Uusi osoitus hallituksen kyvyttömyydestä

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/5507edaa-222c-47e5-8955-8cc098db1563

”Maan testikapasiteetti on myös osoittautunut teoreettiseksi, sillä testaustarve on pääosin Etelä-Suomessa, mutta kapasiteetti hajallaan ympäri Suomea. Testiin pääsee kyllä nopeasti joillain alueilla, mutta ei välttämättä siellä, missä tarve on suurin.”

Tyypillistä hallituksen puuhastelua, vaikka joku persukammoinen kohta hallitusta taas kehuukin maasta taivaisiin.

Kun pandemia näytti laskevan, tarpeellisiin toimenpiteisiin ei vaivauduttu sitten varautumaan, vaikka aikaa oli.

27 Replies to “Uusi osoitus hallituksen kyvyttömyydestä”

 1. Hallituksella olisi tässä mahdollisuus nopeisiin toimiin antamalla kunnille lupaus rahasta ostaa testejä tarpeellinen määrä yksityisiltä toimijoilta ja toisaalta taas pitkin hampain myöntää hieman löysää hoitotakuuseen, jooka kyllä lyö takaisin, mutta niin lyö myös akuution tilanteen ylenkatsominen.

  Nämä toki molemmat keinot jo esitin avauksessani.

  Siitä ei pääse mihinkään, että hallitus on tämän mokannut, vaikka se kuinka sattuisi vasemmistopopulistin sieluun ja itsetuntoon.

 2. On se onni, että maallamme on nainen/naiset johtamassa koronasotaa.
  ( t.- Tavja.)
  Miehet pysyköön nykin ja hellan välissä.

 3. Testata voisi mutta kun se maksaa terveyskeskuksille, mieluummin vähättelevät taudin kärsijöitä tai heitä jotka tulevat paikoista joissa tautia ilmenee.

  Onhan se selvää että nyt on tulossa vasta Tsunami taudin osalta, kevät oli pieniä laineita.

  Kuten hunosti valmistautunut ja huonosti harjoitellut joukko sotilaita tulee saamaan turpiin taistelukentällä niin nyt kukkamekkoihin sonnustautunut hallituksemme, ne ei treenaa pahimman varalla. Ne saa turpaan. Venaavat vain punkkereissaan… Kansalaisia tulee kuolemaan.

  Turpiin tulee niin että tukka lähtee ja henki monelta.

  1. Ja mitähän näissä ”asiatiedoissa” on sellaista, että ne kumoaisivat tämän hallityksen testausmunimisen mitättömäksi?

 4. Suoraan sanoen, en osaa arvostella hallituksen toimia koska en tiedä miltä pohjalta ja minkä asiantuntijatahon lausuntojen perusteella toimenpiteet ovat tehdyt.

  1. On aivan sama, mitä perusteita hallitus on käyttänyt.
   Joka tapauksessa on selvää, että tarpeellisia toimenpiteitä testauskapasiteetin varmistamiseksi ei ole tehty, vaikka aikaa olisi ollut.
   Näyttää valitettavasti siltä, että ideologinen potaska on estänyt yksityispuolen kapasiteetin käyttöönoton ajoissa ja nyt ollaan myöhässä.

   1. Marin sanoi, kun koronan alkuvaiheessa lentokentät vuotivat kuin seula ja ulkomaisista tautipesäkkeistä tultiin takki auki ja kun tässä testaus,- ja karenssiinmääräyksissä epäonnistuttiin, niin Marin sanoi, että virheitä tehtiin ja niistä otetaan opiksi.
    Mutta mitä vielä, typeryys jatkuu ja opiksi ei otettu, hallitus yllätettiin ( taas ) pikkumustat kintuissa.

 5. Suurin typeryys on tavallisissa tallaajissa, peruskansalaisissa, jotka häippäsivät heti rajoitusten purun jälkeen kuka minnekin tautipesäkkeeseen omaa vastuutaan kantamatta. Nyt ne tunkevat takasin tauti perseessä ja hallitus on syyllinen, kun heille ei ole hommattu vastaanottokomiteaa punaisella matolla.
  Mutta, kun kukaan ei osannut ennustaa, että pieni osa peruskansasta on näin pöljää ja panee suuren porukan kärsimään hölmöilystään.
  Ja, nyt kun ne aiotaan panna kuriin nousee poru, että hallitus sitä ja hallitus tätä ja hallitus kolmatta.
  Sitten kaikki virkapuolella olevat osapuolet ovat niin kädettömiä, ettei kukaan osaa tehdä mitään ennekuin hallitus päättää neljättä ja viidettä.

