”Pakkasennätys”.

Se oli viime yö sitten ”ennätyskylmä”. Meillä oli pakkasta -13 astetta. Ei tuo oikein pakkaselta vaikuttanut. Lunta ei ole kuin pari senttiä mutta siitä kyllä hyvä, että edes tuon verran pakkasta oli yöllä; nimittäin kun eilisaamulla laitoin kylmäsavut tulille, ei tarvinnut vahtia lämmönnousua, pysyi mittarin mukaan siinä +10 asteen tienoilla. Tämä päivä vielä, niin huomisella aamupalalla saa leivän päälle kylmäsavukalaa tuoretillillä ryyditettynä.

Tänään sitten alkaakin taas lämpiämään ja näyttäisi siltä, että n  -5 astetta lienee pariin viikkoon kylmimmät lukemat.

3 Replies to “”Pakkasennätys”.”

  1. Jonkinlainen pakkanen on täälläkin yöllä ollut, mutta nyt ollaan jo taas plussan puolella. Lunta oli marraskuussa muutama päivä juuri sen verran, että maa oli osin valkoisena.

    Toisaalta en kyllä ole lumitöitä kaivannut, mutta jäitä saisi sen verran tulla jotta pääsisi pilkille.

  2. Meillä taisi olla kylmimmillään juuri ja juuri – 11 astetta ja sentti pari lunta.

    Se, mitä minä ihmettelin kun hakkasin äskettäin avantoa järven jäähän, olipa pirulauta jo paksua. Taitaa olla kolme yötä kun se vielä lainehti ja nyt oli jää niin paksua, että piti oikein mitata. Oli reilun 7sm, hyvin siis kantaa jo pilkkimiehen, ei kyllä ensimmäistäkään näkynyt.

    1. Tässä on nyt vähän aikaa tupruttanut lunta ja maa on osin valkoisena, mutta kovin on märkää ja lämpötila nousussa joten taitaa jäädä hetkelliseksi ilmiöksi.

Kommentoi