Koronavirus on myös bisnestä

Pitää muistaa kuinka suuri bisnes on lääkeala. Nyt kun jokin Koronavirus jyllää maailmalla hierovat kauppiaat käsiään. Hengityssuojaimet on myyty monessa maassa loppuun, käsidesiä ja muita puhdistusaineita myydään huimia määriä. Niin myös erilaisia lääkkeitä flunssaa ja kipuja vastaan.

Silti vain kourallinen ihmisiä on vielä sairastunut mihinkään.

Tämä on myös kylmää bisnestä… vaikka ”lääke tautiin” löydettäisiin nyt, tai se hyvinkin on jo jemmassa niin liikemiehet ja tahot näiden takana venaa milloin päästään sitten rahastamaan ja kunnolla.

Paniikissa maksetaan mitä vaan…

Tämä on kuulkaas bisnestä.

9 Replies to “Koronavirus on myös bisnestä”

 1. Onhan se ja iso onkin bisnes eikä se jää pelkästään lääketeollisuudelle kyllä siitä saa aika isorahan myös media
  Ja lehdistön osuus on melkoinen terv tepivaari

 2. Toisen onnettomuus toisen bisnes ja lääkeala kehittää uusia tuotteita hyvä ja hyvä bisnes. Jopa mielialalääkkeitä syödään – miten ihmeessä ennen pärjättiin?

 3. Markkinavoimat ja raha kun määrää siinä ei ihmishenkiä lasketa, onhan maailmassa varaa pistää vaikka miljardeja ihmisiä päiviltä. Jossain vaiheessa ne ”loput” maksaa mitä vaan lääkkeistä joilla ”selvitään”…

  Raha on jumala, jumala on raha.

 4. Tuollainen yleisvaarallinen tauti hoidetaan ilmaiseksi. Kenenkään ei tartte vaivautua apteekkiin. Kukaan ei takuulla rikastu sillä.

  1. Niin no, mikäli kyse on aivan uudesta virusmutaatiosta, kuten on asia esitetty, niin mitään varsinaista parantavaa hoitoa ei ole. Oireita voidaan toki helpottaa eri tavoin.

 5. Kyllä sillä rikastuu mm apteekit ne saa rahansa vaikkapa kelalta ei ne mitään ilmaisia ole terv tepivaari

 6. Tässä kohtaa olen kyllä itsekin tarkkaillut paljon. Olen meinaan pienenä sijoittana parissa kotimaisessa lääketeollisuuden startupissa, joista yksi on lähellä alaa. Tosin Mobidiag etsii bakteereja, ei viruksia, mutta pikadiagnoosit ovat silti aika kovaa huutoa nyt.

  Voihan sitä olla optimisti. Hyvässä lykyssä pieni kaaos pienestä taudista aiheuttaa kasvun jollekin kotimaiselle yritykselle ja sataa veroeuroja valtion laariin. Ja olisihan se hienoa jos tuo firma pyrähtäisi kasvuun, sitten minullakin olisi rahaa! Ei ehkä ihan miljoonia mutta ehkäpä kesäladan verran.

Kommentoi