Korpisoturin kasakka päivitys

Sieltä se vielä tulee, kasakka ottaa sen mitä otettavissa on kun selkäsi käännät.  Putinin rajaton valta ja rajaton aika käyttää tätä valtaa johtaa vielä rajakahakoihin mm Suomen kanssa. Hänen on pakko siirtää mienlenkiinto omassa maassaan pois johonkin muuhun ja helpoin se on siirtää osaksi uhkaa joka yhdistää koko kansaa.

Järjestetty rajaloukkaus, kyberhyökkäys, mediasota, poliittinen painostus, mikä vaan… name it. Kyllä siellä keinovalikoimaa riittää.

Olihan tämä vallan härski tapa jatkaa kauttaan…. nollataan edelliset kaudet, maskirovkaa, ”enhän mä edes ollut pressa”

Vielä sieltä tullaan, sanokaa mitä vaan.

https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/0ab561cb-d29f-4156-8ce2-d8f436b7f6ea

6 vastausta artikkeliin “Korpisoturin kasakka päivitys”

  1. Toisaalta…. Putin ei valehtele…. ei hän pressa ole ollut päivääkään vaan DIKTAATTORI.

  2. https://www.tiede.fi/comment/2593568#comment-2593568

    ” Kasakka-sanonta, jota on sanottu monesta muustakin arokanallisuudesta ja jota he, esimerkiksi liettualaisetkin sanavat itsekin itsestään, että ”kasakka tmv. kerää talteen sellaisen,mikäon huonosti kiinni/valvottu”, EI tarkoita tuollaista kuin Salpetaripönttö ja muut suomalaiset luulevat. Se tarkoittaa, että paimentolaisilla oli VELVOLLISUUS kerätä erityisesti karanneet kotieläimet talteen ja liittää omaan laumaansa tai panna vaikka lihoiksi mielummin kuin jättää kulkemaan, koska silloin ne tosiaan tekivät tuhoja viljelyksille, houkuttelivat petoja ja rosvoja, ja mikä pahinta, muitakin kotieläimiä karkaamaan. Sellainen koskee edelleen isännätöntä ja sellaisen näköistä omaisuuttamonin paikoin. ”

  3. Helvetti soikoon, tolle demäntille Salpietaripöntölle on MILJOONA KERTAA SELITETTY, MITÄ TUO ITÄEUROOPANLAAJUINEN SANALASKU ”KASAKASTA (HUSAARISTA, TATAARISTA, LIETTUALAISESTA YM.), JOKA VIEMENNESSÄÄN KAIKEN, MIKÄ ON HUONOSTI KIINNI”, todellisuudessa tarkoittaa, ja yhäti se vaan laallaa samaa kuin leipämyllyä! Nuo kansat sitä itse kertovat ensimmäisenä, ja nauraa hekottavat, kun esimerkiksi joku on jotakin kyseenalaista sattunut kääräisemään liiveihinsä…

    Kasakat olivat muuten niemnomaan UKKRAINALAISIA ja ukrainaisista iso osa kasakoita: ukrainalaisten perinteisen kasakkahallinnon piirissä. Sitä oli aika vähän muilla. Sen sanotaan periytyneen antiikin kreikkalaisilta, jotka pitivät hallussaan Mustanmeren pohjois- ja etelärannikoita ennen roomalaisaikaa.

    1. Varjele! Itsekin kuulin taannoin eräässä Brysselin koneen jaksossa Ylen areenasta, että Kasakoilla oltaisiin pääosin viitattu ukrainalaisiin. Onneksi poliittisesti(kin) blondina kiinnostun useimmiten pinnallisesti faktoista ja teknisyyksistä mitä asenteellisuuksiin tulee.
      Tunnen olevani kuin sateenkaarivärein ympärilläni kuohuvassa kuplakossa ja todellisuuden pintavaahdossa suurten vesimassojen selällä kelluva korkkinen! 🌊 miau!

  4. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/62f1b19c-cba3-47da-a0e6-824c5f0d38be

    ” Niinistö vastaa Marinin kritiikkiin kasakkavertauksella – ”Se oli aika kova viesti”

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvistaa, että Suomi on valmis liittymään ennen Ruotsia: ”Pitäisikö meidän nyt sanoa, että perumme hakemuksemme. Sitä emme yksinkertaisesti voi tehdä.”

    Katso tästä kokonaisuudessaan Sauli Niinistön tiedotustilaisuus Münchenissä. Henri Kärkkäinen
    Tekijän kuva
    Lauri Nurmi
    lauri.nurmi@iltalehti.fi
    Tänään klo 12:26 (muokattu klo 18:33)

    Münchenin turvallisuuskonferenssissa Suomen valtionjohto on aloittanut myös kotimaisen historiakeskustelun siitä, harjoittiko Suomi muiden demokratioiden mukana myöntyväisyyspolitiikkaa Venäjää kohtaan vielä Krimin miehityksen jälkeen.

    Sysäys debatille on pääministeri Sanna Marinin paneelikeskustelussa esittämä itsekritiikki.

    – Meidän on opittava läksymme. Pääläksy on, että emme voi olla naiiveja, Marin sanoi.

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö torjuu ajatuksen, että Suomi olisi ollut naiivi valtiollisessa suhteessaan diktaattori Vladimir Putiniin.

    – Minun viestini oli muistaakseni syys–lokakuussa 2014, että kasakka vie kaiken, mikä on irrallaan. Se oli aika kova viesti, Niinistö painottaa.

    Niinistö myöntää sen, että julkisuudessa hän ja Suomen muu johto eivät esittäneet yhtä tiukkoja Venäjä-kantoja kuin esimerkiksi virolaiset.

    – Minusta kasakkakieli kuvaa suomalaista asennetta. Näin me olemme oppineet ajattelemaan, ja sen vuoksi me pidämme kiinni. Muutoin ehkä meidän kielenkäyttömme ei ollut Baltian veroista, mutta käyttäytymisemme ylitti huomattavasti sen, Niinistö sanoo.

    – Ja meidän viestimme on näkynyt käyttäytymisessä, Niinistö sanoo.

    Suomesta tuli Naton edistynyt kumppani syyskuussa 2014 Naton Walesin huippukokouksessa.

    – Vuoden 2014 lopussa, erityisesti vuoden 2015 aikana meidän harjoitustoimintamme Naton kanssa laajeni tuntuvasti. Ja silloin alettiin tiukempaan tahtiin solmia näitä kahdenvälisiä sopimuksia, Niinistö jatkaa.

    Münchenissä Suomea on Niinistön mukaan kiitelty tästä politiikasta.

    – Suomen aseet ovat kyllä hyvässä rasvassa. Ja siitä moni täällä on kehottanut ottamaan oppiakin. Olisi tietysti ollut hyvä ottaa se vuosikymmen pari sitten, Niinistö viittaa monien demokratioiden tekemään puolustuksen alasajoon.
    Natoon ehkä ennen Ruotsia

    Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg vahvisti Münchenin turvallisuuskonferenssissa, että Suomesta tulee Naton jäsen ennen Ruotsia, jos Turkki ratifioi ensin vain Suomen jäsenyyden.

    – Jos he ratifioivat vain yhden, sitten Suomesta tulee jäsen, Stoltenberg sanoi paneelikeskustelussa.

    Yhtä suoraa vahvistusta asialle ei ole aiemmin kuultu Stoltenbergin ja Naton taholta.

    Niinistö vahvisti samassa keskustelussa, että Suomi liittyisi Natoon yksin ja ennen Ruotsia.

    – Kätemme olisivat sidotut: olemme hakeneet jäsenyyttä. Pitäisikö meidän nyt sanoa, että perumme hakemuksemme. Sitä emme yksinkertaisesti voi tehdä, Niinistö kertoi arvovaltaisen yleisön edessä.

    Yhtä suoraa vahvistusta ei myöskään ollut aiemmin kuultu Niinistöltä.

    Jo perjantaina Niinistö muotoili Münchenissä vastauksensa kysymyksiin kiinnostavalla tavalla. Hän korosti, että Suomen Nato-jäsenyyden ratifiointi on ”Turkin käsissä”.

    Lauantain paneelikeskustelussa Niinistö kuvaili vallitsevaa tilannetta.

    – Asemamme on kristallinkirkas: me olemme tehneet hakemuksen, jossa olemme ilmaisseet tahtomme liittyä Natoon. Jäsenmaat arvioivat tätä tahtoa. 28 jäsenmaata on hyväksynyt meidät, Niinistö aloitti.

    ”Turkkiin, siis Türkieytiin”

    Sen jälkeen Niinistö alkoi puhua Turkista, missä tuli heti kielellisesti esille tarve toimia Turkin edellyttämällä tavalla.

    – Sitten Turkkiin, siis Türkieytiin,

    – Asia on heidän käsissään. Olemme saaneet viestejä, mutta on oltava tarkkana, kun kuulee viestejä Turkista. Ne saattavat muuttua aina silloin tällöin, Niinistö huomautti.

    Suomen valtionjohto on laittanut vakavasti merkille mahdollisuuden, että Turkki ratifioi ensin vain Suomen Nato-jäsenyyden.

    – Olemme kuitenkin kuulleet heidän sanovan ja lisääntyvässä määrin, että Suomi kyllä ja Suomi yksin täyttää kriteerit, joita he ovat asettaneet. Ne kriteerit ovat hiukan erilaiset kuin Naton kriteerit, Niinistö muistutti siitä, että niin Ruotsi kuin Suomi ovat aika päiviä sitten täyttäneet puolustusliiton jäsenkriteerit.

    Äänenpainot Turkista ovat voimistuneet viime viikkoina ja päivinä.

    – Askel kerrallaan he ovat lisänneet sen ilmaisemista, että he saattaisivat ratifioida Suomen jäsenyyden ja vain Suomen. Olemme jopa kuulleet joitakin puheita, että jos Suomi on halukas tällaiseen eriyttämiseen, Niinistö pohti.
    Kätemme olisivat sidotut

    Tasavallan presidentti painotti, että Suomi on ilmaissut tahtonsa liittyä Natoon yhdessä Ruotsin kanssa, eikä aio julkisesti reagoida eriyttämispuheisiin.

    – Mutta edelleen, tilanne on se, että hakemuksemme ovat pöydällä Turkissa. Ja jos Turkki päättää, että kyllä, he vastaavat myönteisesti Suomelle, mutta eivät vielä myönteisesti Ruotsille…

    Tämän jälkeen Niinistö piti retorisen tauon. Hän selvästi tiedosti, että Münchenin turvallisuuskonferenssin yleisö koostuu valtionjohtajista – entisistä ja nykyisistä – ja ministereistä sekä tutkijoista.

    Pienen tauon jälkeen Niinistö vahvisti julkisesti, että siinä tapauksessa Suomi liittyisi Natoon ennen Ruotsia.

    – Tuota, se olisi aika vaikea tilanne. Kätemme olisivat sidotut: olemme hakeneet jäsenyyttä. Pitäisikö meidän nyt sanoa, että perumme hakemuksemme. Sitä emme yksinkertaisesti voi tehdä.

    – Siltä tämä siis näyttää, Niinistö päätti vastauksensa, joka oli samalla analyysi tilanteesta.

    Mitä tapahtuu siinä tapauksessa, että Turkki ratifioi Suomen Nato-jäsenyyden ennen Ruotsin jäsenyyttä, kun se kerran on Turkin käsissä?

    – Me emme tahdo emmekä voi hakemustamme takaisin vetää, Niinistö sanoi.

    Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui Euroopan turvallisuutta, Natoa ja kumppanuuksia käsittelevään paneelikeskusteluun Münchenin konferenssin päälavalla.

    Niinistön kanssa keskustelivat Naton pääsihteeri Stoltenberg, Moldovan presidentti Maia Sandu ja Tanskan pääministeri Mette Frederiksen.

    Moldovan pelätään olevan seuraavana Venäjän hyökkäyksen kohteena.
    Sauli Niinistö esitti eilisessä tiedotustilaisuudessaan Münchenissä toiveensa, että Suomi menisi Natoon mahdollisimman pian. IL-TV

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *