Ajoleikkurin huoltonostin.

Tämmöinen härpäke tuli ostettua ajoleikkurin huoltohommiin. Mielestäni kalliskaan ei ollut, kotiin toimitettuna. Minulla kun enää ei ole  lifterillistä Volvoa.

Tällä laitteella sujuvat mönkijän ja ajoleikkurin huoltotyöt näin vanhalta mieheltä; jos nyt ei mukavasti, kuitenkin sujuvasti. Tyytyväinen laitteeseen olen.

5 vastausta artikkeliin “Ajoleikkurin huoltonostin.”

  1. Sitä kun sanotaan; eläkeläisillä sitä aikaa on. Aikaa on kaikilla, mihin sen ajan käyttää, työntekijä, työtehtäviinsä, mitä ne ovatkaan.
    Ainakin minun kohdallani, ei ole puutetta töistä, vanha kauppakiinteistö, iso tontti ja vaimon mielestä pitäisi jonkinlaisia nurmikoitakin olla.
    Talvella pihat pitää aurailla, kotieläimet hoitaa, kesät talvet, taloakin kunnostaa.
    Lähde nyt siitä ”korpisotilaaksi”, … jonnekkin.
    Ei, ei se työnteko pääty eläkkeelle päästyäänkään, tai sitten pitää olla niin paljon rahaa, että muuttaa ns palvelutaloon kiikkutuolia potkimaan.

  2. Tuolla huoltonosturilla muuten ei voi kaataa, ei leikkuria, eikä mönkijääkään; sen nostokapasiteetti on n 45 asteen kulmassa. Riittävä.
    Pääsinhän nyt sitten tutustumaan tuon leikkuupöydän saloihin.
    Teristä päätellen, samaa mieltä Pentin kanssa; kovempia teriä tarvitaan.

  3. Katselin tänä aamusella noita ajoleikkurin/mönkijän huoltonostureita tuolla ”juutuubissa” (tuo sivusto on muuten mainio oppimissivusto), bongasin 12 nosturia, kaikki samalla toimintaperiaatteella, vain yksi hydraulinen. Putkiprofiileissa, nelikulmainen tai pyöreä, ja rakenteen tukevuus luonnollisesti näytti m ielestäni vaihtelevalta.

  4. Hiukan asian vierestäkin, minulta aikanaan katkesi terä tavallisesta työnnettävästä leikkurista. Alkuun ihmettelin leikkurin pomppimista melkein kymmenen senttiä maasta, sammutin kohta sen. Terä oli katkennut noin kiinnityspultin vierestä niin, että toinen pää jäi pyörimään. Toinen pää katosi maisemaan, eikä tähän päivään mennessä sitä ole löytynyt. Silloin haravoin rautaharavalla tasaisen nurmikon aika leveällä alueella pariinkin kertaan. Kuvittelin vain, mitä olisi tapahtunut sen osuessa suoraan varpaisiin, ehkä ei varpaita olisikaan enää.

  5. Tuossa minun perusmallin Hussessani on montakin turvallisuustekijää. Ensinnäkin kone ei käynnisty, ellet samanaikaisesti paina jarrua, leikkuupöytä pitää olla stopissa, että koneen voi käynnistää, jos nouset kuskinpukilta, kone sammuu, jos lähdet peruuttamaan, avain pitää olla peruutus asennossa, muuten kone sammuu.
    Voin hyvin ymmärtää, että nämä ovat turvallisuustekijöitä. Jos kone olisi käynnissä ja nouset kuljettajan paikalta; helposti mahtuu varvas sinne leikkuupöydän alle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *