaa jo melkein tuntua siltä, että tämän hallituksen tarkoitus on tuhlata veronmaksajain rahat huijareille ja puliveivareille.

 5. Eihän tuo satatuhatta euroa niin hirmuisen suuri raha ole, minulle se tietysti on ja onhan se monelle yritykselle kirjanpidolliselle lopputuloksessa.

 6. Twitteristä=Tässä se pähkinänkuoressa. Lafkat, joilla ei sinänsä ole mitään hätää, (ja omistajiltakin löytyy pääomaa pitää pulju pystyssä ja itsensä leivässä kriisin yli), ”väsäävät jotain” kehityshankkeen tapaista fyffet saadakseen. Samaan aikaan muita yrityksiä kaatuu kuin sieniä sateella.

  ·
  Jethro Rostedtin yökerho sai BF:lta täyden 100k€ tuen. Turun Sanomien kysyessä tuen käyttösuunnitelmista ja mahdollisista kehityshankkeista: ”…yritämme väsätä jotain, Rostedt toteaa.” Niinpä.

 7. Suomessa näköjään tarvitaan organisaatiota, joiden tehtävänä on jakaa rahaa sitä tarvitseville yrityksille – esimerkiksi Business Finland ja Sitra. Nämä organisaatiot ovat voineet toimia käytännössä aivan itsenäisesti, kevyesti valvottuna. Tällä kerta media otti valvojan roolin. Tuskinpa mikään kuitenkaan muuttuu. Jos hallitus saa BF:n rahanjaosta moitteita, se vetäytyy BF:n taakse. Jaettu vastuu tarkoittaa usein, ettei kukan vastaa.

  *******************************************************************************
  Business Finland on yrityksille kansainvälistymis- ja rahoituspalveluita tarjoava rahoituskeskuksesta ja asiakastoimintoja toteuttavasta yhtiöstä koostuva liike-elämän toimija. Se syntyi kun kansainvälistymispalveluja tarjonnut Finpro ja teknologiarahoittaja Tekes yhdistyivät vuoden 2018 alussa. [Lähde .Wikipedia ]

  Työntekijöiden määrä: 600
  Perustaja: Eduskunta
  Perustettu: 1. tammikuuta 2018
  Ylätason virasto: Suomen työ- ja elinkeinoministeriö
  Tytäryhtiö: Finnfacts

  *******************************************************************************

  ”Hei, nyt me saadaan ihmisten hädällä ilmaista rahaa!”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4c7306af-ef54-4ee7-846a-7654174e614f

 8. Jaa, että peritään takaisin – sen kun näkisi .. ei kavereita petetä

  ************************************************************************
  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006482431.html
  21.4.2020

  Business Finlandin koronarahoitus herättää ihmetystä – johtaja vastaa IS:n yhdeksään kovaan kysymykseen

  Business Finlandin johtaja Reijo Kangas kertoo, että virheellisesti myönnettyjä tai käytettyjä tukia peritään takaisin.

 9. Yle=Perussuomalaisten kansanedustaja Tom Packalénin perustama yritys on yksi Business Finlandin täysimääräisen korona-avustuksen saajista. It-alalla toimiva Utopia Analytics sai 100 000 euron tuen.

  1. Eikö tuen saamisen ehtona pitänyt olla, että yhtiö oli kannattava ennen korona-kriisiä?

   ***************************************************
   IL 22.4.2020 :

   Pääministeri Sanna Marinin puoliso toimii 60 000 euroa koronatukea saaneen yrityksen hallituksessa

   Haltu Oy:n toimitusjohtajan mukaan hallitus ei osallistunut tukihakemuksen tekemiseen.

   ***************************************************
   Haltu Oy

   https://www.finder.fi/Sovellukset+ja+ohjelmistot/Haltu+Oy/Tampere/yhteystiedot/2283995

   Vuoden 2018 tappio 116000 euroa

 10. Kun menee Business Finlandin ”liiketoiminnan kehitysrahoitus häiriötilanteessa” -sivustolle, niin heti ensimmäisessä lauseessa on ehto, jonka pohjalta nyt on myönnetty rahaa sellaisille yrityksille joille se ei kuulu.

  ”Rahoitus on tarkoitettu Suomessa toimiville pk-yrityksille (oy, oyj, ay, ky, osk), joilla on 6-250 työntekijää, ja midcap-yrityksille, joiden liiketoiminta kärsii koronavirustilanteesta.”

  https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/rahoitus/hairiotilannerahoitus/

  Yrityksen pitää työllistää vähintään kuusi henkilöä. No nyt tukea on jaettu yrityksille, jotka työllistävät 1-3 henkilöä. Monet vain yhdenhenkilön pyörittämiä ns. konsultointi yrityksiä.

 11. Olipa mikä oli. Äkkiä löytyy rahaa vähän siihen sun tähän. Ennen valitettiin voi kun ei ole. Suu säkkiä myöten. Ei lisää velkaa. On karsittava sitä sun tätä. Jos voidaan todistaa, että työttömyys ja asunnottomuus aiheuttaa koronan leviämistä niin äkkiä molemmat hävitetään maailmasta.

 12. Green Farm Oy, yrittäjä Jethro Rostedt

  Eikö tuen saannin ehtona pitänyt olla, että firma oli ennen korona-epidemian alkamista kannattava

  Tuki Green Farm Oy :lle on suuruudeltaan kaksi kertaa viimevuoden tappio.

  ******************************************************************************
  https://www.is.fi/viihde/art-2000006483562.html

  USEISTA tv-ohjelmista tuttu yrittäjä Jethro Rostedt kuuluu niin ikään koronatukien saajiin. Rostedt sai Green Farm Oy -firmalleen 100 000 euron rahoituksen Business Finlandilta – nimenomaan turkulaisen Studio-yökerhon toiminnan kehittämiseen.
  ******************************************************************************

  https://www.finder.fi/Siivouspalvelu/green+farm+Oy/Turku/yhteystiedot/2926743

  green farm Oy

  Liikevaihto 2019: 420000 euroa

  Tulos 2019: 50000 euroa tappiota

  Henkilökunta : 5..9 henkilöä

 13. Apulehdessä=

  Aloitin puhumalla politiikan toimittajista, joten lopetan samalla aiheella. Tämä ristiriita yleisön kiinnostuksen ja politiikan toimittajien kiinnostuksen puuttumisen välillä on silmiinpistävä. Väkisin tulee mieleen, että kun on kyseessä liike-elämän etu eikä voida osoittaa sormella nuoria naisministereitä, niin ollaan hiljaa. Kellossa olisi ihan toinen ääni, jos hallitus olisi antanut rahaa vaikkapa työttömille ja pieneläkeläisille. Vappusatasesta on jaksettu irvistellä kaksi vuotta, mutta vappusatatonnisista vaietaan.

Kommentoi