Kertausharjoitukset 2020 + korona.

Lueskelin uutista 15.5.2020; tuosshttps://puolustusvoimat.fi/artikkeli/-/asset_publisher/puolustusvoimat-jarjestaa-maakuntakomppanioiden-reservilaisille-yhden-paivan-kestoisen-vapaaehtoisen-harjoituksen?_ga=2.239419587.1106918072.1589598685-1363446295.1586435803a

Uutisointihan on kertoillut, että kertausharjoitukset ovat peruttuja aina heinäkuun 2020 loppuun asti.

Kuitenkin maakuntakomppanioille järjestetään 1 päivän lähinnä tiedotustilaisuus (vapaaehtoinen) touko- kesäkuun aikana paikkakunnasta riippuen. Hyvä niinkin.

Tilaisuus näyttäisi uutisoinnin mukaan olevan kohdennettu lähinnä maakuntakomppanioille (muodostuvat reserviläisistä, joita ei ole sijoitettu valmiusjoukkoihin eikä operatiivisiin joukkoihin).

Kovaa mielipidekirjoittelua on käyty näissä koronaolosuhteissa mm HX-hankkeesta, että laivahankinnoista, niiden ehkä tarpeettomuudesta/tarpeesta. Saas nähdä.

Koronauutisointia tuntuu päivittäin tulevan lähinnä joka tuutista, tarpeellistakin, että ilmiselvästi vähemmän tarpeellistakin.

 

 

 

 

8 Replies to “Kertausharjoitukset 2020 + korona.”

 1. Marko Suutari vertaili maakuntakomppanioita eräänlaiseen keihään kärkeen … tuskin. Maakuntakomppaniat kun koostuvat vapaaehtoisista reserviläisistä, jotka eivät syystä tai toisesta kelpaa operatiivisiin joukkoihin, vielä vähemmän valmiusjoukkoihin. Turhiako, ei suinkaan, kelpaavat viranomaisten avuksi ns apujoukoiksi, kriisitilanteessa sotilaallisten kohteiden vartijoiksi, liikenteenohjaukseen yms aputehtäviin. Siis eivät alkuunkaan tarpeettomia ”ruutiukkoja”.
  Kyllähän se ”keihään kärki” on valmiusjoukot, operatiiviset joukot ja sitten erilaiset vapaaehtoisjoukot, joskaan eivät mikään ”keihäänkärki”.

 2. No, tulihan tuolta Marko Suutarilta aika erikoinen kommentti koskien maakuntakomppanioiden; eliittiä?
  Olen tottunut tuon eliitin liittämään n 25 – 35 vuotiaisiin sotilaisiin. Siis suorituskykyisiin.
  Kun mies täyttää 50+, se elitismi alkaa hiipua, mitä tulee suoritusportaaseen.
  Kyllähän nämä maakuntakomppaniat kieltämättä erilaisiin aputehtäviin varsin soveliaita ovat. Eivät todellakaan mitään eliittisotilaita, jos edes ihan sotilaitakaan.

  1. Tosin militarismia potevat orwell-kieliset eivät laske ”ennakoivaa iskua” hyökkäykseksi.

    1. Yksinkertaisesti sitä että käytetään todellisen merkityksen hämärtämiseksi kiertoilmaisua. Näiden eufemismien käytöstä Orwell paljon puhui pessimistisissä visioinneissaan..

     1. Jotenkin mieleen tulee ennemminkin nykytilanteessakin loistava poliittinen potaska eikä militarismi, mitä ei mielestäni ainakaan Suomessa erityisen paljoa esiinny.

 3. Kyllähän Suomessa militarismia ja jonkinlaista asehulluutta esiintyy ihan riittävästi, tämä sivustokin sen jo todistaa. Mielenkiintoinen ilmiö tässä militarismissa on, että varsin usein esim puolustusvoimien palvelukseen (ammattisotilaiksi) näillä ei ole juurikaan mahdollisuutta; kompastuvat psykologisiin testeihin.

Kommentoi