Salaatintekijän työkalu.

Tämmöinen salaattihöylä minulla on salaatinteossa. Sillä saa hienoiksi siivuksi juureksia, hedelmiä yms.

Tammirunko, sen olen aina välillä pellavaöljyllä käsitellyt. Kaksi partaveitsen terävää peräkkäistä terää (teroitettavia, 56-HRC). Yksinkertainen ja toimiva laite, kunhan muistaa, että ei näppejään höylää.

Tällä olen salaattini ja hapankaaliainekseni siivuttanut yli 20 vuotta.

5 Replies to “Salaatintekijän työkalu.”

  1. Mandoliini on kyllä ihan pirun kätevä työkalu salaattien ja vaikkapa juuresvuokien teossa.

    Itsellä on kyllä vähän sitä taipumusta, että käytän useimmin puukkoa, kun on muka iso vaiva ottaa mandoliini laatikosta.

  2. Minä heitin vesilintua noilla. Niillä saa sormista viipaleita. ( En tuota puista ole nähnytkään). Veitset ovat aina saatavilla ja lähellä.
    Aino härpäke minulla on käsin veivattava yhdistelmäleikkuri ja raastin. Se ei vie tilaa ja sillä saa nopeasti raasteet ja viipaleet ja sormet säästyvät. Mutta se ei sovi kaalin silppuamiseen.

  3. No, tuo on saksalainen, nimenomaan kaalisilppuri, sillä saa kaikenlaista siivuiksi;pakko ei ole sormiaan siivuttaa. Sormien siivuttaminen mielestäni pilaa salaatin makua.

  4. Oikeastaan tuo hankittiin nimenomaan kaalin silppuamiseen; meillä kun tuota kaalia kuluu melko reippaasti, (hapan)kaalikeitto, kaalilaatikko, hapankaali, yms kaaliruuat. Porkkana muuten meillä on automaattisesti kaalin yhteydessä.
    Tuolla leikkurilla saa myöskin piparjuuresta helposti ohuita siivuja, samoin inkivääristä.

Kommentoi