  Suomesta on tehtävä diktatuuri kuin Kiina, että hommat luistaisivat. Hyvä että edes Kiurusta tuli oikea jätkä-Napoleon pannen vauhtia asioihin ja tökkäisemällä kaikkia saatanan viranhaltioita tikulla perseeseen.
  Ja sitten peruskansa pani heti laittomuusvalitukset liikkeelle, että emmää hyväksy, kun se oli laiton napoleon eikä oikea.

  Mitähän tässä maassa oikein tapahtuisi, jos tulisi oikea hätä käteen ja määrättäisiin liikekannallepano syystä tai toisesta. Paskat tulisivat peruskansan housuun.

  1. Ei tullut Kiurun esittämää pakkoa, Kiuru hätiköi saoo Lintiläkin.
   Eli suosituksien mukaan jatketaan.

   1. Niin. Kepun Lintilä. Lintilä joka haluaa lieventää matkustusrajoituksia. Kepu siis haluaa lisää koronaa eikä hyväksy SDP:n ministerin jarruttelua.

  2. Kansa munii, vaan se ei ole uutta.
   Hallitus munii, kun oli kesä aikaa järjestää testausasia kuntoon kevään munausten jälkeen, vaan sitäkään vähää ei tehty.
   Nämä ovat kaksi toisistaan riippumatonta asiaa.

   1. Testaus on tietenkin tietty ongelma, jossa pääsyy on testaajien ja jäljittäjien puute, vaikka yksityinenkin tulee mukaan. Mutta paljon tärkeämpää on kansan munimisen loppuminen ja pian.
    Eihän kukaan osannut ennustaa näin pölvästiä kansanosaa, josta koko kansa kärsii.

    1. Kyllä se oli ennustettavissa ja nimenomaan nuorehkoissa citypelleissä – pääosin siis niissä 80% sakissa.

 6. En käsitä tätä hinkua matkustaa sinne sun tänne. Vaara ei ole ohi ja oltava varovainen. Vaan siitä ei näy välitettävän. Ovatko nämä reissaajat varakkaita maailman omistajia jotka viis veisaavat muista. Samaa tasoa kuin ne Lapin ”hiihtäjät”? Pitää päästä rehvastelemaan käyneensä jossain maailmalla.

 7. Kepun Lintilä haluaa tänne lisää porukkaa maista joissa korona riehuu. Lintilän mukaan kun Suomen asettama rajoitus on liian tiukka. Ja hän kehtaa myös haukkua ministeri Kiurua joka ryhtyi toimiin koronan leviämistä vastaan. Olemme pulassa noiden typerien poliitikkojen ja oikeusoppineiden takia jotka mieluummin suojelevat pykäliään kuin ihmisiä. Kepu kantakoon sitten vastuun myös.

 8. Apu verkossa=Pelin henki näyttää olevan, että maan hallitus on taas vastuussa ihan kaikesta koronaan liittyvästä, mutta kukaan muu ei ole vastuussa edes itsestään. Jos pelkästään oppositio politikoisi tällä tavalla, niin sen voisi vielä jotenkin ymmärtää. Sitä en ymmärrä, että osa mediasta lietsoo kansaa hallitusta vastaan puutteellisilla ja jopa valheellisilla uutisilla.

  Keväällä korostettiin kaikkien vastuuta, mutta näköjään nyt vastuu on vain maan hallituksella. Hallituksen pitää taas tulla niistämään nenät ja pyyhkimään pyllyt, ja jos se ei tule, niin hallituksen on erottava.

  1. Juu, apu löytyy itsestä, joillekin vaan pekonit, vodkat ja sipulit menee yli ja vastuuta nämä ”matkaajat” ei ota 👨‍🔬👨‍🔬👨‍🔬, tablettii, piikkii, puikkoo ja kyllä se siitä kun makaa teholla

   1. Joutuu ihan ihmettelemään tämän Markon kommentteja, entistä enemmän. Itse tietenkin toimii aina oikein ja oikeaoppisesti; muut, tekevät mitä hyvänsä, ovat aina väärässä.
    Miettikäähän, jos ”sinne korpeen” muuttaisi ihmisiä, lapset, koulunkäynti, oma ammatti, miten se sovetuisikaan tämmöiseen ”korpielämään”?
    Ei, kyllä suomalainen maalaisyhteisö muodostuu monenlaisista ja varsin erilaisista perhekunnista.

 9. Yhteiskunnan on annettava pakotteet, kun vapaehtoisuus ei toimi. Kun tilanne on mikä se on, niin passiivinen odottelu ei ole hyväksyttävää, kun kerran laki antaaa mahdollisuuden toimia.

  Kaikissa yhteiskunnissa on imisiä jotka eivät välitä omasta eikä muidenkaan turvallisuudesta. On väärin antaa pienen ihmisjoukon vaarantaa kaikkien muiden ihmisten terveys ja elämä.

 10. Joo, voihan tavalliset kansalaiset lopettaa lennot Skopjeen, laitta vaikka kiviä kiitotielle…

Kommentoi