Jostakin kumman syystä USAsta löydetään Suomessa aina vain negatiivista kerrottavaa

Pitkän syvän ja synkän suomettumisen aikana USAsta ja NATOsta toitotettiin mediassa imperialistisen roistovaltion Venäjän pelossa vain negatiivisia uutisia ja arvioita. Vastaavasti valehdeltiin Venäjä hyväksi – kehuttiin pilviin saakka, eikä kerrottu mitään negatiivista.

Neukkula kemahti kuitenkin omaan mahdottomuuteensa jo noin 30 vuotta sitten, mutta täällä Suomessa ei meinata päästä vieläkään eroon suomettuneesta ja valheellisesta USA-vihasta. Se on käsittämätöntä. Venäjä on Suomen verivihollinen, joka yrittää tuhota Suomen – USA taas on käytännössä ainoa mahdollinen ystävä, kun Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

Kuitenkin USAssa on esimerkiksi:

 • ehdottomasti Maailman parhaat yliopistot, esimerkiksi MIT;
 • mahdollisuus kovasti työtä tekemällä pärjätä hyvin elämässä;
 • innovatiivisia erinomaisia menestyviä yrityksiä suuri määrä, missään muualla Maapallolla sellaisia (esimerkiksi Intel, Microsoft, AMD, Microchip, Fairchild, National Semiconductors, Pratt & Whitney, Hewlett Packard, IBM) ei ole. Myös amerikkalaisissa pikkuyrityksissä keksitään hienoja asioita.

Siis USAssa on lupa menestyä. Silloin saadaan aikaan lähestulkoon ihmeitä. Menestyvien yritysten mukana menestyy myös valtio. Meidän punikkihallitus sen sijaan vie meidät perikatoon.

19 Replies to “Jostakin kumman syystä USAsta löydetään Suomessa aina vain negatiivista kerrottavaa”

  1. Valtion pitäisi mahdiolistaa halullisille olla oman onnensa seppä mutta pitää huolta myös heistä jotka todella ovat tai haluavat olla holhottavia.

   1. Jos joku on sairas, invalidi, vanhus, orpolapsi, tms. niin hänestä pitää huolehtia. Jos joku vaan haluaa ”olla holhottava” ilman perusteltua syytä – eli elää veronmaksajien pussista, niin häntä pitää ”motivoida” luopumaan halustaan.

    Veronmaksajilla on elättejä tarpeeksi muutenkin.

 1. ”Jokainen on oman onnensa seppä.” -periaate ei ainakaan armeijaan sovi, ehkei aina muihinkaan toimiin. 😁

 2. Tää punikkihallitus jakelee rahaa runsain mitoin korona-ajan vaikeuksiin joutuneille yrityksille. Amerikassa on paljon hyvää ja sitä ei tartte erikseen toitottaa. Eiköhän liene kaikkien tiedossa. Mutta siellä on myös valtava määrä epäkohtia. En ala niitä luettelemaan. Asun mieluummin Suiomessa kuin USAssa. Hm tulipa mieleen…nuo USAn epäkohdat voivat olla Venäjän syytä. Kuten nää mellakat siellä ja jotka ovat levinneet jopa Eurooppaan ja Suomeen.

 3. USA:lla menee tällä hetkellä vähän heikosti kun valitsivat johtajaksi sen yhden kouhon. Ymmärrän kyllä, että haluttiin muutosta, mutta metsään meni. Clint Eastwoodkin kannatti ennemmin Trumpia kuin Clintonia, mutta ei kannata enää. USA:ssa in myös ollut suuria mellakoita juuri, paikkoja on ryöstetty ja poltettu. Silloin tulee negatiivisia uutisia. Pitkällä tähtäimellä USA kyllä pärjää taas kunhan saavat vähän järkevämmän johtajan.

 4. Talous kiittää sitä ”jokainen on oman onnensa seppä”, sillä se politiikka kannustaa yrittämään ja tekemään työtä.

  Kunnossa oleva talous taas mahdollistaa investoinnit myös esimerkiksi maanpuolustukseen ja terveydenhoitoon.

 5. Obama on ollut ehkä USAn huonoin presidentti kautta aikojen.

  Trumpissa on vikoja roppakaupalla, mutta on myös hyviä puolia, esimerkiksi:
  – Trump on vaatinut liittolaisiaan nostamaan puolustusmäärärahojaan ja niitä on myös nostettu monessa maassa, jopa merkittävästi;
  – Trump on saanut Kiinan ja USAn välistä kaupan epäsuhdetta korjattua;
  – Trump vähentää laitonta maahantuloa ja huumeiden salakuljetusta;
  – Trump on kasvattanut USAn investointeja maanpuolustukseen.

 6. Lisään luettelooni Elon Muskin SpaceX:n – sellainen valtavia panostuksia vaativa uhkayritys ei olisi mahdollista miltään yksityiseltä taholta missään muualla kuin jenkkilässä – Hyvä USA!

  Niin, syvästi suomettuneessa Suomessa ei ole tapana kertoa näistäkään asioista.

 7. On toi Suomen lehdistö kertonut tostakin SpaceX ja jopa tvuutiset. Mitäs sanokaan ex-puolustusministeri Mattis joka ei liene suomettunut=Trumpin entinen puolustusministeri ryöpyttää presidenttiä rajusti: ”Kolme vuotta ilman kypsää johtajuutta”

 8. Noitakin asioita Trumppi olisi voinut hoidella vaan mitä turhia sellaiseen aikaa tai varoja haaskaamaan. =Ehkä joillakin vastaajilla oli mielessään Trumpin pessimistiset sanat mustien tilanteesta, kun hän yritti kampanjansa aikana saada heitä äänestämään itseään. ”Mitä hemmetin hävittävää teillä voisi olla, jos kokeilette jotain uutta, kuten Trumpia? Te elätte köyhyydessä, kouluistanne ei ole mihinkään, teillä ei ole töitä, 58 prosenttia nuoristanne ovat työttöminä.”

 9. Trumpin koronahommain hoito tasoltaan surkea. Juuri kriiseissä tarvitaanjohtajaa. Trumpista ei siihen ole. Äijä on onnettomuus Amerikalle.

 10. Jos haluaa oikeasti tietää mitä Amerikassa on Trumpin presidenttiyden aikana tapahtunut ja tapahtuu, kannattaa valtamedian antamien näkemysten lisäksi ottaa selvää mitä mieltä amerikansuomalainen, yli 40 vuotta Amerikka asunut Jouko Paavola on Trumpista ja hänen politiikastaan.
  Liikemies, nykyään eläkeläinen, Jouko Paavola, on melko tuore Alfa-kanavan amerikankirjenvaihtaja. Hän on fiksu ja hänellä on selkeä ulosanti. Minun on vaikea edes kuvitella, että pääsääntöisesti punavihreyden puolesta liputtava Yle esittäisi kyseisen miehen näkemyksiä (toivossa on hyvä elää).
  Jos taas halua pysytellä valtamedian hallinnoimassa ”kuplassa) kannattaa pysyä etäällä tästä Jouko Paavolasta ja Alfa- kanavasta. (Jo pelkällä googletuksella huomaa, että valtamedia on Jouko Paavolasta varsin vaitonainen)

  1. Trumpin haukkuminen on jotenkin muotia. Toki Trump on munannut monta asiaa ja Trumpin Twitteridiplomatia on idioottimaista – mutta silti pitäisi tuoda julki myös mitä USAssa on hyvää ja mitä hyvääkin Trump on saanut aikaan.

   USA on ainoa mahdollinen reaalinen auttaja kun imperialistinen roistovaltio Venäjä taas hyökkää Suomen kimppuun yrittäen jälleen valloittaa koko Suomen.

   Kannattaa muistaa miten Suomi suututti ennen Talvisotaa Hitlerin ja Hitler vihoissaan lupasi Suomen Venäjälle.
   http://jput.fi/Suomi_lahentyi_Englantia_ja_Rans.htm

   http://jput.fi/Saksalaisvastaisuus_Suomessa.htm

 11. En pystynyt muokkaamaan tuota kommentiani, joten: piti olla ”yli 40 vuotta Amerikassa asunut Jouko Paavola…”

 12. HS=Trumpin hallinto vetää joukkoja Saksasta: Kuin palkinto Kremlille, sanoo Euroopan-joukkojen entinen komentaja

 13. Trumpin USA on heikko maailmalla koska Trumpin ajattelussa sotiminen on vain rahanmenoa. Siksi Trump jättää asiat mieluummin Putinin ja Erdoganin hoidettavakai.

 14. Trumpasta on hyötyä sananvapaudelle. Ukko päästelee niin paksua, että tuntuisi huvittavalta ruveta hiuksia halkomaan muidenkaan sanomisista.

Kommentoi