Navalnya ei ehkä haluttukaan tappaa

Uudet tiedot kertovat, miten Navalny sai myrkyn jo ennen teenjuontia. Hotellissa olleessa juomapullossa, jonka Navalnyn avustajat olivat poimineet talteen, havaittiin myrkkyjäämiä. Uutisissa väitettiin virheellisesti että myrkky olisi ollut juomapullossa. Myrkyn USA:ssa nykyisin asuva kehittelijä torjuu ajatuksen koska jos myrkky olisi ollut vedessä Navalny olisi saanut kovat tuskat jo parin -kolmen minuutin kuluttua veden juomisesta. Hän ei olisi siten ehtinyt edes nousta koneeseen. Kehittäjän mukaan myrkky annettiin todennäköisesti ihon välityksellä, esimerkiksi laittamalla sitä Navalnyn vaatteisiin. Samalla tapaa ulkoisesti siis kuin Englannissa Skripaleille.  Navalny sai myrkkyä kehittäjän mukaan vain osan tappavasta annoksesta. Oliko siis tarkoitus vain pahoinpidellä Navalny myrkyllä ja pelotella häntä? Se selittäisi  miksi hänet päästettiin Saksaan hoitoon. Ehkä hänen toivottiin myös jäävän sinne.

Toisaalta en ymmärrä sitä  miten aiemmin  myrkyn kehittäjä esitti teorian siitä että myrkky olisi ollut teessä. Miten navalny silloin olisi ehtinyt koneeseen?

3 vastausta artikkeliin “Navalnya ei ehkä haluttukaan tappaa”

  1. Kyse voi myös olla myrkyn määrästä.
    Liian pieni määrä tappamiseen olisi ehkä vaikuttanut hitaammin, kuten monessa muussa myrkyssäkin tapahtuu.

  2. Se vähä mitä kemiaa ymmärrän on että muutkin aineet siinä ympärillä vaikuttavat. Sillä voi vaikuttaa siihen miten nopeasti vaikutus iskee.

    Jos olisin venäläinen palkkamurhaaja, voisin kuvitella että pahin hetki myrkyn iskeä on lentokoneessa, etenkin kun samaan aikaan lentokoneelta kielletään hätälaskeutuminen (näin tehtiin, mutta kapteeni ei noudattanut käskyä).

  3. Niin, voi olla että muiden hellämielisyys pelasti Navalnyn sitten. Lentokapteeni laskeutui kiellosta huolimatta ja lääkärit antoivat atropiinia vastalääkkeenä vaikka ulospäin tiedottivat ”verensokerin laskusta”. Mutta se ei selitä miksi Navalny päästettiin Saksaan hoitoon ja tutkittavaksi ja miksi myrkkyä olisi ollut alle tappavan määrän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *