Suojelubiologi pihalla kuin lumiukko juhannuksena?

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/93035da2-30cb-4315-b417-ae832e608968

”Tunturien kato
Ilmaston lämmetessä tunturien paljaat lakiosat voivat metsittyä niin, ettei tuntureita nykyisessä merkityksessään enää ole.”

”– Jos ilmastonmuutos etenee eikä sitä saada hillittyä, todellisuus voi olla se, ettei Suomen puolella ole puuttomia alueita juurikaan. Aika näyttää, miten metsittyminen etenee, Metsähallituksen suojelubiologi Saara Tynys sanoo.”

Suojelubiologi ei ilmeisesti tiedä, että 5000 vuotta sitten metsät ulottuivat ainakin Inarijärvelle asti eli pystysuunnassa 200 m nykyistä korkeammalle.

Silloinkaan ei Suomessa ollut juurikaan puuttomia alueita eli ollaan vain palaamassa entiseen.

8 vastausta artikkeliin “Suojelubiologi pihalla kuin lumiukko juhannuksena?”

 1. Kun luin tuon jutun (en kehtaa nimittää sitä artikkeliksi), en tiennyt itkeäkö vai nauraa. Joten varmuuden vuoksi en tehnyt kumpaakaan.

  Niinkin aikaa kuin 22.3.2013 Aamulehti julkaisi Helsingin yliopiston Kilpisjärven biologisen aseman johtajan Antero Järvisen haastattelun otsikolla ”Ilmastonmuutoksen liioiteltu uhka saanut tekemään pahoja virheitä”.

  Järvisen haastattelu Aamulehteen ylitti Ilmatieteen laitoksen kakkosmiehen Mikko Alestalon ärsyyntymiskynnyksen. Alestalo lähetti mielipidekirjoituksen Aamulehteen, ja ehkä ”varmuuden vuoksi” Aamulehden lisäksi useat Alma Median lehdet julkaisivat sen 26.3.2013.

  Järvinen olisi halunnut vastata Alestalon mielipidekirjoitukseen, mutta Alma Media torppasi sen.
  Aamulehden menetelmänä näytti olevan se, että haastatellaan ensin professori Järvistä, ja sitten annetaan ilmastonmuutoshypetyksestä leipänsä ansaitsevalle byrokraatti Alestalolle mahdollisuus leimata haastateltu professori tieteen valtavirrasta poikkeavaksi hölmöksi.

  Neuvostoliitossa toisinajattelijat suljettiin mielisairaalaan. Täällä ne vaiennetaan tällä tavalla. Sitten ilmastonmuutosuskovaiset voivatkin taputella toisiaan olalle ja kehuskella kuinka suuri konsensus IPCC:n masinoimassa ilmastonmuutoksessa vallitseekaan.

  Onneksi tai onnettomuudeksi, riippuu näkökulmasta, on internet, joka ei hevin unohda. Niinpä Antero Järvisen kirjoitus löytyy: Ilmastorealismia-sivusto ”Antero Järvisen julkaisematon vastine byrokraatti Alestalolle.”
  (Kirjoituksessani esitetyt tiedot perustuvat kyseiseen sivustoon, jonka ko. artikkeli on päivätty 31.3.2013.)

  Joitakin voi huijata kaiken aikaa, kaikkia voi huijata jonkin aikaa, mutta kaikkia ei voi huijata kaiken aikaa. – A. Lincoln

 2. Ei ole pitkäkään aika kun luin Eija-Riitta Korholan tänä vuonna julkaistun kirjan ”Ilkeitä ongelmia, tarinoita politiikasta”. Kirja käsittelee pääasiassa Imastopolitiikkaa ja ylipäätänsä ilmastoasioita. Oikein hyvä kirja.
  Näyttää siltä, että minkä enemmän perehtyy Ilmastonmuuutosvouhotukseen, sitä ponnekkaammin kysyy ilmastomuutosuskovaisilta: ”Missä on pihvi?”

 3. Olen hakenut netistä Antero Järvisen raporttia Skandinavian ilmastosta, mutten ole ainakaan vielä löytänyt. Muistelen että se löytyi ennen varsin helposti.
  Kyseessä oli Järvisen kattava ja asiapitoinen tutkimus Skandinavian ilmastosta tuhansia vuosia taaksepäin eikä se ollut muistaakseni mitenkään myönteinen ”ilmastokoviksille”.

 4. Löysin viimein sen kaipaamani kirjoituksen. Se löytyy osoitteesta Ilmastofoorumi ”Pohjoisen ilmastokatastrofista luonnon näkemänä, osa 2” 12.7.2017. Kyseisestä kirjoituksesta löytyy myös linkki osaan 1.
  Kiitos!

Kommentoi