Persut pelaa coronaa huonoilla napeilla

Persujen edustaja Juvonen vaatii, että hallituskin panisi lusikkansa soppaan, jota jo terveysviranomaisten ammattijoukko paimentaa ammattitaidolla.

Tämä on näet näin, että mitä tahansa Suomessa tapahtuu, persujen mafia on sotkemassa likaiset kätensä soppaan mistään muusta välittämättä kuin, että kirjoitetaan jonninjoutavia.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006388288.html

Luulisi jo hallituksen työllisyysohjelman riittävän, mutta ei, nehän ovat vain pieni virus rokassa.

23 Replies to “Persut pelaa coronaa huonoilla napeilla”

  1. Tuskin poliitikot pyrkivät ohjaamaan lääketiedettä, mutta lääketieteen ja terveydenhuollon toteuttamista poliitikot ovat ohjaneet jo vuosikymmeniä.

   1. Karjalainen on heittäytynyt kuutamolle.
    Juvosen esiintyminen on normien mukainen.

 1. Kun edellinen demuhallitus- ja nykyinenkin yritti – sotkeutui työmarkkina-asioihiun, tuli todella sutta ja sekundaa, mutta joidenkin mielestä se on ok, kun kyseessä ovat hallituspuolueet ammattitaidottomine ministereineen.

 2. Avauksessa on varmasti olemassa jokin pointti, mutta mikä se on, niin siitä en kyllä ihan heti saa kiinni.

  Taustaltaan terveydenhuollon ammattilaisena toiminut kansanedustaja tuo esille kentältä kummunneita huolia aiheesta, josta keskustellaan joka mediassa ja tivaa hallitukselta ulostuloja, on nähtävästi jollain tavoin väärin toimittu.

  Juuri tällaisissa tilanteissa hallituksen ja erityisesti sosiaali ja terveysministeriön tulisi tulla esille ja kertoa miten Suomessa ollaan varauduttu tilanteeseen ja näin rauhoittaa kentällä olevia huolia.

  Illan a-studiossa juontaja pyrki hämmentämään tilannetta, mutta onneksi haastateltavat eivät lähteneet mukaan vaan vastasivat asiallisesti asiaan, eikä sen pitäisi olla liikaa vaadittu myöskään sosiaali ja terveysministeriön osalta laajemalla ulostulolla.

  Avaaja nyt varmasti valaisee mikä Arja Juvosen suurin synti ulostulossaan on ja jos saa pyytää niin mieluiten hieman perustellummin kuin, että persut tyhmiä.

 3. Kyllähän politikoilla on taipumus sotkeutua kaikkiin julkishallinnollisiin asioihin – ainakin määrärahojen ohjailussa.

  Koko Sote -projekti oli suuressa määrin politiikkojen näppien alla.
  .
  https://yle.fi/uutiset/3-10665463

  Sote-valiokunnassa syntyi heti riita – oppositio pillastui päätöksestä, ettei asiantuntijoita enää tarvitse kuulla: ”Kertoo paniikista”

 4. Australian poliitikot eivät ainakaan seiso tumput suorina.

  *
  https://yle.fi/uutiset/3-11181520
  Australia aikoo eristää koronavirukselle altistuneet Joulusaarelle

  Australian ulkoministerin Marise Paynen mukaan maa käy parhaillaan Kiinan viranomaisten kanssa neuvotteluita järjestelystä, joka mahdollistaisi australialaisten poistumisen Wuhanista.

 5. On näitä vaatimuksia toimenpiteiden terävöitymisestä esitetty Eduskunnassa aikaisemminkin – esittäjänä keskustalainen ..

  ****************************************************************************************
  Vuonna 2009
  https://www.eduskunta.fi/FI/Vaski/sivut/trip.aspx?triptype=ValtiopaivaAsiakirjat&docid=kk+473/2009
  KIRJALLINEN KYSYMYS 473/2009 vp

  KK 473/2009 vp – Lauri Oinonen /kesk
  Tarkistettu versio 2.0

  H1N1-viruksen leviämisen nopea torjunta
  Eduskunnan puhemiehelle

  ****************************************************************************************
  Vuonna 2020
  Kansanedustaja Arja Juvonen (ps) kysyy, miten hallitus on varautunut siihen, että Kiinassa varsin poikkeuksellisia toimia aiheuttanut koronavirus rantautuisi myös Suomeen. Kansa kaipaa tietoa ja hallitus seisoo tumput suorina, Juvonen sanoo tiedotteessaan.

  1. Vanhusten terveysongelmiin kouluttautunut Juvonen saattaa joutua ottamaan kantaa koronaviruksen suhteen ministerinä vielä tämän vuoden aikana.

   Neivooko Karjalaine silloin Juvosta vaikenemaan ja hätisteleekö kyselijöitä loitommalle?

   Tuntuu siltä, ettei Karjalainen ole harmoniahakuinen.

 6. Arvostelu ja pelkästään kiinnostus toiseen blogistiin ei ole sääntöjen mukaista.

  1. Karjalainen solvaa jatkuvasti toisia osallistujia, joten Karjalaisella on ongelma. Onko Karjalaisen ongelmakäyttäytyminen sääntöjen mukaista? Oletko luopunut Karjalaiden paimentamisesta toivottomana tapauksena?
   Ennen kuin otat kantaa, niin ehdotan, että luet Karjalaisen kirjoitukset huolella tässäkin osiossa.

   1. Tuominen:

    Mistä arvelet johtuvan, ettei Karjalainen keskity asiaaan, vaan lähinnä vidduilee asiattomasti?

    1. Karjalainen ei vidduile henkilökohtaisesti, vaan Karjalainen vidduilee puolueelle ja sen poliitikoille sen politiikasta.

     Mutta tämä päivän eräässä toisessa, aivan muuta asiaa käsittelevässä teemassa tuon puolueen ”markkinointimestari” bannaa henkilökohtaisesti, ei edes sen politiikkaan liittyvät asialliset kommentit.

 7. Karjalaisen samaa mieltä, ei ikävillä ja vakavilla asioilla pitäisi yrittää kerätä irtopisteitä. Vai on muka hallitus tumput suorina kuten Juvonen ulostulossaan kertoi, voi hyvää päivää sentään. Mitä seuraavaksi?

 8. Tuskimpa puoluetta voidaan yhdistää virukseen.
  Mutta asiaa Marinin hallituksella tulee olemaan kovat paikat
  työllisyyden lupausten täyttämisellä.

  1. Nyt puhutaan corona-viruksesta.Sitä asiaa hoitavat alansa ammattilaiset varmaan korkeiden viranhaltijoiden kontrollissa. Siinä ei persuja tarvita sotkemassa.

 9. Mihin asioihin poliitikot sitten saavat ottaa kantaa ellei tämän tyyppisiin? Vai onko kyse siitä, että nyt on niin erinomainen ja koskemattomuuden suojaa nauttiva hallitus, että siltä ei voi eikä saa edellyttää yhtään mitään?

 10. Tuosta corona-viruksesta,SARS:sta, MARS:sta, jne. Asiantuntevat epidonologit ja muut asiantuntijat jakavat asiatietoa; toisin kuin näiden palstojen paniikkitehtailijat. Aiemminkin tästä olen maininnut.
  Nytkin taas aivan uusi asia teknologiasta.

Kommentoi