10 Replies to “Trumpin logiikkaa”

 1. Iltasanomat=– Euroopan unioni epäonnistui varautumaan ja rajoittamaan matkustamista Kiinasta ja muista ”kuumista kohteista”. Sen seurauksena Yhdysvaltoihin on ilmaantunut paljon tartuntarykelmiä, jotka matkustajat Euroopasta ovat aiheuttaneet, Trump sanoi.

  Todellisuudessa useissa Schengen-alueen maissa on vähemmän koronavirustartuntoja ja viruksen aiheuttamia kuolemia kuin Yhdysvalloissa. Schengen-maihin tosin kuuluu myös Italia, jossa tilanne on Euroopan vakavin.

  Yhdysvalloissa on Guardianin mukaan todettu noin 1 300 koronavirustartuntaa ja kymmeniä on kuollut. Määrien odotetaan kasvavan, kun maassa tehdään lisää virustestejä

 2. Hämmästyttävän pieni määrä Japanissa – japanilaiset eivät taida paljoa tehdä turistimatkoja Kiinaan, eivät ehkä ole kovinkaan suosittuja Kiinassa.

  *********************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006406308.html
  13.2.2020
  Japanissa on todettu 28 koronavirustartuntaa, mukaan lukien ne ihmiset, jotka Japani evakuoi Kiinan Hubein maakunnasta.

 3. Vaikuttaa siltä, että muutamat maat ovat ottaneet käyttöön kovemmat otteet kuin Suomi. Puolan ja Tanskan lisäksi näin on tehnyt ainakin Viro.

  ************************************************************************************
  https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006438965.html
  13.3.2020

  Tanska ja Puola sulkevat rajansa koronaviruksen takia. Asiasta kertoivat maiden pääministerit.

  Lisäksi Kypros ilmoitti, että se estää maahanpääsyn viidentoista päivän ajaksi kaikilta muilta paitsi maan asukkailta. [Puola]

  Tanska sulkee rajansa lauantaina kello 12 paikallista aikaa. Näin kertoo tanskalainen Berlingske.
  – Kaikki maahan tulijat tarkistetaan. Maahan pääsy on sallittua vain Tanskassa asuville tai työskenteleville, hän sanoo lehden mukaan. [ Tanska]
  Ulkomaalaisilta vaaditaan todiste tulosyystä. Jos todisteita ei ole esittää, maahantulo kielletään.

 4. Ei pelkästään lentoliikennettä Länsi-Euroopasta USA:han ole rajoitettu. Ainoastaan Yhdysvaltain kansalaisilla on oikeus matkustaa Kiinasta USA:han.

  ”Ulkomaalaiset, jotka ovat vierailleet Kiinassa tai Iranissa viimeisen 14 päivän aikana, eivät saa tulla Yhdysvaltoihin.”

  [ Ei siis kukaan ei-yhdysvaltalainen voi lentää suoraan Kiinasta Yhdysvaltoihin.]

  *************************************************************************************
  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/travelers/from-other-countries.html?CDC_AA_refVal=https%3A%2F%2Fwww.cdc.gov%2Fcoronavirus%2F2019-ncov%2Ftravelers%2Ffrom-china.html

  5.3.2020

  Travelers from China and Iran Arriving in the United States

  1. Foreign nationals who have visited China or Iran in the past 14 days may not enter the United States.
  2. American citizens, lawful permanent residents, and their families who have been in China or Iran in the past 14 days will be allowed to enter the United States, but will be redirected to one of 11 airports to undergo health screening. Depending on their health and travel history, they will have some level of restrictions on their movements for 14 days from the time they left China or Iran.

 5. Yhdysvaltojen matkustusrajoitusten ihmettelyn voisi lopettaa. Monet maat ovat asettaneet matkustusrajoituksia. Rajoituksilla ei voida epidemian etenemistä enää estää, mutta niillä voitaneen loiventaa taudin leviämistä. Loivennuksella helpotetaan terveyspalveluihin kohdistuva kuormituspiikkiä.

  ******************************************************************************
  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006436071.html
  14.3.2020
  Yhdysvallat laajentaa matkustuskieltoa Britanniaan ja Irlantiin
  Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoo, että Yhdysvallat on laajentamassa matkustuskieltoa Britanniaan ja Irlantiin. Trumpin mukaan asiasta tiedotetaan myöhemmin.

  ***
  https://www.ts.fi/uutiset/maailma/4893390/Euroopan+maat+sulkevat+rajojaan+koronan+takia++Suomikin+voisi+rajoittaa+maahanpaasya+vakavien+terveysuhkien+perusteella
  14.03.2020

  Tanska on turvautunut järeisiin toimiin jo aiemmin muun muassa sulkemalla koulut ja päiväkodit ja kieltämällä yli 100 ihmisen tapahtumat. Suomessa kiellettyjä ovat tällä hetkellä yli 500 hengen tilaisuudet.
  .
  Tanskan lisäksi rajojensa sulkemisesta kertoivat perjantaina Tsekki ja Puola. Puolan rajat menevät kiinni ulkomaisilta matkustajilta lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tsekki on julistanut maahan hätätilan, joka estää ulkomaisten ihmisten maahanpääsyn. Lisäksi Tsekki on päättänyt estää kaiken matkustamisen pois maasta 16. maaliskuuta alkaen.
  .
  Itävalta, Sveitsi ja Slovenia ovat puolestaan sulkeneet osia Italian-vastaisista rajoistaan Italian vaikean epidemiatilanteen vuoksi.

Kommentoi