Demareita kiinnostaa vain oma valta – tunarointi ja sen korjaaminen ei kiinnosta

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006456277.html

”Kaiken lisäksi katastrofin keskellä ehti jo alkaa keskinäinen syyttely, mikä näkyy esimerkiksi siinä, kuka kantaa vastuun Helsinki-Vantaan lentoaseman luokattoman heikosta toiminasta.”

”Varautuminen kriisiin on ollut tehotonta ja sekavaa.

Silti hallitus pääministeri Sanna Marinia (sd) ja valtiovarainministeri Katri Kulmunia (kesk) myöten on IS:n tietojen mukaan jopa närkästynyt, kun presidentti Sauli Niinistö on viikkokausia potkinut hallitusta liikkeelle – kuten unilukkarin kuuluukin.

Kyse on kaiketi siitä, kuka kriisiä oikein johtaa.”

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/e913e8b2-e792-40b3-b766-807186f412e9

”Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on esittänyt pääministeri Sanna Marinin (sd) hallitukselle ajatuksen erillisen turvallisuusneuvoston, niin sanotun nyrkin, perustamisesta.

Iltalehden useista korkean tason lähteistä varmistamien tietojen mukaan Niinistö teki esityksensä perjantaina tasavallan presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa eli niin sanotussa tp-utvassa.

Pääministeri Marin torjui esityksen ja piti sitä valtiosäännön vastaisena. Suomen perustuslain mukaan sisäpolitiikkaa ja EU-politiikkaa johtaa hallitus. Ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa hallituksen kanssa.”

”pääministeripuolue SDP on lähettänyt tasavallan presidentin kansliaan pyynnön, että presidentti Niinistö pitäytyy Suomen perustuslain mukaisessa valtiosäännössä, eikä valmistele aloitteita, jotka SDP:n ja Marinin hallituksen näkemyksen mukaan kuuluvat hallituksen toimivallan piiriin.”

Ei yllätä, että demareita ei kiinnosta asioiden hoitaminen – tai hoitamattomuus – ja sen seuraukset, kun oma valta menee kaiken edelle.

13 Replies to “Demareita kiinnostaa vain oma valta – tunarointi ja sen korjaaminen ei kiinnosta”

 1. Niinistö ja Marin molemmat tyrmäsivät että olisi ollut mitään puhetta sellaisesta neuvostosta. Hallitus on tominut muuten aika päättäväisesti mutta tyri ulkomailta tulleisen karanteenin aluksi pahasti. Mutta kenen piikkiin se mahtoi mennä, ettei Vihreiden Haaviston kuitenkin?

 2. On se ihan kauheata, kun mikään maassa ei ole hyvin ei hyvinä eikä pahoinakaanaikona. Ja maan ylimmät ip-räksyttäjät ovat nyt ihailijoidensa kukkuloilla.

    1. Ei täällä ole kurjaa, vaan erittäin mukavaa ja maailmassa löytyy paljon hyvää.
     Se ei tarkoita, ettei mitään saisi arvostella, kun kerran munitaan ihmishengen kustannuksella eikä ole kykyä ottaa avuksi asian osaajia.

 3. No, sehän on moneen kertaan käsitelty, todettu ja hallitus tunnustanut ettei mennyt putkeen. Pitäisikö hallituksen tulla rukoilemaan sinulta asiaa polvet ruvelle, ettet enää räksytä.

  1. Juu, hallitus on tunnustanut ja nyt koitetaan porukalla keksiä selitystä ja syyllistä jostain muusta kuin vastuussa olleista tekijoistä.
   Kukaan niistä tunareista ei tunnusta olleensa asiassa syyllinen, vaan ”syyllinen” on katkos tiedonkulussa jne. jne.
   Tosiasiassa syyllinen on se, jolla eivät kyvyt riittäneet tiedottamaan riittävästi muille asiaan liittyville, mutta tätä ei kukaan noista tunareista myönnä.

   1. P.S. Anteeksipyyntö on tehtävä niille ja niiden omaisille, joiden hengen tämä tunarointi vaaransi tai vei.
    Minua se ei näillä näkymin koske, joten minulta ei mitään tarvitse pyytää anteeksi.

    1. Oho, eiköhän pääsialliset vastuunkantajat ole ne tunarimatkustajat, joille ei mikään ohje mene perille. Ja edelleen Finavia virallisena hölmönä.
     Lue nyt tuo Uusikylän juttu.

    2. Tiedoksesi, muutama päivä sitten Suomen tartuntaketjut oli hyvin jäljitetty ml. ulkomaan tulijat. Nyt vasta on ilmaantunut tartuntoja, joiden syntyketjua ei ole tunnistettu, Ruotsi – Haaparanta ?
     Mikään ei tietenkään oli 100 % varmaa missään tässä asiassa.

 4. https://www.aamulehti.fi/a/ca2b710b-630f-4093-b7e5-a600ec4e01c3?c=1522737894164

  ”Iltapäivälehdet: Presidentti Niinistö myöntää esittäneensä kriisiryhmän perustamista – ”En missään tapauksessa ajattele, että sillä olisi mitään päätäntävaltaa”
  Ilta-Sanomien mukaan Sauli Niinistö lähetti viime viikolla valtioneuvostolle kriisiryhmän perustamiseen liittyvän kirjeen sähköpostitse.”

  Erillisen avustavan ammattilaisryhmän käyttöönotto ei ole millään tavalla valtiosäännön vastaista.

  Kaikenlaisia työryhmiä ja komiteoita perustetaan jatkuvasti ja tämä olisi ollut vastaavanlainen hallitusta avustanut ryhmä.

  Sen sijaan, että Marin olisi tajunnut tällaisen ryhmän auttavan asioiden tehokkaassa hoidossa, valitettavasti Marin ja demut pelkäävät valtansa puolesta.

  1. Roskaa- sekä Marin että presidentti ovat todenneet tuon ryhmän tarpeettomaksi, koska samat henkilöt ovat jo olleet tekemässä nyt menneillään olevaa projektia, mutta selvästi hallituksen alaisuudessa.

   Presidentti hoitaa ulkopolitiikkaa yhteistyössä hallituksen kanssa ja hallitus muuta. Se on valtiosäännössä. Sekö vastuunjakoineen vielä sotkemaan jo muutenkin vaikeaa tilannetta.

   Vaikeaa äärioikeistolaisten on hyväksyä yhtään mitään, mitä hallitus tekee- surullista. Kuuluu samanlaiseen poppooseen kuin Uudenmaan rajanrikkojat.

Kommentoi