Ruoka on kallista?

Tämä väite on jatkuvasti esillä kuukaudesta toiseen.

Eilen söimme; kylmäsavustettua kalaa, valkosipuliperunoita, kaali, tomaatti, porkkanaraaste, juuresraastesalaattia.

Laskeskelin aterian hintaa/henkilö.

Kylmäsavulohi, itsetehty, n 1,5€/hlö, valkosipuliperunat, n 0,50€/hlö, raakasalaatti n 0,20€/ hlö.

Tämän muuten olen todentanut vaikka miten monet  kerrat. kun centtiä oikein halutaan venyttää.

En nyt kuitenkaan väitä, että meillä mentäisiin ko systeemin mukaan mutta kuitenkin sitä jossain määrin noudatellaan.

 

 

11 Replies to “Ruoka on kallista?”

 1. No, vaimo se nyt juuri tuli tuolta maaikylistä ja toi Tammisen pakkaamaa paahtopaistia, -30%, siitä kun teen, paistia sekä leikkelettä, riittää moneksi päiväksi kun hinta oli vain 10, 90E/kilo.
  Ei ole ruoka kallista.

 2. Uusavuttomille ruoka on kallista – hakevat valmisruokaa …
  Meillä kerrostaloasujilla kaikki ruoka on ostoruokaa
  ja kahdelle kotona laitettuna n 300 kk toki siinä taitaa olla kaikki kaupasta ostettu osa ei ruokaa. Pienestä eläkkeestä yksinasujalla ruoka on kallista jos ei itselle viitsi kokata?

 3. Itse hyvistä raaka-aineista tehty ruoka ei ole kallista. Olen laskeskellut, että omassa kahden hengen taloudessa pääruuan hinnaksi tulee n. 1-1,5€/hlö/vrk. Tuohon sopii mukaan jo leivät ja salaatit ym.

  Viikolla ostimme kauppahallista Nygreniltä kylmää kalaa, koska teki mieli syödä hieman kevyemmin. Pieni savustettu nieriä, hieman lohiherkkua (kylmäsavulohta, sipulia, omenaa, smetanaa, sipulia) sekä hieman sinappisilakoita. Koko satsin hinta oli 19,90€. Kerralla meni, joten hinnaksi tuli n. 10€/hlö.

  Eli valmisruoka on kyllä kallista. Tuolla hinnalla syö itse tehtyä monta päivää.

 4. Kyllä monien elintarvikkeiden hinnat ovat nousseet hurjasti. Esim S-marketissa hk kasslerpihvit pari vuotta sitten 2,89. Nyt 4,19 ja hk porsaansuikaleet pari vuotta sitten 1,89 . Nyt 3,20. Nämä nyt vain mainitakseni.

 5. Jäi muuten pois tuosta avauksestani aiolikastike, maksaa kaupassa 10 – 15€/ 250g, eli melko kallista. Kilohinta yli 50€.
  Teen sen aina itse kun sen valmistaminen ei ole kovinkaan vaikeata, 10€ pystyisin sitä tekemään yli kilon.

  1. Kaikista kalleimpia lienevät Liperistä kerätyt herkkutatit, jotka DallaValle lähettää Italiaan kuivattaviksi ja tuo takaisin pusseissa jopa hintaan 300 € / kg.

 6. Tuo japanilainen Kobe härkä peittoaa herkkutatitkin.
  Muuten tamperelainen Salud niminen ravintola otti Kobe härän listoilleen, vaan ei ole enää saatavilla. Vaihtui espanjalaiseen häränlihaan melko nopeasti.
  Poikkesin muuten joitain aikoja sitten Saludissa; olihan tuo alkuperäinen taso laskenut, etten sanoisi romahtanut.

 7. No, näinhän sen kuulin olevan. Perinteitä ei todellakaan löytynyt kuin ruokahinnastosta.
  Aiemmin minulla oli kokemusta laadusta, sijaitsi kohtuuetäisyydellä keskustorista ja Tampereella kun yövyin; päivän kassa antoi mahdollisuuden vähän herkuttelullekkin.
  Olihan siellä uuden omistajan taholla pidetty perinteitäkin yllä; hintataso, ei juurikaan muuta.

 8. Muistuipahan mieleen aikanaan Tampereen markkinoilta episodi. Ensimmäinen markkinapäivä kun oli lopuillaan, siellä kahvilateltassa tuli mainittua aikomukseni mennä syömään kun saan kamat kasaan.
  Siihen sitten eräs toinen tammelalainen kauppiaskaveri sanaili; minä kun asun Rosendahlissa saan syödä seisovasta pöydästä. Minä siihen taas sanoin, minä kun tuossa Mersussa asustelen, ei tarvitse ruokailla mistään seisovasta pöydästä vaan minulla on varaa valikoida listalta annokseni Saludissa. Se oli silloin.

Kommentoi