Suomi varustautuu taas kantamaan uusien tulijoiden matkalaukut…

 

Suomen sisäministeri Ohisalo kertoo, että Kreikan linja eli tulijoiden pysäyttäminen ei ole Suomen linja. Suomen linja on mobilisoida varusmiehiä rajoillemme kantamaan matkalaukut ja tuomaan virvokkeita uusille asukkaille kuten 2015, siitähän on jo kokemusta niin ei tarvitse enää järjestää tämän johdosta YH harjoitusta.

Tänne päästäkseen meillä on vielä useita maita välissä, ns väliasemia, vahva tunne on ne vara-asemat on menetetty kesään mennessä…

13 Replies to “Suomi varustautuu taas kantamaan uusien tulijoiden matkalaukut…”

 1. Ohisalon mukaan suomalaisten selkä kyllä kestää. Tärkeintä näyttää hänelle olevan, että pakolaiset pääsevät jouhevasti täysylläpitoon, osin vuosikymmeniksi. Niin, eikä kustannukset ole mistään pois, kun on kyse ulkomaalisista ihmisistä.

  Muistaako, kukaan milloin lehdissä olisi olut uutinen, jossa Suomen sisäministeri Ohisalo olisi kertonut olevansa huolestunut jostakin suomalaisiin liittyvistä asioista?

  ’**********************************************************************
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006425746.html
  4.3.2020
  Meillä on totta kai suunnitelmat siitä, jos ihmisiä tulee enemmän, että miten vaikka perustetaan järjestelykeskuksia eri puolille maata ja miten se prosessi on mahdollisimman jouheva ja toisaalta laadukas, että jokaisen turvapaikkaprosessi käsitellään hyvin, Ohisalo sanoo.

 2. Huti on huti ja huulipunahallitus on huolissaan vain ”ilmastosta” ja elintasoturisteista – ei suomalaisista ja vielä vähemmän taloudesta.

 3. Intin slogan varusmiehille:
  ”Tee työtä, jolla on merkitys!”

  Putkilaukkujen kantaminen helpottaa maahantunkeutuvien rintamakarkureiden taakkaa.

  1. Oma veikkaus että meiltä lähti joku delekaatio ohjaamaan nämä reppumatkaajat Suomeen….

 4. Saksa ja koko muu EU toteaa että jotain rajaa touhuun tarvitaan. Suomi yksin toteaa että silmät kiinni ja kaasu pohjaan.

  Eikös tämän pitänyt olla EU-myönteinen hallitus eikä EU-vastainen?

 5. Mitä entinen oikeusministeri Antti Häkkänen oikeasti ajaa? Hän vaatii jämäkkyyttä Suomen hallituksen esiintymisessä. Kokoomuksella ja Häkkäsellä olisi ollut tilaisuus näyttää jämäkkyyttä vuoden 2015 pakolaistsunamin aikana.

  ****************************************************************
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006428219.html
  4.3.2020

  KOKOOMUKSEN varapuheenjohtaja ja entinen oikeusministeri Antti Häkkänen vaatii hallitukselta oma-aloitteisuutta ja konkreettisia omia avauksia liittyen Kreikan pakolaistilanteeseen ja sen hoitamiseen. Häkkänen korostaa, että on hallituksen vastuulla edistää EU-maiden yhteistyötä esimerkiksi maahanmuuttokysymyksissä ja neuvotteluissa Turkin kanssa.

  EU:n yhteinen näkemys pitäisi löytyä välittömästi. Kun Venäjän kanssa näistä asioista käydään keskustelua, pitää EU-maiden hallituksilla olla jämäkän selkeä ja yhteinen näkemys siitä, että mikä on EU:n jäsenmaiden strategia tämän kriisin hoitamisessa suhteessa Venäjään, Turkkiin ja omaan rajavalvontaansa.
  [ Venäjä ja Turkki viisveisaavat EU.n näkemyksille, olivatpa ne siten jämäkkiä tai pehmoisia.]

  Rajamenettelyllä tarkoitetaan sitä, että arvio maahan pyrkivän turvapaikan tarpeesta tehtäisi rajavyöhykkeellä eikä hakijoita siis päästettäisi maahan ennen arviointia. Perusteettomasti maahan pyrkivät käännytettäisi rajalla.

  [Mistä olisi saatavissa arviointiin tarvittava faktatieto? Luotetaanko vain tulijan kertomaan?]

  1. Vihreät (kommarit) luulee että painokoneet tekee rajattomasti rahaa ja sähköön tarvitaan pelkkä töpseli.

 6. Kreikkalaisilla on selkeä näkemys tilanteesta. Jos päästät rajan yli satatuhatta pakolaista, niin pian on tarjolla puoli miljoonaa pakolaista. Tulijat ovat väliltä Bangladeshista Syyriaan sekä kaikista Afrikan maista.
  .
  Alla olevassa artikkelissa kerrotaan, että presidentti Sauli Niinistö ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) tukevat Kreikkaa.

  ”EU seisoo tässä yhtenäisenä Kreikan takana. EU:n ulkorajojen täytyy pitää. Tämä on Suomelle EU:n ulkorajavaltiona tärkeää. Tämä tehdään kansainvälisiä sopimuksia ja ihmisoikeussopimuksia noudattaen, Kulmuni sanoi kyselytunnilla,”

  ****************************************************************
  https://www.is.fi/politiikka/art-2000006429254.html
  5,3.2020

  Ohisalolta tivattiin lukuisia kertoja, tukeeko Suomi Kreikan päätöstä sulkea Turkin raja kuukaudeksi.
  *
  [ Ohisalo vastasi lukemalla Suomen Rajavartiolaitoksen esitettä. ]

  Luen vielä kerran, koska perussuomalaiset eivät viranomaisviestintää ole seuranneet. Rajavartiolaitoksen näkemyksen mukaan maa- ja merirajoilla tapahtuvan valvonnan tehtävänä on mahdollistaa sujuva ja turvallinen rajanylitysliikenne sekä paljastaa luvattomat rajanylittäjät. Ja saattaa heidän asianmukaiseen viranomaisprosessiin. Oli kyse käännytysprosessista, oli kyse turvapaikkaprosessista, Ohisalo luki.

  [Olipa erikoinen tapa vastata selkeään kysymykseen.]

  Kreikka on estänyt Turkin kautta tulevien turvapaikanhakijoiden tulon maahan.
  Kreikan pääministeri Kyriakos Mitsotakis on sanonut, ettei maa aio ottaa turvapaikkahakemuksia kuukauteen vastaan.

Kommentoi