Suomalaista ravintolayrittäjyyttä Tallinnassa.

Eilisistä uutisista katselin kun tunnettu ravintolamoguli perusti 300 paikkaisen ravintolan Tallinnan A-terminaalin viereiseen Sadamarkettiin.

Uutisointi tiesi kertoa, että miehellä on ulosotossa yli miljoona euroa; ei näytä haittaavan ravintolayrittäjyyttä. Ravintola näyttäisi olevan  tyypillinen juottola, karaokeineen kaikkineen.

Tallinnassahan toimii puolisen tusinaa suomalaisomisteista ravintolaa. Kuuluisin ehkä vanhassa kaupungissa toimiva Olde Hansa. Paikka ravintolalle on oivallinen mutta taso enintään keskimääräinen. Suomalaisomisteisia ravintoloita on perustettu ja kaatunut, konseptista riippuen, lukuisia. Melko tunnettu ravintola suomalaisittain oli jo edesmennyt Mannerheim. Toimintakonsepti; rahat pois suomalaisturisteilta.

Erilaisten julkkisten omistamia löytyy muutama. Kaikille yhteistä on kova hintataso, suomalaista luokkaa, lähinnä juottoloita.

Tripadvistrator on muuten mainio työvälinen tutkiskellessa ravintoloiden laatua. Venäläiseen ruokaperinteeseen perustuvissa ravintoloissa olen parhaat ateriat nauttinut. Ylipäätään, jos ravintolan asiakaskunta perustuu paikallisiin, voisi olettaa tasonkin olevan vähintään kohtuullinen.

Esimerkiksi saman venäläisen pariskunnan omistamat Kohvik Moon, Kolm sibulat ja Korsteen Mandel, viimemainittu Kadriorgin puiston vieressä ja molemmat muut Kalasadamassa.

Minulta kun Tallinnan asuntoni meni alta (rakennus purettu), viime kesänä asuin Hotel Ilmarisessa ja siitä Kohvik Mooniin on n 150m maukkaan ruuan ääreen.

En perusta ravintolan suhteen kuin hyvään ruokaan ja edulliseen hintatasoon, Tallinnassa molemmat aika helposti yhdistyvät.

4 vastausta artikkeliin “Suomalaista ravintolayrittäjyyttä Tallinnassa.”

  1. Itsellänikin on negatiivinen kokemus Tallinnan ”suomalaisesta” ravintolasta, olikohan Arizona saloon? Iso Suomen lippu siinä liehui. Tilasin Wienin leikkeen jonka kyllä olettaisin olevan ohut. leivitetty pihvi. Sain jonkun sitkeän kassler-leikkeen ja liha maistui vanhalle. No, eipähän sellaiseen toiste tule mentyä. Kauhea limbo oli myös Viru-keskuksen alakerrassa oleva ”Indian buffet” tms. luisia kananpaloja, lilluvia nuudeleita muovilautasilta, palanutta naan-leipää ja hiilihapponsa menettänyttä Coca Colaa.

    Hyviä ovat olleet mielestäni St Patrik Pikk-kadulla, halvat mutta laadukkaat, tosin pienehköt annokset upeassa vanhassa talossa, Hell Hunt on myös ok, tosin annokset eivät ehkä niin maukkaita aina ja Basiliik pasta ja pizza paikka Rotermannilla.

    Olde Hansassa on panostettu keskiaika teemaan, mutta annokset eivät ehkä niin hyviä tosiaan ole ja on aika kallis paikka. En tiennytkään, että sekin on suomalaisten omistama.

  2. Onhan se suomalaisen Auri Hakomaan omistama paikka, kirjoitin joskus runsaan kymmenen vuotta sitten palautetta ja sain itsensä ison pomon vastauksen, ihan sellaista peruskamaa negatiivisesta palautteesta, osin ravisti syytä minullekkin.
    Eipä ole enää tullut paikassa käytyä.
    Siellä Pikk-kadulla on montakin laadukasta ravintolaa.

  3. Katos Norppa, se tuo Arizona saloon, kulki nimellä ”porobaari”; prostituoidut hakivat sieltä kohtuu humalaisia suomalaisia asiakkaikseen.
    Paikan omistaja tosiaankin suomalainen.
    Hienoilla paikalla kuten esim Mannerheim; vaan asiakassuuntautuneisuus meni meni samaa linjaa.
    En kyllä mene suomalaisomisteiseen ravintolaan Tallinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *