Suhteellisuudentajun puute on vakava asia

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006509469.html

”Huhtikuun lopulla julkistettiin valtava globaali tragedia, joka hautautui koronavirusuutisten alle

Nälkärajalla elävien maapallon ihmisten määrä noussee tänä vuonna noin 50 miljoonalla ihmisellä – historiallinen käänne on surkea uutinen koko ihmiskunnalle.”

”Harari ehdotti globaalia taloussuunnitelmaa, jolla estettäisiin köyhimpien valtioiden täysimittainen kaaos. Nimittäin romahdus olisi myös sinun ja minun – länsimaalaisten – tappio.”

Toki kyse on osin taloudesta ja sen vaikutuksista.

Kuitenkin se varsinainen tärkein tekijä eli väestön holtiton lisääntyminen on tässä jutussa unohdettu tai ohitettu täysin.

Mikään taloudellinen tukiohjelma ei pysäytä tuota kehitystä, ellei tuota holtittomalle lisääntymistä pysäytetä .

Myös niissä maissa jatkuvat sisällissodat ja valtataistelut aiheuttavat tuota köyhyyttä eikä niille näköjään mahdeta mitään.

4 Replies to “Suhteellisuudentajun puute on vakava asia”

  1. Onhan sekin hyvinkin se väestön holtiton lisääntyminen, vaan millähän keinoin sitäkin hillittäisiin? Epäilen, että konstit ovat vähissä.

  2. Miten rutiköyhä maa horjuttaisi maailmankaupan järjestelmää? Rutiköyhien maiden ihmiset kulutavat (syövät) ) kaiken mitä tuottavat ja eivätkä pysty ostaman ulkomailta mitään.

    ”Se epävakauttaisi kaiken”, Harari sanoi. ”Se aiheuttaisi väkivaltaa ja siirtolaisaaltoja ja horjuttaisi maailmankaupan järjestelmää.”

  3. Useat eläinlajit pystyvät hallitsemaan paremmin lisääntymistään kuin rutiköyhien maiden ihmiset. Esimerkiksi leijonat. Jos ruoan saanti vaikeutuu, vaikkapa antilooppien määrän laskiessa, niin leijonat evät hanki pentuja kyseisenä vuonna.

Kommentoi