Ravintolat ja palvelut Tallinnassa.

Törmäsin eilen sivustoon, taisi olla jopa blogisivusto, tuommoinen puoliviralliselta vaikuttava sivusto; Napsu. Se käsittelee vähän kaikkea matkailuun kuuluvaa.

Tämän osumani aihe lukee otsikossa ja keskityn nyt lähinnä Tallinnaan.

Sivusto käsitteli lähinnä ravintolakokemuksia tältä osin. Kaikkein heikoimmat arvostelut pääsääntöisesti osuivat tuonne Kesk linn-alueelle; vanhaan kaupunkiin.

Mikähän ihmeen tarkoitus onkaan siinä, että juuri ravintolakokemuksensa pyrkii sijoittamaan tämmöisiin ”turistirysiin” ja varsinkin raatihuoneen torin ympäristöön. Vain muutama sata metriä pois alueelta ja kokemuksesi saattavat muuttua ratkaisevasti.

Kaikkein masentavimmat arvostelut sijoittuivat paikkoihin; Olde Hansa, Maikrahv, Old Estonia, oikeastaan miltei pääsääntöisesti lähes kaikki raatihuoneen torin ravintolat. Ymmärrettävää; turisteilta rahat pois, ei väliä tulevatko uudestaan, uusia tulee.

Totuuden nimessä; vanhassa kaupungissa löytyy kyllä laadukkaitakin paikkoja, vaan ei Raatihuoneen torilta kannata etsiä.

Kaikkein masentavimmat arvostelut löytyivät suomalaistenkin suosimasta Viru hotellin Amarillosta, aika hyvin pätee myöskin suomalaisiin Amarilloihin.

Takavuosina vaikutti tämmöinen suomalaisillekkin suunnattu ruokaravintola Mannerheim, sittemmin stripparipaikka. Mitä nyt joskus lueskellut olenTripadvistorin mainintoja; lie ollut masentava kokemus. Suomalaisille suunnattu rysä.

15 Replies to “Ravintolat ja palvelut Tallinnassa.”

 1. Jotenkin Tallinnasta on tullut vähän sellainen tunne, ettei enää sinne. Sitä leimaavat niin vahvasti viinan trokaus, huono palvelu ja epärehellisyys. Viimeksi noin 10 vuotta sitten siellä ja eikä varmaan kohtakaan. Mieluummin Pietariin.

  1. Kyllä Tallinnassa on mukava käydä eikä siellä mitään trokausta ole se on vasta Suomen puolella kun Suomi poika tuo viiissataa litraa viinaa viikossa omaan käyttöön taikka on häät 50 vuotis syntympäivät terv tepivaari

 2. Huono palvelu, usein syy vastaspuolellakin, nimittäin eestiläistä selvästi harmittaa suomalaisten puolelta vieläkin esiintyvä ”isovelikulttuuri”. Rehellisyys lienee suomalaisten kanssa samaa luokkaa. Suomessakin esiintyy ravintolabisneksessä melkoistakin epärehellisyyttä. Viinantrokauksesta en tiedä kun vain omaan tarpeeseeni ostan.
  Kymmenen vuoden ajanjakso on eestiläistä palvelukulttuuria nostanut jo ohi suomalaisen.
  Tallinnan yleinen turvallisuus tuntuu nykyisin mielestäni paremmalta kuin Helsingin vastaava. Yhtä hyvin tulet ryöstetyksi kännipäissäsi Helsingin Kaisaniemen puistossa kuin Viru hotellin viereisessä ruttopuistossa.

  1. Kyllä monasti on huonon palvelun saaja itse senhankkinut öykkäröimällä jotenka peili esiin ja katse sinne antaa tylyn kuvan
   Itsellä on aina ollut kiva asioida Eestiläisten kanssa ja olen aina saanut hyvän palvelun
   Olipa kauppa taikka ravintola
   Päruun menen melkoisella varmuudella taas seuraavaksi kunhan raja aukeaa ja olenhotellissa muutaman päivän ajan terv tepivaari

 3. Taitaa Tallinnnassakin olla vakava paikka, kun fakta kuitenkin on, että kaupunki elää turismista,

  1. 1.3 Miljonasta kansasta asuu n 500 000 tuhatta Tallinnassa ja se elää turismilla täysin
   Loput Tartossa ja parissa muussa kaupunkissa mm Pärnussa jossa nuot kylylät työllistää monia Eestäistä
   Samalla sen tauti määrät voi liikkua samoilla numeroilla kun Helsinkin samaa kokoa kun ovat terv tepivaari terv tepivaari

  2. Niinhän tuo elää turismista ja siihen liittyvistä elinkeinoista tuo etelä-naapurimme.
   Suuruusjärjestyksessä suurimmat matkailijamäärät Eestiin tulevat Suomesta, Venäjältä ja Latviasta. Latvian matkailija määrää nostaa tuo työpaikkapendelöinti Suomeen. Varsinaisen leijonanosan tiuovat suomalaiset ja venäläiset. Muut maat tulevat kaukana perässä. Jopa sellainenkin matkailijaryhmä kuin aasialaiset, häviää sekä Suomelle, että Venäjällekkin.

 4. Eilisissä uutisissa mm valtiovarainministeri arveli koronan aiheuttavan vähintäänkin 1,2 mrd lohkaisun bkt:stä. Eestin bkt kun on n25mrd, ei ihan sitäkään. Kuitenkin Balttian pienin.

 5. Itse en ole erityisen huonoon palveluun Virossa (Tallinnassa) törmännyt, mutta aika pidättyvää se usein voi olla. Huonoa ruokaa olen kyllä joutunut syömään. Arizona pub vai mikä lie, Suomen lippu liehuu ja kai suomalaisen omistamakin, tarjoili sitkeää kasleria muka wieninleikkeenä. Ja Viru keskuksen intialaisen ravintolan buffet oli pohjanoteeraus, luisia kananpaloja, lilluvia nuudeleita muovilautasilla ja Coca Colaa ilman hiilihappoa.

  Hyvä ruokapaikka on St Patrick’s Pikkillä. Edullinen ja useita hanaoluita, upeassa vanhassa talossa, terassikin, palvelu myös ihan ok. Annoksen lohta tai kanaa saa noin 5-7 eurolla, joskaan kovin iso se ei ole. Mutta laadussa ei ole valittamista.

  Hell Hunt on myös ok, mutta ei niin viihtyisä.

 6. Pikk on melkoinen hyvien ravintoloiden keskittymä, mm Ribe on ihan kokeiltava kohde. Mainitsemasi St Patrick`s on myöskin edullinen ja laadukas paikka.
  Tuo palvelualoilla esiintyvä pidättyväisyys johtuu kulttuurista osin sekä myöskin venäläisperäisen väestön työllistymisestä juuri palvelualoille. Toisaalta, jos Sinut opitaan tuntemaan joissain paikoissa, saatat yllättyä. Venäläisperäinen väestö on myöskin asenteellisen ylenkatsonnan kohde vs eestiläisväestö; koskee lähinnä Tallinnaa.
  Ilmiö on samanlainen Latvian Rigassa. Latviassa väestön kolmasosa on venäläisiä ja valkovenäläisiä.
  Siksi harvoin Latviassa käyn ja viipyminen vain vuorokauden pari, ehkä kolme. Siinä, vaikka kävisi parikin kertaa vuodessa, ei oikein maasta käsitystä saa ja varsinkaan kaupungissa.
  Eestistä sanoisin, Hämeessä kohtuu pitkään asuneena, hämäläisyyden ja eestiläisyyden yhdenmukaisuudet ovat ilmeiset. Ensin aluksi pidättyväisyys, miltei kyräily, sitten voi syntyä jopa ystävyys.
  Tallinnaa tunnen kohtuu hyvin ihan Neuvosto-Eestin ajoilta asti ja ystäviä riittää paljon Tallinnan ulkopuoleltakin aina Peipsijärvelle asti.

 7. Jos muuten Norppa omalla autolla reissuun aiot, siis ei sinne
  ”laadukkaaseen Latviaan”, vaan ihan Tallinnaan ja sieltä suosittelisin reittiä Tallinna – Pöltsamaa – Tartu (2-3 vrk) – Värska (setokaisten alue) – Peipsin rantaa (Sibulatee) – Mustve – Jögevamaa – Narva – Tallinna.
  Kunnolla tehtynä tuohon tärväytyy parisen viikkoa mutta sanoisin, että kannattanee.
  Viljandimaa kartanoineen ja linnoineen on upeaa seutua.
  Tämmöisellä reissulla parikymmentä vuotta loin pohjaa etelä – naapuriimme tutustumiseksi, tosin reissuni kesti kolmisen viikkoa.
  Varsin tutustumisen arvoista on myöskin tuon tyyppisellä reissulla tutustuminen eestiläiseen kansallisruokaan etenkin Peipsin rantojen ortodoksisissa kalastajakylissä.

 8. Vielä eräs erikoisuus Tallinnassa, tuo Kochi Aidad, ihan Super Alkon vieressä. Se saa Tripadvisorin pisteinä 4/5. Ravintolalla on aivan ihanteellinen sijainti; miltei D-sataman kyljessä.
  Vuosia siellä olen käynyt ja ilmeisesti tulen käymäänkin.
  Ruoka-annokset siellä ovat todella runsaita ja maittavia, ainakin minulle palvelu on aina toiminut.
  Tiedän toki, etteivät risteilyasiakkaat kovin helppo asiakasryhmä liene ja vielä vähemmän lievästi kai tuhdisti mallastetut. Ylimielinen suhtautuminen henkilökiuntaan ja sitten alkaakin se ”soomiporo” paljastua. Ei kannattaisi tällä asenteella ihmetellä esim palvelun laatua. Uskoisin, että mm tästä tuo pisteytys hieman kärsii.
  Hinta-/laatutaso ko panimoravintolassa oikein hyvä minun mielestäni.

  1. Joskus kauan sitten törmäsin tuohon suomalaisten öykkäröintiin, Nuori kaveri tuli aamupalalle ja kehui kuinka oli oksentanut lattialle yms. Yöllä piti meteliä. Nykyisin suosikkihotellimme on Nordic Forum ja se on rauhallinen.

   Kiitos vinkeistä ruokapaikoiksi! Rotermannin korttelissa käymme usein iltaisin syömässä, Basiliik on ollut ok paikka.

   Omalla autolla ei varmaan tule lähdettyä. Nautin siitä, että saa rauhassa istua. Busseilla Tarttoon päässee aika mukavasti, junat ovat kuulemma surkeita. Tarttoon olisi tullut mentyä jo muuten mutta kun aina on valittu pakettimatka jossa on bussikuljetus Tampereelta ja hotellipaketti. Tarttoon ei viitsi päiväseltään lähteä, mutta matkatoimistot tarjoavat sinne vain pitkiä neljän yön matkoja. Pitää siis järjestää itse. Mutta nyt koronan takia ei tiedä, koska taas uskaltaa ylipäänsä matkustaa minnekään.

 9. Tuohon ravintolassa asiointiin kuuluu sellainenkin kokonaisuus kuin taksi, varsinkin jos aikeissa on käydä hieman etäämpänä majapaikastaan ja vähän mallastella.
  Takskikulttuuri Eestissä on muuttunut rajusti siitä kun Neuvosto-Eestin aikoihin taksi oli vanha Lada ja rämisevä mekaaninen taksamittari mitä ihmeellisimpine näyttöineen.
  Muutos ei aina ole parempaan, nykyisin taksi on juuri se, jossa yleisimmin huijataan, pätenee myöskin suurissa kaupungeissa, Suomessa ja muuallakin.
  Vaikka en kaiken maailman rikshoja taksiksi lukisikaan, siltikin, ei ole sama minkä taksin otat. Takaikkunoissa ovat hintatiedot mutta huijauksiakin esiintyy.
  Minä käytän taksia tarvitessani aina numerosta 1212 soitettavaa Kroone taksoa. Siihen 1212 keskukseen kuuluvat kaikki Kroone taksot ja Marabou taksot.
  Autot ovat siistejä, palvelu hyvää tasoa ja mikä parasta, hintataso hyvin edullinen. Keskus ilmoittaa aina tilatessasi, kauanko taksin tulo kestää.
  Kuljettajista iso osa on eestin venäläisiä, huijausyritykseen en ole koskaan törmännyt.

Kommentoi