Salaatintekijän työkalu.

Tämmöinen salaattihöylä minulla on salaatinteossa. Sillä saa hienoiksi siivuksi juureksia, hedelmiä yms.

Tammirunko, sen olen aina välillä pellavaöljyllä käsitellyt. Kaksi partaveitsen terävää peräkkäistä terää (teroitettavia, 56-HRC). Yksinkertainen ja toimiva laite, kunhan muistaa, että ei näppejään höylää.

Tällä olen salaattini ja hapankaaliainekseni siivuttanut yli 20 vuotta.

5 vastausta artikkeliin “Salaatintekijän työkalu.”

  1. Mandoliini on kyllä ihan pirun kätevä työkalu salaattien ja vaikkapa juuresvuokien teossa.

    Itsellä on kyllä vähän sitä taipumusta, että käytän useimmin puukkoa, kun on muka iso vaiva ottaa mandoliini laatikosta.

  2. Kyllä minä tuon otan aina esille kun salaatin tekoon ryhdyn. En ole oppinut noiden muovisten härpäkkiden kanssa pelaamaan.

  3. Minä heitin vesilintua noilla. Niillä saa sormista viipaleita. ( En tuota puista ole nähnytkään). Veitset ovat aina saatavilla ja lähellä.
    Aino härpäke minulla on käsin veivattava yhdistelmäleikkuri ja raastin. Se ei vie tilaa ja sillä saa nopeasti raasteet ja viipaleet ja sormet säästyvät. Mutta se ei sovi kaalin silppuamiseen.

  4. No, tuo on saksalainen, nimenomaan kaalisilppuri, sillä saa kaikenlaista siivuiksi;pakko ei ole sormiaan siivuttaa. Sormien siivuttaminen mielestäni pilaa salaatin makua.

  5. Oikeastaan tuo hankittiin nimenomaan kaalin silppuamiseen; meillä kun tuota kaalia kuluu melko reippaasti, (hapan)kaalikeitto, kaalilaatikko, hapankaali, yms kaaliruuat. Porkkana muuten meillä on automaattisesti kaalin yhteydessä.
    Tuolla leikkurilla saa myöskin piparjuuresta helposti ohuita siivuja, samoin inkivääristä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *