Cooperin testi.

Luinhan tuossa tuoreen uutisen; MPKK:n sisäänpääsykokeisiin kuuluu cooperin testi, vähintään 2600m/12min.

Aikanaan palveluksessa ollessani se oli jokavuotinen testi. Viimeisenä vuotenani ollessani 45-vuotias, vielä juoksin 2800m kuten aina ennenkin ja sitten radalta sivuun.

Aivan nuorena miehenä taisi paras tulokseni olla 3300, tosin vähän vetoapuakin sain.

Jos joku väittää, ettäkö nykynuoriso ei olisi lähes rapakuntoista?

Cooperin testi testaa lähinnä hapenottokykyä, jos hyvällä juoksutekniikalla lienee pikku osa.

15 Replies to “Cooperin testi.”

 1. Onhan se vähän surullista jos ei terve nuori ihminen tuota 2600 metriä pistele 12 minuuttiin.

  Toisaalta kun ei enää osata liikkua kuin seuroissa ohjatusti ja paikalle täytyy päästä autokyydillä, niin eipä tuo ole ihme, että kunto rapistuu ja tuki ja liikuntaelinsairaudet lisääntyvät.

 2. Varsin oikein Mika luonnehdit asiaa. Normaalisti luonnossa liikkuva ihminen pystyy varsin kevyesti tuohon 2600m/12 min. Se saattaa onnistua joiltain jopa ”sohvaperunoiltakin” siksi alhainen se on.

 3. Armeijassa juoksin 3240. Sen jälkeen olisin varmaan vielä vähän petrannut mutta ei tullut enää koitettua.

 4. Vielä armeija-aikaan olin rapakunnossa, painoakin vain noin 75 kiloa. Alokasaikana Vekaranjärvellä oli Karjalan Prikaatin komppanioiden välinen 24:n tunnin viestikilpailu Ahvenlammen ympäri. Henkilökunnan ja varusmiesten tuli edetä kuntopolkua pitkin vähintään yksi kierros, alle kolme km. Parempikuntoiset juoksivat voimiensa mukaan useampia kierroksia. Muuan Kaasalainen on varsinainen hirmu.

  Minä sain työntöapua selästä ainakin yhdessä mäessä. Toverin jeesaaminen kuuluu armeijan perinteeseen. Korohorokomppaniamme voitti viestikisan.

  Myöhemmin massa ja suorituskyky kohosivat niin, että olisin luultavasti voittanut yli 90-kiloisena ja yli 40-vuotiaana amerikkalaisen olympiavoittajan 1500:llä metrillä. Olisi vain pitänyt rynnätä mukaan kymmenottelun viimeiseen lajiin.

  En ole kovin paljoa hölkkäillyt viime vuosina, koska olen ollut epävarma sen suhteen, lisäisikö hölkkä nivelpintojen kulumaa vai vähentäisikö se sitä. Kipuja ei ole ollut.
  Luukatoa iskukuormitus, kuten hölkkä ja halonhakkuu tiemmä vähentäisvät. Luunmurtumat vähenisivät myös.

  Metsäkävely pitää yllä ketteryyttä ja liikkuvuutta. Kerran vain kaatuminen vesaikonperkuukannokossa johti siihen, että toinen kanto repi korvalehden ja toinen kanto osui parin sentin päähän silmästä.

  Jäykkä poika olen ollut koko ikäni, koska olen aina laiminlyönyt venyttelyn. En myöskään diggaa hikeä. En useinkaan sauno, koska saunassa saattaa tupata hiki pintaan.

 5. No, menihän tämä vähän keskinäisen kehumisen kerhoksi. Kuitenkin sanoisin, työskentelin yli 25 vuotta työnantajan palveluksessa ja vuosittain cooperin testi oli pakollinen.
  Sen tietenkin suoritin kunnes täytin 45 vuotta ja eläköidyin. Loppuun asti tylitin tuon 2800m, joka luokiteltiin korkeimmalle.
  Sittemmin olin palvelusuraani pidempään yrittäjä; ei siis coopperin testejä.
  Nuo testit ja tulokset mielestäni ovat näitä kehumisen, siis itsensä sijoittumista kaiken maailman ranking-listoihin.,

 6. Tämän blogin kirjoittajista ehkä kaikki olisivat ohittaneet huippukunnossaan tuon mainitsemani kymmenottelun olympiavoittajan 1500:lla metrillä. Tämä seikka on omiaan avaamaan mielenliintoisia ajatuksia.

  1. Oho, taisin seurata Atlantan -96 kymmenottelua vähän huolimattomasti.
   Sen voitti amerikkalainen Dan O’Brien (suomalainen äiti). Hänen voittoaikansa olikin noin 4.46.
   Siinä olisi ollut meikäläiselle 44-vuotiaana kyllä rypistämistä.
   Sen sijaan kymmenenneksi sijoittui kokonaiskilpailussa toinen amerikkalainen Higgins tai jotain. Hänen aikansa oli muistaakseni 5.14..Tuohon olisin voinut hyvinkin päästä. Hyvä, etten ollut paikalla radalle tyntäämässä.

 7. No, moniottelija nyt on urheilija, joka ei oikeastaan mitään lajia kunnolla osaa.
  Tuon totesin aikanaan nykyaikaisen 5-otteliun tiimoilta sekä sotilaiden 3-ottelun osalta myöskin.

 8. Minä en jaksa noin pitkää matkaa juosta, jopa lääkäri on sen kieltänyt. En ole koskaan ollut mikään juoksija, en edes pidä siitä, hiihto sitten onkin ihan toinen asia, jopa pitkätkin matkat. Armeijassa varmaan juoksin, mutta sielläkin oli pyörä kulkuneuvona, tai sitten sukset. Hiihdossa olinkin pataljoonan mestari, niinkuin ammunnassakin palkinnoilla.

 9. En ole cooperia koittanut kuin pari kertaa, juoksumatolla kuntosalilla lähinnä ”no koitetaas nyt” -tasolla, kun keuhkot ovat huonossa kunnossa minulla niin se on hyvä tapa varmistaa että elintavat on kunnossa. 2700-2800 luokkiin pääsin viimeksi. Varmaan jos vähän reenaisi, pääsisi ylemmäs.

  Mutta enemmän tuo 10 kilsan juoksu kiinnostaa itseä.

Kommentoi