Mirrin ilmeettömät ilmeet.

Kissa osaa tunnetusti olla ilmeetön, ikään kuin sfinksi; kuitenkin kissan kehonkieli kertoo paljonkin.

Tuossa artikkelikuvassa ”meidän Mirri” osaa näyttää siltä; minua ei mikään kiinnosta, … kuitenkin, jos vähänkään on opetellut lukemaan kissan kehonkieltä, voisi vaikkapa tuosta artikkelikuvasta lukea paljonkin.

Hännän ja korvien asento, merkillepantavaa, jos kissa painaa korvansa ns luimuun ja hännänpää vispaa, kohta tehdään hyökkäys … jne. Hiipivä eteneminen korvat pystyssä ja häntä alhaalla; saalista näköpiirissä.

Näitä kaikkia on Mirri minulle, entiselle koiramiehelle opettanut ja nyt Pikkumirri lisää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4 Replies to “Mirrin ilmeettömät ilmeet.”

 1. On upean näköinen Mirri. Jotenkin kuvasta huokuu, että masu on täynnä ja hyvä olo.

 2. Olen joskus miettinyt; täällä kun valtaosa keskustelusta pyörii, sanoisinko, politiikan ääri-ilmiöissä likipitäen, sodissa, maailmanpolitiikassa. Olen tähän perustuen koettanut kirjoitella pääsääntöisesti kahdesta asiaryhmästä; ruokaharrastuksestani sekä meidän pihapiirin eläimistä ja niiden elämästä. Varsinkin pihapiirini eläimet nyt Mokan poismentyä ovat tärkeysasteessa nousseet aina vaan tärkeämmiksi.
  Moni saattaa tietysti ajatella; mitäs noista elukoista, onhan niitä. Tämä meille päätynyt kissakaksikko on mielestäni kyllä lajissaan, sanoisinko ainutlaatuinen.
  Aikuinen kissa, joka asettuu meille ”taloksi” ja jo vuosikausiksi, sitten tulee pieni kissanpentu, joka sekin on ajatellut ”asettua taloksi”; minulle sopii tämä erityisen hyvin.
  Moni voi jopa hymähdellä joskus vähän tunteellisillekkin ilmaisuille teksteissäni; olkoon, tekstit ovat minun ja toki niitä kommentoidakkin saa.
  Nytkin katselen kun Mirri tuolla saunan terassilla lähes sfinksinä seurailee pihapiiriä, Pikkumirri taas keksii itselleen jos mitä ohjelmaa.
  Ennemmin minä näitä ja kanojamme katselen kuin telkkaria. Sinne kun voi mennä itsekkin osallistumaan.

 3. Tarkkailu on kissojen työtä. Kerrostalojen sisäkissatkin katselevat aina pihalle.

  Politiikan yms. pohdiskelu on mielenkiintoista, mutta välillä kaikkeen sellaiseen tympääntyy ja haluaa keskittyä pieniin arkisiin asioihin.

 4. Tuo mitä kerroit kissojen käyttäytymisestä on oikeastaan oikein esim vapaana elelevät Mirrit samoin tukevat käsitystäsi.
  Meillä Mirri saattaa olla samassa asennossa toista tuntiakin ja katsella pihan elämää.
  Pikkumirri taas on niin impulsiivinen, että ei se pitkään paikallaan pysy.
  Politiikasta en ole kiinnostunut mutta kaikki arkipäivän kysymykset kiinnostavat sitäkin enemmän.

Kommentoi