Joko on kuusen aika?

Minä pari viikkoa takaperin tuolla metsässä kuljin, tarkastelin miten istutetut taimikot jaksavat. Näin yhden taajan ryppään, jossa oli monta poistettavaa noin parin metrin mittaista kuusen alkua. Yksi erottui taajana tasaoksaisena, juuri joulukuusen alkua. Laitoin sen oksaan merkkauspaperin pätkän, jos vaikka sattuu sataan lunta.

Saa nähdä, onko vielä pari päivää ennen joulua tallessa. Kerran menneenä jouluna ei ollut muuta, kuin kolme kantoa peräkkäin istutetussa taimikoissa. Kyllähän se hiukan harmitti, ei niinkään pienen puun arvo, vaan se vaiva mitä oli jo monena vuotena nähnyt. Olisi varas tullut pyytämään lupaa, ei ole ollut tapana kieltää, kun on sovittu paikka ja tapa mistä saa ottaa. Ihan naapureita se ei ainakaan ole ollut, kun on aikanaan sovittu kuusen haku.

Pari päivää ennen aattoa käyn sen hakemassa ja saa olla tuolla meidän konehallin viileydessä odottamassa. Aatonaattona teen siitä oikean mittaisen katkaisen siitä siis pätkän pois, että siihen tulee tuore solukko imemään vettä. Laitan sen vesijalkaan ja kannan sisälle, joku muu koristelkoot.

Minkälaisia tapoja täällä teillä muilla?

 

Yksi vastaus artikkeliin “Joko on kuusen aika?”

  1. Itse en kuusta nyt hanki. Lapsuudesta muistan kun isän kanssa haettiin kuusi ennen aattoa kesämökkitontiltamme Kuhmoisesta asti. Escortin kattotelineillä tuotiin Lahteen.

Kommentoi