Covid tartunnat leviää nyt hurjasti, kiitos näiden ”lomailijoiden”

”Hyvvee ol’ sika, ihan koko porukalle riittää”, kuten riittää covid-viruksen leviämisestäkin muille ja reilusta jokaiselle.Miksi osa ihmisistä ei ajattele muita kuin itseään. Sikaa ja vodkaa, paskat muista ja jokunen sipuli olalle.

Tässä nähdään tilanne nyt!

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomessa-41-uutta-koronatartuntaa/7895012#gs.dben2q

Porsas Liha Sika - Ilmainen valokuva Pixabayssa

(Kuva: Pixabay)

Ei mene pitkään kun määrät muuttuu kymmenistä satoihin ja sitten tuhansiin.

Olen ainakin oman osani täyttänyt ja pyrkinyt olemaan Suomen rajojen sisäpuolella, se on edelleen paras keino olla tuomatta sitä muualta tänne.

Menkää korpeen.

Terv: Korpisoturi

 

22 vastausta artikkeliin “Covid tartunnat leviää nyt hurjasti, kiitos näiden ”lomailijoiden””

  1. Kansalaiset sekä Suomen hallitus – Äly hoi älä jätä

    *********************************************************************************

    https://yle.fi/uutiset/3-11487782

    11.8.2020

    Koronariskimaana pidetystä Pohjois-Makedoniasta Suomeen tulevan lentoliikenteen kasvu on hurjaa verrattuna viime kesään: 400 prosenttia

    **********************************************************************************
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ts-skopjesta-saapuneessa-koneessa-5-koronapositiivista-kaikki-eivat-suostuneet-testiin/7894482

    12.8.2020

    Skopjesta saapuneessa koneessa 5 koronapositiivista, kolme tartunnan saanutta kotoisin Balkanilta – osa matkustajista kieltäytyi testistä

    *
    Mielestäni testeistä kieltäytyneet olisi pitänyt palauttaa Skopjeen.

    ***********************************************************************************
    Yhteiskunnan on annettava pakotteet, kun vapaehtoisuus ei toimi. Kun tilanne on mikä se on, niin passiivinen odottelu ei ole hyväksyttävää, kun kerran laki nata mahdollisuuden toimia.

    Kaikissa yhteiskunnissa on imisiä jotka eivät välitä omasta eikä muidenkaan turvallisuudesta. On väärin antaa pienen ihmisjoukon vaarantaa kaikkien muiden ihmisten terveys ja elämä.

  2. Joidenkin on ilmeisesti aivan pakko matkustaa Pohjois-Makedonian pääkaupunkiin Skopjeen.

    Toivottavasti Kela ei maksa mitaa karanteenissa olosta.

    **********************************************************************************
    https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000006603648.html

    16.8.2020

    Turkuun laskeutui lento Skopjesta: Lähes kaikille tehtiin koronatesti, 115 matkustajaa asetettiin karanteeniin

    Pohjois-Makedonian pääkaupungista Skopjesta lauantaina Turkuun saapuneen lennon 115 matkustajaa asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin, Turun kaupunki tiedottaa. 95 prosentille matkustajista tehtiin koronatesti, joiden tulokset valmistuvat maanantaina.

  3. https://askelterveyteen.com/mitka-ovat-koronaviruksen-yleisimmat-jalkitaudit/
    Koronaviruksen yleisimmät jälkitaudit

    Keuhkofibroosi

    Koska COVID-19 -viruksen aiheuttama tauti on vakavissa tapauksissa vaikeuttanut potilaiden hengittämistä, nämä on kytketty hengityslaitteisiin. Ne ovat olleet ensisijaisen tärkeitä hoidon kannalta, mutta niissä tapauksissa joissa potilas selviää, hän voi jatkossakin kärsiä keuhkosairauksista.
    Yksi koronaviruksen jälkitaudeista voi olla keuhkofibroosi, ja siihen sairastuva potilas joutuu kärsimään keuhkojen pienemmästä tilavuudesta vuosikausien tai jopa loppuelämänsä ajan.

    Keuhkofibroosissa potilaan keuhkoihin muodostuu sidekudosta, jolloin keuhkot arpeutuvat. Tämä aiheuttaa sen, että keuhkojen kapasiteetti pienenee.
    Tutkijat yhdistävät tämän koronaviruksen jälkitaudin sytokiinimyrskyyn, jota on todettu monissa kuolemaan johtaneissa tapauksissa. Toipuneilla potilailla taas sytokiinimyrskyn jäljet jäävät heidän elimiinsä.

    Tämän vuoksi potilaita, joilla on jo olemassa olevia autoimmuunisairauksia ennen koronavirustartuntaa, varoitellaan ja huomioidaan muita enemmän. He ovat riskiryhmän etunenässä. Ihmiset, joilla on entuudestaan nivelreuma ja jotka saavat koronavirustartunnan, voivat kärsiä kroonisesta ja toistuvasta tulehdustilasta kokemansa sytokiinimyrskyn vuoksi.
    *
    Lihasheikkous pitkän sairaalahoidon jälkeen

    Tehohoidon jälkeinen oireyhtymä on määritelty jo useita vuosia sitten. Siihen sisältyy oireita, jotka esiintyvät potilaalla tämän vietettyä pitkiä aikoja tehohoidossa, olipa syy hoitoon mikä tahansa. Oireista voivat kärsiä myös potilaat, jotka ovat olleet pitkään sairaalan muilla osastoilla.

    Koska tehohoidon jälkeinen oireyhtymä on jo entuudestaan tunnettu tosiasia ja koska tiedämme että monet koronavirustartunnan saaneet potilaat ovat viettäneet pitkiä aikoja tehohoidossa, osaamme odottaa oireyhtymän esiintymistä heillä. Siihen sisältyy raajojen lihasmassan menetystä ja uupumusta yksinkertaisten päivittäisten toimintojen, kuten kävelyn tai syömisen toteuttamisesta.

    Kun keho on ollut paikallaan ja lihakset liikkumattomina pitkän aikaa, ne alkavat surkastumaan. Kun potilas vihdoin pääsee liikkeelle ja ulos sairaalasta, hänen kehonsa ei ole samanlainen kuin sinä päivänä kun hän tuli sairaalaan; kehonpaino ja lihasmassa ovat yleensä pienemmät.

    COVID-19 -viruksen kohdalla vaikutuksia voidaan lisäksi nähdä neuromotoriikassa. Eli tehohoidon jälkeisen oireyhtymän tavanomaisten oireiden lisäksi SARS-CoV-2 voi aiheuttaa hermo- ja lihassairauksia.
    *
    Koronaviruksen psykologiset jälkitaudit

    Koronaviruksen psykologisia seurauksia on myös nähtävissä jo nyt, ja niihin voidaan lähestyä eri näkökulmista. Niistä kärsivät sekä vakavasti sairastuneet potilaat, potilaiden omaiset, stressaavan karanteenijakson läpikäyneet ihmiset sekä terveydenhuoltoalan työntekijät. Oikeastaan kuka vain voi kokea koronaviruksen psykologisia seurauksia.

    COVID-19 -viruksen aiheuttamaan tautiin sairastuneet potilaat ovat alttiita voimakkaammille pelkotiloille kuin muihin sairauksiin sairastuneet. Tiedotusvälineistä ja sosiaalisesta mediasta pursuva tieto ja kuolleisuusluvut lisäävät heidän psyykkistä stressiään.

    Nyt puhutaan siitä mahdollisuudesta, että tartunnan saaneet ja taudista selvinneet tulisivat kärsimään traumaperäisestä stressihäiriöstä. On todennäköistä, että monet heistä pelkäävät mennä ulos, pelkäävät mennä ihmistungoksiin ja pelkäävät matkustaa.

    On korostettava sitäkin, että monet potilaat kärsivät jo entuudestaan ahdistuksesta, paniikkihäiriöistä ja masennuksesta. On odotettavissa, että heidän oireensa tulevat pahenemaan tai ilmestymään uudelleen.
    Lopuksi, koronaviruksen psykologiset jälkitaudit terveydenhuoltoalan henkilöstöllä tulevat todennäköisesti olemaan samantyyppisiä kuin burnoutilla eli työuupumuksella. Monet lääkärit ja hoitajat tulevat olemaan stressaantuneita (mikä on totta jo tällä hetkellä), he eivät halua mennä töihin ja he voivat pelätä koronaviruspandemian kaltaista tapahtumaa tulevaisuudessa.

  4. Näin Australiassa:

    ”Maasta lähtöön täytyy anoa lupa. Hakemuksista noin kolme neljäsosaa on hylätty, kertoo muun muassa Sydney Morning Herald.”

    *************************************************************************************
    Ilmeisesti Australian hallituksessa ei ole miniteriä, jotka olisi valmis laittamaan lakipykälät edelle ihmisten hyvinvoinnin.

    **************************************************************************************
    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006564733.html

    Australia rajoittaa koronan takia voimakkaasti kansalaistensa pääsyä ulkomaille
    .
    Australia on rajoittanut koronaviruspandemian aikana voimakkaasti kansalaistensa mahdollisuuksia matkustaa ulkomaille, kertovat useat maan mediat. Rajaviranomaiset ovat päästäneet ulkomaille vain noin 22 000 ihmistä maaliskuun lopun ja heinäkuun lopun välisenä aikana.

    Maasta lähtöön täytyy anoa lupa. Hakemuksista noin kolme neljäsosaa on hylätty, kertoo muun muassa Sydney Morning Herald.

    Rajansa koronapandemian vuoksi sulkenut Australia on perustellut matkustuskieltoa sillä, että matkoiltaan palaavat ihmiset voivat tuoda tartuntoja mukanaan. Maahan pääsevät vain kansalaiset ja pysyvän oleskeluluvan haltijat.

  5. Hallitus – äly hoi, älä jätä ..

    **************************************************************************************
    https://yle.fi/uutiset/3-11212596

    16.8. klo 20.27 Viimeisimmällä Skopjen lennolla todettu 12 koronavirustartuntaa

  6. Turun kaupunginjohtajalla on viesti Suomen hallitukselle.

    ”Näin ei voi jatkua. Matkustusrajoituksia riskialueille olisi syytä pohtia, Arve toteaa”

    On hyvä. että järkeä sentään jostain löytyy..

    **************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/961d7dbf-59e6-4a76-903d-bca85fcdecf0

    Kaikki lennolla Turkuun saapuneet asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin. Karanteenipäätökset teki Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

    Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kommentoi asiaa Twitterissä huolestuneena.
    –  Näin ei voi jatkua. Matkustusrajoituksia riskialueille olisi syytä pohtia, Arve toteaa tviitissään.

  7. Kysymys liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle: Eikö tässä tauksessa olisi tehokkain keino tartuntojen leviämisen estämiseksi asettaa Pohjois-Makedonia matkustuskieltoon?

    Omatoiminen karanteeni ei aina toimi.

    ********************************************************************************
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006604049.html

    Skopjesta tullut jo ainakin 43 koronatartuntaa – näin ministeri kommentoi:

    Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan mukaan pakkotestaus on ainakin toistaiseksi nopein ja tarkoituksenmukaisin toimintalinja tartuntojen leviämisen estämiseksi.

  8. Tulihan loputa ministeritasolta järkevä esitys koro-viruksen kuskaamisen Suomeen Skopesta lopettamiseksi.

    ***********************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7c5b426b-4fd2-4009-b9fb-73808e59a2d5

    17.8.2020

    Ministeri Harakka: ”Esitän, että lentoyhteys Turun ja Skopjen välillä lopetetaan”

    Tiedossa on yhteensä 43 koronatartuntaa, jotka ovat peräisin kolmen lennon matkustajilta.

  9. Pohjois-Makedonia

    Väkiluku 2,077 miljoonaa (2019)
    [20*100 000]

    https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006604775.html

    17.8.2020

    Näin Pohjois-Makedonian toinen korona-aalto kasvoi – tartuntaryppäitä uskonnollisissa tilaisuuksissa ja tehtaissa.

    Uusien koronavirustapausten määrä Pohjois-Makedoniassa elokuun aikana (.n 14 pv): 14*120 =1690

    Per satatuhatta asukasta: 1680/20=84

    ***********************************************************************************
    Hallitus linjasi kesäkuun lopussa, että matkustaminen on turvallista sellaisiin EU- ja Schengen-maihin, joissa on ilmennyt enintään kahdeksan uutta koronavirustapausta 100 000 ihmistä kohti edellisten 14 vuorokauden aikana.
    ***************************************************************************************

    Pohjois-Makedoniassa on ilmennyt 84 uutta koronavirustapausta 100 000 ihmistä kohti 14 vuorokauden aikana.
    [ 8 v.s. 84 ]

    Onko hallituksemme kantana, että EU:n ja Schengenin ulkopuolisiin maihin on turvallista matkustaa, vaikka kohdemaassa korona-epidemia olisi hyvinkin vaikea.

    ***************************************************************************************

    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006604830.html

    17.8.2020

    EUROOPASSA on tuoreimpien lukujen valossa enää viisi maata, joihin voi hallituksen linjauksen mukaan matkustaa turvallisesti: Vatikaanivaltio, San Marino, Unkari, Latvia ja Liechtenstein.

    Hallitus linjasi kesäkuun lopussa, että matkustaminen on turvallista sellaisiin EU- ja Schengen-maihin, joissa on ilmennyt enintään kahdeksan uutta koronavirustapausta 100 000 ihmistä kohti edellisten 14 vuorokauden aikana.

    Näitä maita koskevat matkustusrajoitukset on purettu, ja niistä voi saapua Suomeen ilman suositusta karanteeniin jäämisestä. Nyt tartuntatilanne on kuitenkin isossa osassa Eurooppaa muuttunut huonompaan suuntaan, ja hallituksen luokituksen mukaisia turvallisia maita on jäljellä vain muutama.

  10. Eikö lainsäädännön yhtenä tärkeimpänä tehtävänä ole suojella ihmisiä? Näyttäisi siltä, että kirjanoppineet ja publikaanit haluaisivat turvata koronviruksen kuskaamista Skopesta Suomeen.

    *****************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d8fc55c2-85d3-42e7-955a-8fe3a8e16dbd

    22.8.2020

    Skopjen-lentojen kieltäminen mutkistui – Ministeri Harakka: ”Lainsäädäntö on epämääräinen”

    Pohjois-Makedonian Skopjesta Suomeen tulleiden lentojen matkustajilla on todettu lukuisia koronavirustartuntoja. Lentojen kieltäminen ei olekaan varmaa.
    .
    Skopjesta Turkuun saapuneilta lennoilta on toistaiseksi todettu 60 koronavirustartuntaa. Pohjois-Makedonia on luokiteltu korkean riskiluokan maaksi.
    ,
    Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd) kertoi maanantaina esittävänsä hallitukselle, että lentoyhteys Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen välillä lopetetaan.

    Keskiviikkona hallituksen tiedotustilaisuudessa Harakka kertoi, että asiasta päätöksen tekee Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, mutta tästä huolimatta Skopjen-lennot on määrä saada lopetetuiksi ensi lauantaihin mennessä.

  11. Olis kiva saada tietoa monikos on ollut n 70 v levittäjistä ja totuuden mukaisesti ne sitten tuda julki terv tepivaari

    1. Juu, nuoret ja terveet tätä eniten levittää luultavasti oireettomana mutta niin se 7 kymppinenkin sitä levittää, kuolee mahdollisesti itsekin sitten.

      Eli ei kannata nyt reissailla minnekään, oli ikä sitten mikä hyvänsä.

  12. Tuo 7 kymppisten kohdalla ei ole lainkaan niin että he levittäs yhtään mitään
    Eipä ole kuljettu oikeasti missään tuo että seiska kymppiset levittää on suoraan sanottuna pilkkaamista ikä ihmisille
    Jos tätillä on munat se onkin setä jos jossitellaan terv tepivaari

  13. Totta maar ne seitenkymppiset levittävät. Saattaa saastua koko vanhainkoti hoitajineen kerralla.

  14. No anna siitä vaikka fakta tietoa että niin olisi käynyt todellisuudessa ei ole näyttöä pelkkä väittämä
    Mitä tulee koronan levittmiseen on selvä että 7 kymppinenkin voi levittää ei sitä oe väitetty mahdottomaksi
    Nyt taitaa vaan oll että levitystä suorittaa nuoriso enemmän kun 7 kymppiset mahdotonta sekään ei tosin ole mutta ei liioin että
    Kaikki 7 kymppiset levittäisi
    Asun talossa jossa on näitä 7 kymppisiä valtaosa eikä ole ainuttakaan korona tartuntaa meillä ollut jotenka sellasta se oikea elo on terv tepivaari

    1. Toivottavasti ei löydy näyttöä.
      Toivottavasti turvaohjeita on noudatettu ja kapinoitsijoilta otettu rollaattorit talteen, annettu rauhoittavaa ja ovet pidetty lukossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *