Jotain positiivistakin koronaviruksesta.

Näkisin positiivisena sen, että monenkin mielestä ”turha” matkustelu kaukomaihin on hiipunut. Kotimaamme matkailuyrityksille taas negatiivista on sesonkimatkailun lähes ryytyminen.

Palattuani toissapäivänä etelänaapurista, panin laivamatkalla merkille aasialaisturistien lähes puuttumisen. Ei ollut montakaan aisabacin ulkoiluttajaa. Tallinnassakin sama tilanne. Ei aasialaisperäisiä turisteja oikein missään.

Yksi positiivinen ilmiö omalta kohdaltani muodostui siitä, että käsien pesua harrastin tehostetummin.

Muutaman vuoden takaisen lintuinfluenssahysterian aikaan suositeltiin esim noutopöydässä käyttämään ottimien kanssa serviettiä … suositus lie kait näin jälkeenpäin ajatellen ylimitoitetulta.

Kyllä muuten tuo käsihygienia lienee melko tärkeätä kaikenkaikkiaankin, sairaaloissakin vieraillessa kehoitetaan käsidesin käyttöön. Kaiken kaikkiaan positiivinen ilmiö.

5 Replies to “Jotain positiivistakin koronaviruksesta.”

  1. Vielä parempi jos korona pakottaa turhan krääsän valmistuksen lopettamiseen ja että elintason ei tartte nousta joka vuosi. Vielä parempi jos tuo korona pakottaa diktaattoit polvilleen.

  2. Pitäisi tästä juuri kohta lähteä lääkärille, koronalla asian kanssa ei ole mitään tekemistä, mutta matkustamisella kyllä.

  3. Enpä minä tuolla avauksellani julistanut mitenkään kielteistä suhtautumista matkustamiseen yleensä.
    Itsekkin mielelläni matkustelen, en toki kaukomaihin kun ei ole oikeastaan varaa.
    Jokainen puolestani saa matkustella minne haluaa, en sitä tuomitse.

  4. Itse kun käyn tuossa PHKS:n kanttiinissa kahvilla, niin pesen sairaalan vessassa käteni saippuan kanssa.

  5. No niinhän siinä kävi, että lentomatkustus ei tällä hetkellä käy, mutta kääntöpuolena saan vajaan parin viikon loman vaimosta, eikiä koiria tarvitse viedä hoitoon. Harmitus on siis lopuksi aika vähäistä, enkä yllättynyt lääkärin kannasta.

Kommentoi