Oikeastaan on hyvä että nyt tuli stoppi ja virus

Ihmiset on elänyt yli äyräiden jo pitkään, on sitä ja tätä ja halutaan sitä ja tätä lisää …

Se loppuu nyt.

Aletaan arvostamaan tavallista elämää ja yleensäkin elossa oloa.

Toivotaan että tämä virustouhu jää pysyväksi.

24 Replies to “Oikeastaan on hyvä että nyt tuli stoppi ja virus”

 1. Mitä se velkaantumnen sitten on itsellä ei ole velkaa centtiäkään mihinkään suntaan ja muiden velat taas ei ole minun asia terv tepvaari

   1. Niitä joutuu maksaan jokainen mutta itse tekemää velkaa en ole ottanut enkä ole missään tynnyrissä elänyt terv tepivaari

    1. Tynnyrijuttu oli kielikuva siitä, ettet älynnyt olevasi veloissa korviasi myöten valtion kautta, Joudut kärsimään veloista veroissa ja valtion palvelujen supistusten välityksellä.

     Tämä tietoisku oli sinulle täysin ilmainen, joten laskua et tule saamaan.

 2. ”Ihmiset on elänyt yli äyräiden jo pitkään”

  Tämä lause kyllä sopii monessa mielessä koko ihmiskuntaan.

  *****************************
  https://yle.fi/uutiset/3-10897214
  Ihmiskunta alkaa tänä vuonna ylikuluttaa maapallon luonnonvaroja ennätysaikaisin
  Ihmiskunta käyttää tänä vuonna luonnonvaroja 1,75 kertaa nopeammin kuin mitä maapallon ekosysteemi pystyy uudistamaan. Ihmiskunnan kulutukseen tarvittaisiin siis 1,75 maapalloa.

  ********************************
  Toki maailmassa on satoja miljoonia ihmisiä, jotka eivät ole rahallisesti velkaa. Rahallisesti ylivelkaantuneita ihmisiä löytynee lähinnä kehittyneissä maista. Esimerkiksi tyypillinen bangladeshilainen ihminen ei varmasi ole merkittävästi velkaantunut.

 3. Koko ihmiskunnan historian ajan ovat kriisit pakottaneet meitä hetkeksi pohtimaan asioita.

  Samaa on se, että kriisi muuttaa asioita.

  Erilaista on se, millä tavalla.

  Voimme luottaa siihen että jotkut asiat muuttuvat, mutta historia ei tule kertomaan meille mitä ne ovat.

  1. Linkola näki ekoterrorismin yhtenä vaihtoehtona, joskaan ei sitä kannattanut, mitta kun ei tainnut muutakaan keinoa keksiä.

 4. Tosiaankin näin. Rahaa kuluu yllättävän vähän ja ilot löytyvät puutarhan kuoputtelusta. Onneksi sentään pääsee mökille välillä.

 5. Eräät väittää, että koronasta ei pääse koskaan eroon. Paljon mahdollista. Mutta kai rokote keksitään. Mutta jos tää korona pakottaa ihmiskunnan ottamaan uuden järkevämmän suunnan niin hyvä.

  1. Pakottamisesta puheen ollen.:

   Yli seitenkymppiset ovat kuulemma lyöneet läskiksi ja laminlyöneet liikuntaa. Jonkun pitäisi kantaa ne pihalle ja osoittaa lähtösuunnan.

 6. Kieltämättä rahaa kuluu aika paljon vähemmän. Voi olla jotain sen kanssa tekemistä että rahaa tulee aika paljon vähemmän.

  Kun en koskaan ole pitänyt ulkomaanmatkailusta isommin, ei oikein vaikuta mihinkään.

  Skumppaa ei ole saanut pariin kuukauteen. Sitä tulee ikävä. Ei sillä etteikö sitä saisi Alkosta haettua, ei vain oikein ylimääräisiä 15 euron seteleitä nyt just ole.

  Kumppani pistettiin lomauttaen, kun hotellissa töissä ja Kela päätti että hän irtisanoutui (koronalomautus) ja pisti täydelle karenssille, ei senttiäkään työttömyyskorvauksia. Tiedättekö mitä vitutus on? Me opimme tuon myötä juuri siitä yhtä ja toista.

  1. Valitettavasti kelan konttorirotissa on paljon näitä mulkkuja, joiden mielivaltaisista päästöksistä valittaminen on normaalille kansalaiselle todella suuri taakka.

 7. Ilmeisesti et ymmärtänyt tilannetta, mutta se ei liene synti – ainakaan kovin paha.
  Jos henkilö lomautetaan koronan takia, henkilö ei ole sanoutunut irti työstään ainakaan normaalin lain tulkinnan mukaisesti.
  Se, että kelan konttorirotta näin päättää, kuvaa kelan toimintaa varsin yleisesti eikä sitä voi pitää oikeudenmukaisena millään perusteella.
  Suomalaisessa yhteiskunnassa kansalaisilla on oikeus arvostella viranomaisiakin, vaikka se kaikenlaisia molleja korventaakin.
  Meillä on kohtuullisen hyvä yhteiskunta, mutta en jaksa sitä koko ajan kiitelläkään.
  Loppujen lopuksi arvostelen kuitenkin varsin vähäistä määrää yhteiskunnan toiminnasta, mutta eiväthän kaikenlaiset mollet kokonaisuutta näytä ymmärtävän pienessä kuplassaan.

 8. Se kyllä on huomattu, että arvostelua riittää. Mutta missä ne ehdotukset miten asioita pitäisi hoitaa puuttuu. Jos arvostelee pitää esittää myös vaihtoehtoja.. Mielestäni se kupla ja katsanto ravihevosille laitettavien silmälappujen kera löytyy kyllä sieltä kun katsoo peiliin.

  1. Kun on munittu, niin aika usein sitä munausta ei voida korjata.
   Esimerkkinä voidaan mainita se ihmisten vaeltaminen lentokentiltä koko maahan holtittomasti, kun hallitus ei kyennyt tekemään nopeaa päätöstä tulijoiden tutkimiseksi ja karanteeniin määräämiseksi.
   Jopa sitten se Uudenmaan sulku vaati presidentin kannanoton ennen toteutumistaan.
   Nuo kelan munaukset voidaan hoitaa, kun kelan väki opetetaan lukemaan ja ymmärtämään lukemansa.
   Ehdotuksia esim. tämän pandemian hoidosta on hallitukselle esitetty aika monta, mutta ei mene perille edes niin yksinkertainen asia kuin kasvomaskien käyttö toisten suojelemiseksi.
   Onhan se toki ymmärrettävää, kun maskeista on pula, vaikka niin suureen ääneen vouhotettiin alussa, että kyllä tarvikkeita riittää.
   Kuten sanottu – pienessä kuplassa ei näytä tuo suhteellisuudentaju toimivan
   Enempää mollemista viitsimättä….

 9. Ne Kelan ”konttorirotat” tekevät töitä käsittääkseni jonkinlaisella urakkapalkalla joten vika saattaa löytyä ylempää kuin siitä henkilöstä joka teki älyttömän päätöksen.

 10. Mene ja tiedä ketä pitää kritisoida – mutta turhaa se on. Ei näistä käytännössä voi valittaa.

  Noh, onneksi oli säästöjä. Pistää vaan miettimään että vatunko takia niitä työttömyysrahastojen maksuja maksetaan…

Kommentoi