Valkoposkihanhi – virheiden valeet

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viljelyksia-tuhonnut-ja-puistoja-vallannut-valkoposkihanhi-pysyy-uhanalaisten-lajien-listalla-asiasta-kysyneen-suomalaismepin-mukaan-eu-komission-perustelut-ontuvat/7874158#gs.b1hyup

”Komissio muistuttaa, että jäsenvaltiot voivat poiketa nykyisestä säädöksestä.

– Artiklasta voi poiketa muun muassa kansanterveyden ja yleisen turvallisuuden turvaamiseksi tai viljelmille, kotieläimille, metsille, kalavesille ja vesistöille koituvan vakavan vahingon estämiseksi. Monet jäsenvaltiot myöntävät poikkeuksia hanhien aiheuttamien vahinkojen ehkäisemiseksi, komissio toteaa.”

Komission mukaan poikkeuksia voi myöntää, virheet räksyttävät päinvastaista.

Suomi siis voisi komission mukaan myöntää metsästys- ja karkoituslupia virheiden räksytyksestä piittaamatta.

14 Replies to “Valkoposkihanhi – virheiden valeet”

  1. Jälleen asiaan sinänsä kuulumaton kommentti.
   En millään tavalla esittänyt, että minun pitäisi saada niitä metsästää.
   Kyse on siitä, että nuo hyväkkäät pilaavat paljon maanviljelijöiden peltoja ja niitä pitäisi siellä karkoittaa ja tarvittaessa ampua.
   Kuitenkin nimenomaan virheet kaikin keinoin vastustavat kaikkia toimenpiteitä karkoitukset mukaan lukien, vaikka EU-komissio sanoo, että toimenpiteet ovat sallittuja.
   Tässä asiassa varsinainen tulppa on Suomen ikioma virheiden miehittämä ympäristöministeriö, mikä torppaa kaikin keinoin jopa keskustelua asiasta.

 1. Joutaishan niiden lähteä tuolta meidän laiturilta, ihan mahdottomia ovat tahrimaan. Onneksi ei ole vielä näkynyt muita, kuin tämä yksi pesue.

 2. Valkoposkihanhien lisäksi merimetsot.
  Vihreä puolue ei ole mikään este niiden metsästyksen aloittamiseen. Se on jo kokeellisesti alkanut. ja tullaan satavarmasti laajenemaan. Siellä on vastustajia ja puoltajia kaikista kansalaisryhmistä, mutta varmasti puoltajat panevat asiat järjestykseen ja metsästys tulee alkamaan.

 3. Ei ihan pahitteeksi olisi mielipiteen kommentissa esim suomenkielen oikeinkirjoituskaan.
  Sitten voisi perustella; ”Vihreät ja kaikki suvakit ajaa Suomen suohon”. Niin siis mihin suohon?

  1. Pohjola märeksii taas omia ongelmiaan. Ei voi kuin nauraa 🤣🤣🤣, hanki elämä.

 4. Eipähän tuo minulle suurikaan ongelma liene, joillekkin ehkä melkoisen suurikin.
  Jopa toimittajat nykyisin eivät osaa suomenkielen oikeinkirjoittamista.
  Minä muuten en mitään ”märeksi”, toteanpahan vaan.

 5. Ihan muuten suomenkielen osaamattomuus, se on varsin yleistä. Kaunista suomenkieltämme raiskataan aivan yleisesti; ei osata.
  Kävin aikanaan vanhan keskikoulun, siellä suomenkielen osaaminen sananmukaisesti taottiin oppilaiden päähän; vaan ei enää, vuosikymmeniin.

 6. Valkoposkihanhista siirryttiin sujuvasti kielioppiin. No, vanha käytäntö on, että suomen kieli kirjoitetaan erikseen. Kuten myös esim. englannin kieli, ruotsin kieli jne.

  Ainakin jos noudattaa kielitoimiston tai kotimaisten kielten keskuksen ohjeita.

 7. Pohjolan änkyrrointi naurattaa suunnattomasti, lisää tälläistä. Korpisoturi kiittää ja kuittaa 💪🤣

 8. Pitänee tunnustaa, että lipsahdus tuli; toisaalta, tarkoitin substantiivin suhdetta verbiin. Tosin oikeinkirjoitus ohjelmanikin tuossa kieli sanan käytössä oli vähän epäonnistunut, miksen siis minäkin.

Kommentoi