Koronaväsymystä?

Kun nyt koronatilanne on ehkä pahimmillaan, on tullut uusi ilmiö, koronaväsymys.

Muutamien suomalaisten on näköjään pakko päästä ulkomailla käymään, huolimatta vakavasta tilanteesta.

Eestin tilanne, varsinkin Harjumaalla on aika ihmeellinen, esim Tallinnassa oli pakko säätää maskin käyttö pakolliseksi. Helsingin ja Tallinnan tilanne on hyvin samanlainen, tosin meillä on ainoastaan maskisuositus.

Pari päivää sitten mailailin ystäväni kanssa tuosta Tallinnan – Helsingin tilanteesta. Tuttavani palvelee rajavartiolaitoksen kapteenin virassa Tallinnan satamassa ja johtaa sisärajatarkastuksia satamassa. Kertoilipa, että päivittäin jopa viisi suomalaista käännytetään takaisin Suomeen siitä syystä, että ei ole ollut osoittaa, että olisi työpaikka Eestissä tai, että olisi perhe ja vakituinen asunto Eestissä. Nimittäin kaikki muut matkat ovat suomalaisten osalta vapaa-ajan matkoja. Suomen kansalaisella, tai kaksoiskansalaisella  on oikeus matkustaa Suomesta mutta kohdemaa mm Eesti, ei ota maahan Suomesta turisteja ja turistejahan kaikki muut ovat kuin em syistä.

Lukumäärät osoittavat täydellistä piittaamattomuutta kanssaihmisistä.

Toinen asia on sitten täällä rakkaassa Suomessamme; ohjeista ja määräyksistä lipsutaan oikein urakalla. Hyvänä esimerkkinä tuttavapariskunta (+70v), lapset ilmoittivat suunnitelmastaan tuoda Helsingistä lapset isovanhempien luo joulunpyhiksi, että vanhemmilla olisi mahdollisuus lähteä jouluristeilylle. Eipä silti, kyllä sieltä pääkaupunkiseudulta melkoisesti esim tänne Kanta-Hämeeseenkin tullaan, vaikka meidän sh-piirimme tilanne on korotettu Uudenmaan kanssa samaan luokkaan, eli leviämisvaiheeseen.

Saa sitten nähdä, millainen tilanne on joulun- ja uudenvuoden pyhien jälkeen.

 

16 vastausta artikkeliin “Koronaväsymystä?”

 1. Eilen juttelin helsinkiläisen sukulaisperheen kanssa, jossa nyt vielä on kouluikäisiä lapsia. Isä sanoi, että kova on siellä tekemisen puute, kun kaikki harrastuspaikat on suljettu. Eivät silti uskalla tänne maalle mökillensä meidän naapuriin tulla. Paljonko sitten on Kanta Hämeen Tammelan ja Pirkanmaan Urjalan rajojen välissä.

 2. Eihän tuo ole kuin n 30km. Tämä Forssan seutu on vielä aika rauhallista aluetta, eilenkin vain 0 tartuntaa.
  Uutisoinnista luin, että Hämeenlinnan ja Riihimäen melko korkeat tartuntaluvut ovat jäljitetyt pääasiassa perhepiiriin, matkusteluun pääkaupunkiseudulle ja juottoloihin. Perhepiirin tartunnat muodostuneet lähinnä nuorten seurustelukumppaneista, perheen sukulaistapaamisista jne.

 3. Eikös sitten olla ihan naapureita, vaikka Urjala onkin Pirkanmaata. Se oli ent. ministeri Backmanin kummallinen älynväläys siirtää Urjala Hämeestä Pirkanmaalle. Se oli sitä turhaa lääniuudistuksen aikaa.

 4. Ja sitten taas tuo Levin uusi kokonalinko- huh huh. Ja Lapin matkailua ja juhlintaa pitäisi sitten avittaa oikein valtion rahoilla ja kuplin. Keitä nämä kus….päiset matkailijat oikein ovat ?
  Pysykööt siellä ja Lappi kiinni kokonaan ja jäkälää ruoaksi.

 5. Se tuo Lapin matkailu kyllä sairastaa melkoista pöhötautia, on sairastanut jo kauan.
  Sattumoisin tunnen sitä melko paljon ja kokemusperäisestikkin.
  Lappilaisten kannattaisi ottaa oppia esim eestiläisestä mallista toimia. Yritykset ovat laskeneet hintojaan saadakseen esim paikallisia ruokaravintoloihin, hotellit ovat menetelleet myöskin majoitushintojen suhteen tarjoamalla hulppeita alennuksia. Tallinnassa monessa hotellissa on halvempaa asua kuin vuokra-asunnossa.

 6. Täytyypä sanoa, ei sitä koronaväsymystä meissä tämän aamun blogisteissa esiinny. Oli mukavaa lueskella ja monta aktiivista kirjoittajaa ja kovin vähän tuota sotauhoilua, eikä Venäjä vieläkään hyökännyt ”Suomen kimppuun”. Tämmöisiä tekstejä vaikka erimielisiäkin, on mukava lueskella ja osallistua.

 7. Porvoossa jo 24 tartuntaa tällä viikolla – ”Näin paljon meillä ei aikaisemmin ole ollut tartuntoja per viikko”
  Yle uutiset.
  Tämän tyyppistä näkyy olevan tarjolla lähes kaikkialla; piittaamattomuutta.
  Sain juuri tiedon Eestistä; kaikenlaiset kertausharjoitukset peruttiin jo viikko sitten.
  Ihmisten kokoontumiset sekä ulkona, että sisätiloissa rajoitettu 10 hlö.

 8. Rajkumar Sabanadesanin kolumni: Mikä selittää välinpitämättömän suhtautumisen sekä turvaväleihin että suojamaskeihin?
  Uutiskolumnin viesti on ensisijaisesti kohdennettu nuoriin ja keski-ikäisiin ihmisiin, siis ikäluokkiin 20 – 60v.
  Katsokaahan tartuntalukuja.

  1. Niin, ymmärtääkseni Turtiainen on keskustellut asiasta myös eduskunnan työterveyslääkärin kanssa, joten mikä nyt on se ongelma?

    1. Kyllä Turtiainen tuossa linkin takana olevassa artikkelissa mainitsee nimenomaam terveysyyt.

 9. Sedu Koskinen aikoo pitää valtavat bileet koronasta piittaamatta.

 10. Kyllä nyt jos jo aiemminkin pitää olla täysin edesvastuuton jos aikoo matkustaa Eestiin.
  Tartuntaluvut, tuoreimmat; Eesti 337,0
  Suomi 101,5
  Luvut ovat tartunta/100 000 henkeä 14 vrk.
  Helsinki – Uusimaa, eilen 256 todettua tartuntaa.

Kommentoi