Lööppiuutisointia … panikointia.

En pyri vähättelemään nykyistä koronaongelmaa enkä muitakaan uhkia. Kuitenkin tuossa lukiessani omaan avaukseeni liittyvää kommenttia; kuinka ollakkaan, lähdeaineistona IS.

No, siellähän se sitten oli tämä 20-vuotiaan kassatytön juttu vanhemman väen huolimattomuudesta. Aivan mitätön, jos edes tosi juttu mutta lööppi oli sitäkin lennokkaampi. Samalla aukeamalla  tämä Muurmanskin tapahtuma. Vielä vähemmän oikeata uutisaineistoa mutta vieläkin lennokkaampi lööppi.

150 km Suomen rajalta—? Kuinkahan paljon nämä naapurin turvallisuusjoukot ampuvatkaan vuoden mittaan omia kansalaisiaan? Tuskin on monellakaan tietoa.

On kaiketi otettava huomioon, että tapahtumapaikka (?) on kahden varsin merkittävän sotilastukikohdan välissä. Muurmansk tärkeä sukellusveneiden sotasatama ja Ala-Kurtti myöskin tärkeä sotilastukikohta; kyllä niissä maisemissa turvallisuusjoukkojen sotilailla liipasinsormi lienee normaaliakin herkempi. Sieltä Ala-Kurtista piti Venäjän hyökkäämän Suomeen jo pari kesää sitten (”asiantuntijalausuntojen mukaan”); eipä vielä ole näkynyt.

Sanottakoon vielä, että eivät Suomea tuommoiset uutiset ja muka ”rajan läheisyys”, horjuta mitenkään.

Esim, jos Eestissä, missä kohtaa hyvänsä, tuo runsaat 150 km on aina ”rajan läheisyydessä”.

Jaksan edelleenkin ihmetellä näitä kirjoittajia, joiden lähdeaineistot ovat pääsääntöisesti tätä IS:n hengentuotantoa.

Nämä IS ja IL myyvät lähes pelkillä taidokkailla lööpeillään ja sitten niihin mennään uskomaan jopa lukematta muuta kuin otsikon. Sitten vaan avausta tekemään.

6 Replies to “Lööppiuutisointia … panikointia.”

 1. No, eipähän sitten tänään ollut IS:n sivuilla uutisointia ”vanhemman väen holtittomuudesta”, jos tosin ei Muurmansdkistakaan mitään.

 2. Tuo on niin totta. lööpeillä saadaan ihmiset lukemaan ja sitten lukijat ihmettelevät, mitä ihmeellistä jutussa oli? Ja tuo naapuriamme kohtaan oleva vihamielisyys kummastuttaa. Just eilen pohdin, jos korona olisi lähtenyt liikkeelle Italiasta, Ranskasta tai Iso-Britanniasta, niin kyllä sormi osoittaisi jo kiivaasti Venäjälle ja Putinia kohti. Varsinkin Ilta-Sanomien Arja Paananen on itse piru. Hän ei koskaan näe mitään hyvää ja positiivista Venäjässä.

 3. Niinhän se on täälläkin; muutama kommentoija/avaaja, eivät edes osaa erottaa kahta asiaa, hallinto ja kansa. Vain syvävih8a Venäjää kohtaan sumentaa ulosannin.

  1. Valitettavasti Venäjä on sen hallinto ja hallinnon tekoset.
   Mahdollinen viha kohdistuu niihin ja ne antavat kyllä aihetta syvään epäluuloon.
   Kansa on luku sinänsä, mutta ei ole se, mikä määrää ja päättää ne tekoset, mitkä kohdistuvat muihin maihin.

 4. Uutisointi on lööppitasoa valitettavasti, mutta asiafaktaa kirjoittamalla tarvittaisiin tutkivaa journalismia ja sitä aikaa ei toimittajilla?

 5. Tervehdin tyytyväisyydellä siitä, että aletaan päästä edes hiukan pois näiden pinttyneimpien russofoobikkojen ajatuksista. Niin Venäjän kuin Puolan ynnä Unkarin kansat eivät todellakaan ole samaistettavissa hallintoon; sanokoot nämä äärilehdistöt mitä hyvänsä.

Kommentoi