Ukkolalta asiallinen kirjoitus

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ff86815a-8ad5-494d-bd40-f0adcdab0a3d

”Mutta mitä ihmeen tasa-arvoa se on, että nainen valitaan voittajaksi, vaikka hän ei ole sitä ansainnut – pelkästään sukupuolensa perusteella?

Naisten täytyy pärjätä ihan omillaan, ilman loukkaavia tasoituksia.”

En usein ole Ukkolan kanssa samaa mieltä, mutta tämä kirjoitus on perusteltu.

Kirjoitus koskee sinänsä eri asiaa, mutta se on sisällöltään suoraan sovellettavissa mm. hutin poliittiseen nimitykseenkin.

8 Replies to “Ukkolalta asiallinen kirjoitus”

 1. Asioilla on erilaisia lähestymistapoja ja ajatuskulmia.

  Otetaan yksi:

  Lienee tosi, että.naiset saavat eläkettä ainakin alemmissa tuloryhmissä enemmän kuin miehet, koska naiset elävät 5-6 vuotta miestä pidempään.
  Naiset saavat enemmän myös lesken eläkettä enemmän.
  Saattaa olla, ettei näin keskeistä asiaa ole tutkittu. Luultavasti ainakin nykyhallitus on autuaan tietämätön tästä kaikesta. Myöskään heidän kissallaan kotona ei ole tästä mitään aavistusta.

  Nykyinen eläkettä leikkaava elinaikakerroin tähtää siihen, että kukin saisi hyväkseen vain itselleen korvamerkityn eläkesumman.
  Koska vuosiluokkain mukaan elinajan odote kasvaa, niin myös leikkaus kasvaa. Leikkausprosentti pysyy samana hautaan asti.

  Harva tähtäys menee suomenmaassa pahemmin pieleen kuin tämä. Lain laatijoille pitäisi määrätä sata sakkokierrosta eduskuntatalon ympäri.

  Jotta osuttaisiin ilmoitettuum maaliin, pitäisi käyttää ainakin kahta korjauskerrointa: eläketasoon perustuvaa ja sukupuoleen perustuvaa.

  ———-

  Mitähän Ukkola tuohon edellä olevaan sanoisi?

  1. ”johtoasemassa miehet palkkaavat tiedostamattaan ”samanhenkisiä ja -näköisiä ihmisiä”, joita pitävät ”pätevämpänä”.”
   Ja muijat eivät vai?
   Viimeisin esimerkki oli tuo virheiden hutisalon kansliapäällikkönimitys.

   Niin, että samariinin mukaa miehet pitäisi lailla pakottaa menemään töihin aloille, mihin eivät halua, mutta sitten naiset saisivat kuitenkin vapaasti valita?
   Siinä on tasa-arvo huipussaan, kun pakkotyölakeja aletaan virittelemään.

 2. Niin, että laeilla ja asetuksilla luotaisiin tasa-arvoa esim. työmarkkinoille. Miehet velvoitettaisiin lakien avulla hakeutumaan sosiaali- ja terveysalan tehtäviin ja naiset taas vastaavasti tekniikan pariin.

  Miksi sosiaalidemokraateille on niin vaikeaa hyväksyä se, että ihmiset ovat kykeneviä tekemään itsenäisesti elämäänsä koskevia päätöksiä?

  Miksi Marin ei kysy itseltään sitä, että miksi naiset aina vaan hakeutuvat noihin ”matalapalkka” ammatteihin? Eihän heitä kukaan pakota tekemään niin.

  Alan myös väsyä tuohon naisen euro höpötykseen, koska se on jo moneen kertaan osoitettu hyvin tarkoitushakuiseksi

 3. Tasa-arvosta tulee vapauden vihollinen kun sitä aletaan soveltaa muuten kuin mahdollisuuksien tasa-arvona. Miehillä ja naisilla on erilaiset aivot ja keskimäärin erilainen ajattelutapa joissain asioissa. ”Tasa-arvoa” saadaan lisättyä syöttämällä tytöille testosteronia ja pojille estrogeenia päiväkodista lähtien.

Kommentoi