Korruptoituneimmat maat maailmassa.

https://www.transparency.org/cpi2018

Yllä tilasto vuodelta 2018. Laadittu 2019. Tanska 1. Suomi 3., Ruotsi 3. Norja 7. Hollanti 8. Saksa 11. Belgia 17. Eesti 18. Ranska 21. Slovakia 36. … Latvia 41. … Ukraina 120. … Siinäpä esimerkkejä Euroopan maiden korruptiosta.

Kuriositeettina USA 22.

Sanoisin, että Balttian maat pl Latvia, näyttäisivät olevan Euroopan kärkeä.

Politiikan korruptio asemoituu lähinnä sinne piilokorruption alueella, Suomessakin.

Liettua 38. Latvia 41 . …

9 Replies to “Korruptoituneimmat maat maailmassa.”

  1. Sama kartta kuin mikä oli Kallellakin. Et vain osannut tulkita oikein.

   Mitä keltaisempi väri, sitä vähemmän korruptiota. Kun kartassa klikkaa maata saa esiin suhdeluvun ja sijoituksen tilastossa.

   Esim. Suomi 85/100; 100=täysin korruptiosta vapaa; 3/180 = Suomi on kolmanneksi paras 180 maan joukossa

  1. Minä katsoin taas blogin otsikkoa ja sitten numeroitua järjestystä, josta heräsin, että eihän se näin voi olla. Ja karttahan lukuineen oli sitä, mitä ajattelinkin ja varmaan, mitä Kallekin tahtoi sanoa.

 1. Tuo kyseinen tilasto on vuosikymmenen vanha ja aika-ajoin päivitetty, uutisoitukin silloin tällöin.
  Olen sitä vuosikaudet seuraillut, nyt vain toin sen julki kun Latvbiaa niin mainostettiin ja Eestin kustannuksella, mitä korruptioon tulee.
  Minä en ole niin viisas mies, että osaisin tuon tilaston perusteella soveltaa sitä, onko se nurinpäin, selkeitä numeroitahan nuo. Niin ja tuohan on ns rtankinlista; vähiten korruptoituneet vs eniten korruptoituneet. Jos se on mielestänne nurinpäinen sitten Somalia olisi vähiten korruptoitunut!
  Saman tien voisi heittää roskakoriin kaikki Eurostatit, taloustilastot, bruttokansantuotteet, … yms.
  Tietenkin jos niin väitetään, kuitenkin ainakin suuntaa antavina noihin tilastoihin luotan.
  Viisaammat sitten luottavat omiinsa.
  Ihan vaan, samoin kait luotatte kaikkiin kansantaloudellisiin tilastoihin; pörssi, inflaatio, työttömyys, … jne. Viisaita olette.

 2. En minä nyt niin typerä ole, etten tuota karttaa olisi osannut tulkita; selvinnee tekstistänikin.
  Minä pitäydyin ensisijassa numeraalisiin tietoihin, kartta luo vain yleiskuvan maapallolta.
  Ja niistä numeraalisista arvoistako tulisi seuraava vääntö, vaiko siitä, etten ymmärrä numeroita?
  Niin jos arvon vastaväittäjät sitten argumentoivat, että nuo numeraalisetkin tiedot voi lukea; kuten haluaa ja etten niitä ymmärrä?

 3. Korruptioraporteissa, etenkään laadukkaammissa, ei kannata katsoa vain tilastoa vaan lukea raportteja.

  Suomen ns. hyvävelikerho ei näy perinteisillä mittareilla, mutta on teksteissä usein mainittu aiheena jota kannattaa pitää silmällä. Ei se ole maailman pahinta, tietenkään, mutta huolenaihe.

 4. Suomessa tosiaan toimii hyväveli systeemi. Korruption tutkiminen sadoissa maissa on varmasti varsin haasteellinen tehtävä. Seura –lehdessä kuvattu Sipilän toiminta ei varmasti näy missään tilastossa Suomen mainetta heikentävänä. Jos jokin korruptioon melko selvästi viittaava toiminta ei johda tuomioihin, niin tapaus on tilastojen valossa merkityksetön.

  **************************************************************************************
  https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/seuran-selvitys-juha-sipilasta-tuli-miljonaari-valtion-tuella-ja-harskeilla-tutunkaupoilla/

  08.06.2017

  Seuran selvitys: Juha Sipilästä tuli miljonääri valtion tuella ja härskeillä tutunkaupoilla

  Sipilän rikastumisesta voi olla monta mieltä: ehkä valtionyhtiö teki erityisen huonot kaupat tai Sipilä erityisen hyvät. Ainakaan Rautaruukista poliittista vastuuta kantaneiden hallintoneuvoston puheenjohtajan Paavo Väyrysen (kesk) tai silloisen kauppa- ja teollisuusministerin Seppo Kääriäisen (kesk) ei tarvinnut ottaa vastuuta kasvavan yhtiön myymisestä ulkomaille.

Kommentoi