Sananvapaus on vaarassa.

Tietyillä blogeilla kun on sitä omaa mieltä, tai on sitä mieltä mitä on alan asiantuntijat, mutta se ei käy eräiden pirtaan tulee sitten ongelmia.

Mitäs ne on, ne on sitä että yritetään vaientaa toisenalainen mielipide mitä itse ei voi tai halua käsitellä. Se on tälläisten heikkoutta.

Pahinta on että nämä estää sananvapautta luulevansa itse olevansa sen yläpuolella.. se on säälittävää, annetaan heille se anteeksi koska he eivät tiedä mitä tekevät.

7 Replies to “Sananvapaus on vaarassa.”

  1. Tälläkin foorumilla on henkilö joka stalkkaa toisen foorumin keskusteluja ja etsii syitä bannata. Tietää tämä aivan varmasti kenestä on kyse, raukkamainen tyyppi.

 1. Marko ja muut.

  1. Sinun blogisi on sinun blogisi.
  Sinä päätät ketkä siihen kirjoittavat, ketkä eivät.

  2. Blogaaja ei ole moderaattori.
  Moderaattori jakaa banneja, ei kirjoittaja. Tällä viikolla on yksi banni annettu, sen syynä oli tekijänoikeuksien laiminlyönti neljä kertaa peräkkäin, ja jokaisesta kerrasta annettiin varoitus.

  3. Tekniikka ei tuo päähän järkeä.
  Internetissä tai blogialustalla ei ole mitään maagista nappia joka voisi tehdä ihmisten päähän lisää järkeä. Jos ei osaa keskustella, ei osaa keskustella, enkä minäkään sitä voi auttaa vaikka päälläni seisoisin.

  1. ”1. Sinun blogisi on sinun blogisi.
   Sinä päätät ketkä siihen kirjoittavat, ketkä eivät.”

   Venäjän presidentti Putin vastasi joskus niille ulkomaalaisille tahoille jotka väittivät että Venäjällä ei ole yleisten kansainvälisten käsitysten mukaista demokratiaa että Venäjällä on ohjattu demokratia.

   Yllä olevalla säännöllään tämän blogialustan ylläpitäjä ilmaisee että Pirkan Blogit ei ole vapaa keskustelualusta vaan ohjattu keskustelualusta.

   Pykälä tekee alustasta keskustelualustan asemesta julistusalustan. Sitä että esteetöntä avausten kommentointia näin rajoitetaan ei suinkaan korvaa mahdollisuus tehdä aiheesta uusi avaus. Tällöin syntyy vain uusi julistus kun välitön kommenttien välinen keskustelu olemassa olevan avauksen sisällä estyy.

   Täysin selvää ja kiistatonta on tietenkin se että blogialustan ylläpitäjällä on täysi rajoittamaton oikeus tehdä alustansa kanssa mitä haluaa. Siksipä luonnehdinta ”Sinun blogisi on sinun blogisi” ei aivan pidä paikkaansa. Sinun blogisi on alustan ylläpitäjän blogi.

 2. Hiukan periaatteista, minun mielestäni pari kolme lausetta ei ole mikään artikkeli, vaan lähinnä mielipide, lähinnä kommentti. Ei myöskään pelkkä otsikko ja lause linkkinä johonkin ole edes mikään mielipide.

  Ei myöskään iso määrä linkkejä ja nekin vielä vieraskielisille sivustoille ole helppoa luettavaa ja harvoin edes kiinnostavia. Niistähän ylläpito onkin antanut ohjeistuksen, mutta olkoon näin muistin virkistämiseksi.

  Silloin kun otsikon kertoma asia tulee kerrottua hyvin ja perusteellisesti, se on yleensä helppoa ja kiinnostavaa luettavaa.

  Ei aina tarvitse puuttua edes sananvapauteen, eikä toisten loukkaamiseen. Minä olen käsitellyt paljonkin sananvapautta, silloin kun teen jotain yksinäni, on tullut huonoksi tavaksi kiroilla niin julmetusti. Sekin on tietysti tarpeetonta, mutta eihän sitä kukaan kuule.

 3. Tietenkin stalkkaajalla kun ei elämässä enää muuta ole niin onhan se sääli.

  Mutta seommottii se…

Kommentoi