Yhdysvalloissa kuollut muutamassa viikossa melkein puolet Vietnamin sodan uhrien määrästä.

58 209 yhdysvaltalaista oli kaatuneiden saldo kun sota oli alkanut Ydysvaltalaisten osalta 60-luvulla alussa  ja päättynyt 70-luvun puolivälillä.  Näin Vietnamissa. Ja tätä Vitenamin sotaa on käsitelty paljon tässä historian aikana. Hei! Koko sodana aikana kuoli 58209 henkilö sodan rieuhuessa kahden vuosikymmenen aikana.

Nyt kun yhdysvaltalaisia on kuollut n 23 000 muutamassa viikossa yhden viiruksen vuoksi ja edelleen jossitellaan. Niin onhan tässä melkoinen suhde versus sota ja tauti.

Näiden numeroiden valossa jos koronaviirus kestäisi kahden vuosikymmenen aikana olisi kuolleiden saldo järkyttävä.

Tein tämän blogin siksi kun sodan tappaessa yhden siitä saadaan Yhdysvalloissa uutinen, koronaviruksen tappaessa alussa sitä vähäteltiin…. ”flunssaahan se vain on”, sama vähättely myös tuossa itänaapurissa… ja kuinkas kävikään.

12 vastausta artikkeliin “Yhdysvalloissa kuollut muutamassa viikossa melkein puolet Vietnamin sodan uhrien määrästä.”

  1. Ruotsalaisia vapaaehtoisia kuoli 33 Suomen Talvisodassa. Nyt lähes 1000 on kuollut viruksen iskiessä eikä loppua näy….

  2. Lukekaapa tämä… Trump tietää jo menneensä liian pitkälle kieltäessään koronaviruksesta puhumisen ja toimet aikaisemmin. Nyt hän estää sensuurilla oikean tiedon saamista ja edistää valtionrahoilla presidentin vaalikampanjaansa. Jos uutinen olisi tuolta idästä en ihmettelisi mutta lännestä…

    Ja kuolleita on muuten 23200….jo nyt.

    Trump näytti tiedotus­tilaisuudessa videon, joka sai useat mediat katkaisemaan suorat lähetyksensä – CNN:n ankkuri syytti presidenttiä propagandasta https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006473887.html

    https://youtu.be/071YQ5u6Gcg

  3. Jo 26 000 kuollutta Yhdysvalloissa ja tartunnat leviää kulovalkean tavoin.

  4. Yhdysvalloissa jo yli 30 000 kuollutta.

    Trump uhoi viime yönä että rajoitukset puretaan ja kaikki on WHO:n ja Kiinan vika.

    Äijän käppyrällä on varmaan jokin halvaus tai muistisairaus kun ei muista miten itse väheksyi tätä virusta alkuvuonna…

    1. Ei ole mitään vikaa muistissa.
      Kyseinen kävelevä katastrofi vaihtaa kantaa nopeammin kuin speedy gonzales ja syyttää kaikista munauksistaan aina muita.
      Nyt tämä kävelevä katastrofi on levittänyt salaliittoteoriaa viruksen allkuperästä ja CIA on sen kumonnut.
      Seuraavaksi lienee CIA:n johtoon tulee muutoksia.

      1. Yöllä (Suomen aikaan) kun eräs toimittaja ohjaili kysymyksillään Trumpia niin se meni täysin lankaan….

        Kysyi tyyliin: ”Virushan tuli Wuhanista, Kiinasta, epäillään että se on keinotekoinen…” Trump vastasi tyyliin: ”… niin, Kiinasta, epäilen samaa…” Siis presidenttiä ohjailtiin kysymyksessä… meni miinaan.

  5. Inkkariaikainen perustuslaki, jossa yksi seriffi voi hääriä täysin holtittomasti koko maassa, ei ehkä toimi ihan tarkoituksenmukaisesti tänäpänä. Jenkkilässä voisi olla vähän pykälänviilauksen paikkaa siinä vaiheessa kun Trumppi kerää kamansa valkoisesta mökistä.

    1. Trumpin käyttäytymistä kun katsoo suorissa TV lähetyksissä niin olisi kuin katsoisi jotain fiktiivistä ohjelmaa, ei voisi koskaan uskoa missä asemassa tämä henkilö on.

  6. Joku on sanonut, että jokaisella kansakunnalla on sellainen hallitsija, jonka se ansaitsee.

    Voikohan tämä pitää paikkansa Trumpin ja Yhdysvaltojen kohdalla?

    1. Näyttää olevan että P-Korean Kim, Venäjän Putin ovat sopivat mailleen… jotenkin näkisin että läntisessä maailmassa Yhdysvalloissa pitäisi olla läntinen johtaja, eikä diktaattori tyyppinen narsisti kuten nyt.

  7. Trumpin uho loppui, nosti kädet pystyyn, ei voi avata Yhdysvaltoja omin nokkineen. Yhdysvalloissa jo yli 34 000 kuollutta ja meno kovenee…veikkaan narsistin tajunneen ettei pelkät puheet auta.

    Trump käänsi kurssinsa täysin: kuvernöörit saavat päättää paluusta normaaliin https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006477256.html

  8. 37 000 kuollutta Yhdysvalloissa, Trumpin mukaan ihmiset saa kokoontua niinkuin haluaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *