Kainuun koronatartunnat vs venäläiset vaimot.

Uskomaton väite ”kaverin  kertomana”, tuossa uutistekstissä mm todetaan tartunnan saajien keski-ikä ja todennäköiset tartuntakohteet.

Minä nyt aika vahvastikkin luotan viranomaisisten asiantuntemukseen; en nyt varsinkaan ”kaverin kertomuksiin”.

Mielestäni alle 30-kymppisillä ei Kuhmon seuduilla liene venäläissyntyisiä vaimoja kovinkaan paljon.

Huhujen lietsominen, ”olen kuullut”; todenperäisyyden  aste lienee melko nolla.

12 vastausta artikkeliin “Kainuun koronatartunnat vs venäläiset vaimot.”

  1. Muuten tyhjentävä selitys, mutta sen alkuperäisen tartunnan lähdettä ei mitenkään kerrota eli mikä tahansa kuten venäjän tulija, ulkomaanmatka, kotimaanbileet jne. jne ovat mahdollisia alkuperäistartunnan syitä.

 1. Mage; Ennen Kainuussa oli runsaasti venäläisiä marjanpoimijoita, miten lie nyt
  Mitähän oli ennen?
  70-80 luvuilla oli siinä toria vastapäätä K-Marikko; osti kaiken kuhmolaisten keräämän puolukan ja mustikankin.
  Ei ollut venäläisiä poimijoita. Ei muuten suuria marjafirmojakaan.
  Sitten tulivat nämä suuret marjafirmat, ulkomaiset poimijat ja kaikenlaisia ongelmia tämän muassa.

 2. Minulla on kyllä sellainen käsitys, että venäläiset poimivat marjat omista metsistään ja suomalaiset firmat kävivät ne ostamassa. Miksi venäläisiä olisikaan pitänyt tuoda rajan tälle puolelle majotittumaan ja poimimaan marjoja kun he voivat asua kodeissaan vaikka Kostamuksessa ja kerätä marjat sieltä? Tuttuni ainakin poimi niin että sai hankittua Ladan, sitten vaihtoi sen ja venäläisten tekemän asunnon suomalaisten tekemään asuntoon. Nissä kun oli kunnon tiskipöydät ym.

  Marjaa Kuhmossa kyllä ostettiin, mutta paikalliset sitä poimivat. Joillakin oli hirmu haravat joilla se kävi vauhdilla. Eihän hinta kummoinnen ollut.

  Mutta niitä suomalais-venäläisiä avioliittoja kyllä varmaan joitain syntyi, yleensä kai niin päin että mies oli suomalainen, suomalainenhan oli siihen aikaan ”rikas” tai ainakin varakas venäläisellä mittapuulla, miten lie nykyään.

 3. Norpan perustelu kuulostaa kyllä aika oikealta. Ei tuolta edes Kuhmosta kovinkaan heppoisin perustein Venäjälle lähdetä. Kuhmo kaupunkina on miltei sata kilometriä läpimitaltaan ja lähimmälle rajanylityspaikalle, Vartiukseen on Kuhmon keskustasta matkaa n 70km ja Vartiuksesta Kostamukseen vielä nelisenkymmentä km.
  Tuo IS:n juttukin melko selvästi kertonee tapakulttuurin (korona) repsahtamisesta. Aikuiset ja alkoholi; vaarallinen yhdistelmä.
  Kyllä Kuhmossakin ravintolaksi luokiteltavia paikkoja löytyy toistakymmentä sieltä ydinkeskustasta.

  1. Siihen lukuun täytyy kyllä sitten varmaan laskea myös huoltoasemien baarit ja Kotipizza 😀 Mielestäni siellä on keskustassa yksi oikea ravintola ja Kalevalakylässä varmaan toinen.

 4. No nuo ovat juuri niitä Esson baareja ja kahviloita. Rönttösiä saa ja kahvia mutta ei sellainen mikään ravintola ole ainakaan minusta. Olutta ruokajuomaksi esimerkiksi noista saa aniharvasta, ei ole anniskeluoikeuksia. Se entinen Känsäkoura taitaa olla ainoa oikea ravintola keskustassa.

 5. No jaa, Känsäkoura ja Pizz Burger vai mikä se mahtaa olla, on siellä varmaan kaksi oikeaa ravintolaa. Kaesan kotileipomot sun muut ovat kahviloita.

  1. Älä nyt Kuhmoa vähättele.
   Saatiinhan pienestä kirkonkylästä kaupunkikin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *