16 vastausta artikkeliin “Joku maksaa veroja, joku kiertää veroja”

  1. Pitäisikö pyrkiä COVIDMAN tavoitteeseen. Jos jokainen suomalainen maksaisi veroja samaan tyyliin niin miltä tämä maa näyttäisi…?

  2. Otsikko viittaa rikolliseen toimintaan, vaikka kyseessä onkin täysin laillinen verosuunnittelu.Itsekin pyrin joka vuosi täydentämään veroilmoitukseeni kaikki hyväksyttävät verovähennykset.

    NY Times, tosin osasi kertoa Trumpin maksamista veroista myös: ”Each time he requested an extention to file his 1040; and each time, he made the required payment to the I.R.S. for income taxes he might owe, $1 million for 2016 and $4.2 million for 2017.”

  3. Jos äijä on tehnyt ronskisti tappiota, niin luin näyttää, ei sekään välttämättä vaikuta hyvältä, vaikka saattaa monia naurattaa.

  4. Tämähän ei ole vahvistettua tietoa vaan epäsuoria vuotoja – ei sillä etteikö voisi olla totta.

    Ja jos se on totta, Trump on maksanut $750 enemmän veroja kyseisenä vuonna kuin maailman rikkain mies, hänkin amerikkalainen sika.

    1. Mikään/kukaan ei estä maksamasta ylimääräistä veroa, joten kirjeen kirjoittajat voisivat näyttää mallia, ja maksaa ylimääräistä veroa myös ilman tuota ehdottamaansa varallisuusveroa.

      Vaikka en olekkaan mikään miljonääri, pidän tuota varallisuusveroa hyvin huonona veromuotona, Varallisuusvero ei huomioi varallisuuden tuottavuutta, vaan pelkkää omistamista. Tämä voi johtaa tilanteisiin, jossa esim. eläkkeelle siirryttäessä ja tulojen pudotessa ihminen pakotetaan myymään säästämäänsä omaisuutta pelkästään veron maksua varten. Tuo veromuoto tekee säästämisestä vähemmän kannustavaa, mikä ei pitemmässä juoksussa ainakaan vähennä yhteiskunnan tukien varaan jäävien osuutta.

      Mikäli varallisuusvero saisi ihmiset säästämisen sijaan kuluttamaan rahojaan kotimaisiin palveluihin ja tuotteisiin, voisi tuo työllistävä vaikutus olla veron pitemmän aikavälin haittoja suurempi. Mikäli taas kulutus kohdistuisi ulkomailta tuotaviin tuotteisiin ja/tai ulkomaan matkoihin, veron pitemmän aikavälin vaikutus olisi lähes sata varmasti yhteiskunnan kannalta negatiivinen.

  5. Tässä nyt on varamaan yksi niistä…

    *****************************************************************************************

    https://thehill.com/policy/technology/448374-biden-criticizes-amazon-for-paying-0-in-corporate-taxes

    13.6.2019

    Biden criticizes Amazon for paying $0 in corporate taxes

    …………………………………………………………………………………………
    TAGS AMAZON THE WASHINGTON POST GOOGLE FACEBOOK ELIZABETH WARREN BERNIE SANDERS DONALD TRUMP ….JEFF BEZOS ….JOE BIDEN IOWA ONLINE RETAIL CORPORATE TAXES CORPORATE PROFITS
    ——————————————————————————————————–
    Jeffrey Preston ”Jeff” Bezos (s. 12. tammikuuta 1964 Albuquerque, New Mexico, Yhdysvallat) on Amazon.com-verkkokaupan perustaja, toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja. Hän omistaa myös avaruuslaitteita valmistavan Blue Originin sekä The Washington Post -lehden.
    [Lähde : Wikipedia ]

  6. Bezos on tosiaan aika epeli… ei ole maksanut veroja, ei yksilönä, ei firmana, mutta ottaa sen sijaan yli miljardin tukiaiset joka vuosi. Ei anna työntekijöilleen sairaslomaa, hänen laitoksissaan on nelinkertainen määrä onnettomuuksia keskiarvoon nähden, ja jos osuman saat niin heitetään takaovesta katuojaan. Rahoittaa hiilivoimalobbya ja tosiaan osti tuon washington post -lehden propagandavälineekseen.

    Ai juu – ja Yleisradion rakastama ja ylistämä hyväntekijä. Heillä on varmaan sama suunta!

  7. Yhdysvaltain presidentin vuosipalkka on 400 000 dollaria.
    En tiedä paljonko maan varapresidentin vuosipalkka on, mutta kaiketi ainakin kohtuullinen.

    Samana vuonna kun USA:n entinen varapresidentti AL Gore sai IPCC:n kanssa rauhan nobelpalkinnon (yhteensä miljoona euroa) Al Gore kutsuttiin puhumaan europarlamenttiin, muta hanke kaatui puolen miljoonan dollarin palkkiovaatimukseen. Sitä en tiedä olisiko Al Gore käyttänyt summan ilmastonmuutoksesta tiedottamiseen vai mihin. (Tieto on Eija Korholan kirjassa ”Ilkeitä ongelmia, tarinoita politiikasta (2020).

  8. Vertailun vuoksi:

    Salaries. A Commissioner’s basic monthly salary is fixed at 112.5% of the top civil service grade. This works out at €22,367.04 per month. The President is paid at 138% (€27,436.90 per month), Vice-Presidents at 125% (€24,852.26 per month) and the High Representative at 130% (€25,846.35 per month). [lähde : Wikipedia ]

  9. Federal income on vain yksi osa verotusta. Hän on maksanut miljoonia dollareita muita veroja.

  10. ”Valkoinen talo: Trumpin vuosipalkka kerralla hyväntekeväisyyteen vuoden lopussa.”
    Otsikko Ilta-Sanomat 13.3.2017.

    Otanta kauppalehdestä 1.2.2017. Toimittaja Olli Herralan kirjoittama artikkeli otsikolla ”Ilmastovouhokstuksesta kehittyi kauhea parku.”

    – – Muistan hyvin, kun vierailin pörssiyhtiö Vaisalan toimipisteessa Arizonan kaktustasangolla Tucsonissa. Tuolloin kuulin onnekseni, että jopa Vaisalan väessä oli ilmastonmuutoskeskustelun monipuolistajia.
    Prässätyissä farkuissa esiintyvä nobelisti Al Gore on tehnyt jättiomaisuuden ilmastonmuutoksella. Yhtiöhän tekee rahaa meteorologian markkinoilla. – -”

    Näyttää siltä, että kun googlettaa hakusanoilla, joihin kuuluu Donald Trump, ei löydy kun kielteistä tietoa (?) miehestä ”Trump tuhlaa veronmaksajien rahoja golffaukseen”, yms.
    Ja kun googlettaa hakusanoilla, joihin liittyy Al Goren nimi, ei kuulu juurikaan muuta kuin hyväksyvää hyminää ja ylistystä ja toinen toistaan koreampia mainesanoja.

    Olisiko edelleen niin, että totuudenpuhujalle ei löydy yösijaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *