Nouseeko Keskustapuolueen kannatus?

Nyt ainakin näyttää olevan menoa ja meininkiä uusin voimin Saarikon tekemänä. Keskustapuoluehan vaihtoi vanhan puheenjohtajan uuteen viikonvaihteessa, olihan siinä koplauksen makua aika paljonkin. Se tapahtuma oli kuulemma maaottelu Lappi vs Varsinais- Suomi, suuremmat joukot olivat asettuneet Saarikon taakse ja näin ollen toisena tuli maaliin Kulmuni, jonka kainaloon oli tuppautunut myöskin Lestadiolaiset. Jonkunlaisia kokkareita kuulemma jäi siitä vaalista, jotka eivät hevin sammu, sanovat lappalaisia pitkävihaisiksi.

Nyt kokeillaan sitä äitiyslomalta tulleen ministeri Saarikon tapaa johtaa puoluetta ja käsitellä tasavallan politiikkaa. Hänellä tuntuu olevan ihan toisenlainen käsitys puoluepolitiikasta verrattuna Kulmuniin, hänellä on mielestään villi vapaus tehdä asioita toisin kuin Kulmunin aikana. Hän on olevinaan huolestunut riidasta, joka tuli puolueäänestyksestä johtuen, sikäli kun tuli hänen mielestänsä. Hän on valmis hyvittämään mitä vaan korvauksena Kulmunille, mutta mitä annettavaa hänellä muka on.

Äskettäin katselin televisiosta eduskunnan kyselytuntia, joka tosin oli melkoisen turhanaikainen esitys, varsinkin eduskunnan varapuhemiehen, entisen pääministerin Rinteen omalaatuisella tavalla vetämänä. Ei loppunut Saarikolta sanat kesken, vaikka hän olikin vastaavana ministerinä kyselytunnilla. Jos kysymystä ei hänelle osoitettu suoraan, niin hän pyysi sitä itse. Puhui välillä täyttä puuta heinää juttua, varmaan ei aina edes itse huomnnut sitä, mutta koko ajan oli iloinen hymy naamalla.

Täysin erilainen tapa verrattuna Kulmuniin, mutta ehkä se vetoaa maalaisväestöön. Kulmuni mielestäni oli vielä hiukan arka ja kokematon, mutta silti hänessä oli jonkinlaista arvokkuutta. Aika näyttää tämänkin.

53 Replies to “Nouseeko Keskustapuolueen kannatus?”

 1. Saarikko aloitti uhoamalla ja vaatii Hoskostakin kuriin.
  Saa nähdä, tuleeko sutta vai sekundaa.

 2. Kulmunim olisi ollut persoonana miellyttävämpi mutta valitettavasti jäätyi heti kun pääsi puheenjohtajaksi. Sekoili itsensä katsomoon. Jälkeenpäin ajateltuna Kaikkonen olisi voinut olla se paras vaihtoehto. En ole vakuuttunut siitä että liberaali räpätäti saa Keskustaa nousemaan. Aika näyttää, en ollut vakuuttunut Marinistakaan ja olin väärässä.

 3. Kulmuni oli ymmärrettävästi lappalaisena alkuun jäässä, olisikin varmaankin aikaa myöten sulanut. Minä en mitään tiedä, puhun vaan ulkopuolisena tarkkailijana ja kannustan kulloinkin puoluetta, joka parhaiten miellyttää.

 4. Kulmunilta puuttui lähes kaikki, mitä hyvältä puheenjohtajalta tarvitaan. Luettelo on liian pitkä, joten jätän väliin.
  Saarikolla on mahdollisuus, koska hän on jo kokenut ministeri ja monessa sopassa keitetty. Esiintymiskykyinen ja laaja osaaminen eri alueilta. Mutta myös kollegaministerien arvostama.
  A-studiossa niin Andersson kun Saarikko panivat Orpon ja Halla-ahon matalaksi 10-0 asiapohjalta.
  Äijät jahnasivat, mitä olisi pitänyt tehdä ja tehdä ja mitä olisi olisi ja olisi korvat ja posket punaisina.
  Saarikko ja Andersson olivat täysi eri maata osaamisellaan ja esiintymiskyvyiltään.
  Etukäteen tiedän jo, että tämä on kauhea lausunto tietylle porukalle, jotka näkevät vain miespuolisen vihasta hehkuvan punaposken.

 5. Heikki, on sinulla tietenkin oikeus mielipiteeseesi, ei sitä voi kukaan kieltää, vaikka miten väärässä olisitkin. Sinä olet muistaakseni ”takinkääntäjä”, mutta siihenkin sinulla on täysi oikeus. Minäkin, kuten jo mainitsin saatan, olla tänään jotain mieltä, kun huomenna taas toista. Joku on keksinyt laatusanan ”liikkuva” äänestäjä.

  Ketä tarkoitat sillä ”punaposkella”?

  1. Pentti, sama takki, mutta vuori päällä. Maailma muuttuu, tietoisuus muuttuu, ihmiset muuttuvat, päättäjätkin muuttuvat niin mielipiteetkin pitää muuttua.
   Tulihan Nallestakin kommunistista kokoomuskapitalsti.

   Halla-aho oli punaposkinen korviin saakka.

 6. Ei Halla-aho vihasta hehkunut. Se, että posket punoittavat on henkilökohtainen ominaisuus ja siten siihen liittyvä kommentointi on henkilöön menevää, mutta sehän on Karjalaisen tapa kommentoida erimieltä olevia.

  Vai vietiin Orpoa ja Halla-ahoa 10-0. Ihmisillä on välillä aika valikoiva kuulo.

  Orpo peräsi hallituksen ministereiltä tekoja ja päätöksiä, ei pelkkiä korulauseita. No korulauseita kuultiin eilenkin.

  Halla-aho peräänkuulutti EU:n perussopimusten noudattamista. Kumpikaan hallituksen ministereistä ei osannut tai kehdannut sanoa mitään, kun tiesivät, että sopimus rikkoi näitä perussopimuksia.

  Saarikko sentään myönsi, että keskusta hyvin pitkin hampain asettui sopimuksen taakse. Karvasta kalkkia niellen.

  Ps. On mukavaa olla ”liikkuva äänestäjä”. Ei tarvitse koskaan muodostaa omaa mielipidettä, kun voi aina ajelehtia virran mukana.

   1. Höpö höpö, ja tarkista nyt joskus mitä sana ”jälkiviisaus” tarkoittaa, ihan vaan tahattoman huumorin välttämiseksi.

    1. Oppositiossa ei ole pääosin mitään muuta kuin jälkiviisautta, koska heillä ei ole osuutta päätösvaltaan, mitä hallitus tekee. Ei edes valiokuntien kautta, joissa muilla on niissäkin enemmistö.

     Tuo mainittu ohjelma oli 90 % jälkiviisastelua, jopa se, että Orpo huuteli päätöksiä, päätöksiä, päätöksiä !

     Halla-ahon mutinasta ei saa selvää erkkikään. Ai niin, olihan siellä maahanmuutto ”uutena asiana” !

     1. Kun toimittaja kysyy mikä olisi ollut vaihtoehto ja siihen vastataan, niin se on jälkiviisastelua?

      Että sellasta tällä kertaa.

      P.s.Korvahuuhtelu saattaisi auttaa erkkiä.

  1. Minä kyllä käsitän asian niin että liikkuva äänestäjä nimenomaan muodostaa oman mielipiteensä.

 7. Kunhan pullantuoksuinen Saarikko joutuu tekemään muitakin kuin lupauksia ja juhlapuheita niin siihen se kaatuu .

 8. Saarikon jargon oli tyypillistä potaskaa, kun ei ollut kykyä esittää mitään todellisia toimenpiteitä.
  Myös Andersson jauhoi vanhaa tarinaa ja ideologiaa ilman realistisia toimenpiteitä.

 9. Juha U, ei liikkuva äänestäjä tarkoita sitä, etteikö olisi omaa mielipidettä. Pitää vaan olla oikea asia, johon se nojaa ja politiikassa voi muodostaa mielipiteensä vaikka useammastakin puolueesta. Kiitos kuitenkin mielipiteestä.

 10. Kärjistin ehkä liikaa tuossa loppukaneetissani. Olet oikeassa siinä, että mielipiteen täytyy pohjautua oikeaan asiaan ja voihan se mielipide olla muodostettu koosteena monestakin ”lähteestä”

  Kuitenkin se, jos mielipiteen pohjana on pelkkä antipatia jotain tiettyä henkilöä kohtaan, niin silloin asia unohtuu.

 11. Se, että Kepulla on ollut Suomessa parinkymmenen % kannatus, on Euroopan oloissa jotakinpoikkeuksellista. Ruotsissa sisarpuolueella on 5% kannatus, ja sitä kohti on Kepukin menossa. Viime kädessä luonnolliset äänestäjät ovat maataloudesta leipänsä tienaavat, ja he käyvät harvinaisiksi.

 12. Se on totta, aikanaanhan Maalaisliitto ja Kokoomus johtivat politiikkaa tässä maassa. Nyt on väki vähentynyt täältä maalta, puolue on vaihtanut jopa nimeänsä, sekään vaan ei oikein auttanut. Nyt pitäisi keskittää voimat aluepolitiikkaan, kyllä sieltä kannattajia vielä löytyy.

 13. Annika Saarikon haastattelu ykkösaamussa 11.9.klo 10.05 alkaen oli esiintymistaidon mestarinäyte, josta puuttui perinteinen haastattelijan jankkaaminen ja tivaava väittely. Saarikko tyhjensi koko ”pajatson” vastaamalla esitetyn kysymyksen taustaan ja sitten vastauksellaan vei aseet haastattelijalta väittelyyn.
  Jos Saarikko puheenjohtajana ratkaisee kepun menestyksen johtamisellaan ja laajalla osaamisellaan, kepulla on erinomaiset mahdollisuudet siihen:

  https://areena.yle.fi/1-50331168

   1. Millä perusteella ?
    Silläkö, kun Saarikko ei maininnut perussuomaisia sanallakaan. Vastasi haastattelijan kysymykseen, että lähtisittekö mukaan hallitukseen ps:n kanssa. Vastaus oli lyhyt ja ytimekäs. Kyllä.

 14. Huono aloitus mielestäni – Vaikeiden neuvottelujen jälkeen pääministeri Sanna Marin (sd) taipui keskustan tahtoon matkustusrajoitusten höllennyksissä

  Kun matkustusrajoitusten höllentämisen seurauksena korona-epidemia alkaa levitä Suomessa, tiedämme mitä puoluetta on syytettävä.

  **************************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/76a51844-fdd5-445e-8477-e1a48dec34dd

  12.9.2020

  Keskusta uhkasi hallituserolla, jos matkailurajoituksia ei höllennetä

  Vaikeiden neuvottelujen jälkeen pääministeri Sanna Marin (sd) taipui keskustan tahtoon matkustusrajoitusten höllennyksissä.
  Tärkein syy lienee se, että hallituksen toimintakyky säilyisi, sillä IL:n tietojen mukaan keskusta oli väläyttänyt jopa hallituseroa, kirjoittaa Iltalehden Kreeta Karvala.

 15. Annika Saarikko – Korona rajoituksien höllennyksillä ei ole mitään apua vientiteollisuudelle – työmatkailu on ollut koko ajan sallittua.

  *
  Matkailu — tuskinpa Lappiin mitään ryntäystä tullee Ruotsista tai Norjasta .

  Englanti on kuitenkin luokiteltu punaiseksi alueeksi raja-arvolla 25.

  Mielenterveysongelmat varmaan estyvät, kun suomalaiset pääsevät matkustamaa Ruotsiin ja Norjaan ja päinvastoin, niinkö?

  **********************************************************************************
  Norja 24,7 – Hallituksen raja-arvo on 25 . Kannattiko rajoitukset poistaa?

  ***********************************************************************************
  https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006630670.html

  11.09.2020

  Baltian matkustus¬kupla puhkesi, Latvia vaatii karanteenia Virosta tuleville – Helsinkiläis- ja turkulais-baareissa mahdollisia joukko¬altistumisia

  **************************************************************************************
  Sairastuneiden määrä kahdessa viikossa per satatuhatta ihmistä:

  Viro 20.7
  Ruotsi 21.6
  Norja 24,7 [ Suomen hallituksen raja-arvo on 25 ]
  Saksa 21,1
  Espanja 264,6
  Ranska 141.3
  Britannia 42,0

  [ lähde : yle.fi ]

 16. Saarikolle voidaan antaa korkeat pisteet tyylistä. Joillekin on puheen sisältö tyyliä merkittävämpää.

  1. No, sitten et ymmärtänyt yhtään mitään, jos tuosta haastattelusta ei selvinnyt sisältö, joka setvittiin juurta jaksaen. Tuo kommenttisi kertoo, ettet ole viitsinyt ohjelmaan tutustua, vaan heittelet vetisiä.
   Missä aihepiirissä sisältö ontui ?

 17. No, sitten Heikki ymmärtänyt yhtään mitään, jos tuosta haastattelusta ei selvinnyt sisältö,..

  Heikki : ”Katsoitko ohjelman, siinä oli vsstaus tuohonkin. ”

  – siis oliko?

  **************************************************************************************
  Jos kuuleminen ei onnistu, niin miten olisi lukeminen:

  Annika Saarikko – Korona rajoituksien höllennyksillä ei ole mitään apua vientiteollisuudelle – työmatkailu on ollut koko ajan sallittua.

  *
  Matkailu — tuskinpa Lappiin mitään ryntäystä tullee Ruotsista tai Norjasta .

  Englanti on kuitenkin luokiteltu punaiseksi alueeksi raja-arvolla 25.

  Mielenterveysongelmat varmaan estyvät, kun suomalaiset pääsevät matkustamaa Ruotsiin ja Norjaan ja päinvastoin, niinkö?

  **********************************************************************************
  Norja 24,7 – Hallituksen raja-arvo on 25 . Kannattiko rajoitukset poistaa?

 18. Kyllä kasoin.

  Tyyli oli hyvää, mutta koronarajoitusten helpotusten perusteet ontuivat pahasti.

  *
  Missä viipyy Heikin kommentit Saarikon puheiden sisällöstä – tyylistä viis ..

  1. Hyvä, että katsoit.
   Minua tyydytti koko sisältö perusteluineen erinomaisesti ml. esitystyyli.
   Koronarajoitusten perusteet eivät ontuneet mitenkään. Tilanne on vaikea.

     1. Kaiken muun kuin työmatkailun.
      Sinun kanssasi voi olla täysin samaa mieltä olematta persu siitä, että olet hysteerisesti persukammoinen.

      1. Usko nyt ! En ole, mutta kammoan kaiken kielteisyyttä, kaiken vastustamista, kaikista epäkohdan kaivelusta eli siitä, että missään ei ole mitään hyvää, ei kaunista, vaan rumaa ja vain mustat pilvet taivaan rannalla ja sitä, että kaikki on persujen mielestä päin persettä.
       Sitä ajattelua minä kammoan ja, olen aina ennen persujakin kammonnut.
       … eli maailma olisi paljon kauniimpi ja harmonisempi ilman nykyisiä persuja !
       Soini jopa ”opetuslapsineen” olivat sentään ajatuksiltaan ”kauniita” populisteja !

       1. Kammoat persuja kykenemättä edes erottamaan asiaa ja esittäjää toisistaan.
        Tuomitset esityksen vain sillä, että esittäjä on persu.
        Et edes halua perehtyä asiaan, koska se vaatisi ajattelemaan asiaa asiana eikä ehkä jättäisi sijaa mollaamiselle.
        Et ole kertaakaan kommentoinut jonkun persun esittämää asia puhtaasti sen asian mukaan, vaan hysteerisellä persukammolla.
        Persukammosi ei todellakaan perustu asioihin, vaan pelkkään hysteriaan ja mahdollisesti johonkin katkeruuteen.

       2. Sinänsä maailma olisi paljon kauniimpi ja harmonisempi ilman hysteerisiä persukammoisia, joita on vähemmän kuin persujen kannattajia

     2. juhak, jos meillä olisi ollut tälläisiä ”kammoavia” henkilöitä 1944 ryssän hyökätessä Suomeen niin tämä maa olisi vallattu.

   1. Jaa, että kaikki oli Heikin mielestä hyvää. Ei siis pienenpeintäkään kritiikin paikkaa.

    Omata puolestani olen toista mieltä ja olen jo esittänyt perustelut.

    Koronarajoitusten helpotusten perusteet ontuivat pahasti. K.s 12.9.2020 18:20

 19. Kepuleiden kannatus ei tule nousemaan, on todettava että puolue ei nouse pullantuoksulla…

 20. Uskon, että Kulmunin vaihtuminen Saarikoon ei nosta keskusta, ainakaan merkittävästi. Keskustan roikkuminen SDP-vetoisessa hallituksessa ei miellytä suurinta osaa keskustan kannattajia

 21. Eipä niitä tulijoita, turisteja, kuitenkaan pilvinpimein maahamme ole pöllähtämässä.
  Kiinasta eikä Englannista ei saa tulla. Ruotsista tulee ruotsinsuomalaisia sukuloimaan – eivät lisää hotellimajoituksia. Norjalla ja Ruotsilla on omasta takaa talviurheilukeskuksia.

  ***************************************************************************************
  Ottaako hallituksemme loppujenlopuksi huomioon asiantuntijoiden varoitukset.
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/37e33684-3ce3-4526-a99e-4160bb03f296

  12.9.2020

  Matkustusrajoitukset höllentyvät – Tartuntatautien asiantuntija: ”En oikein pidä ajatuksesta”

  Iltalehti kysyi neljältä lääketieteen asiantuntijalta, mitä mieltä he ovat matkustusrajoitusten höllentämisestä. Eräs arvioi riskin epidemian toiseen aaltoon kasvavan

 22. Hallituksemme taitaa olla loppusuoralla.

  ********************************************************************************
  https://www.hs.fi/junkkari/art-2000006633387.html

  11.9.2020

  Sanna Marin sivuutti oman ministerinsä ja puolueensa – Miksi pää¬ministeri antoi keskustalle periksi?

  Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ja elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) ovat ottaneet tiukasti yhteen Suomen matkustusrajoituksista. Sanna Marin päätti pelastaa hallituksensa asettumalla keskustan esityksen taakse, kirjoittaa kommentissaan HS:n Marko Junkkari.

  1. Tätähän hallituksen hajoamista on ennustettu joka päivä. Mitä arvoa sillä ennustuksella on – ei mitään. Se pysyy niin pitkää kasassa kuin he itse arvioivat eli kauden loppuun saakka. Poliittinen vääntö kuuluu asiaan olipa Karvala tai Junkkari mitä mieltä tahansa.
   Kunnallisivaalit antavat esimakua
   … ja uusi Eduskuntavaalien hallituskin kasautuu luultavasti samoista puolueista.
   Kokoomus jää viheltelemään Orpon aikaansaamattomuuden vuoksi ja persut tulevat kärsimään vuosikymmenen tappion omassa sopassaan.

 23. Minä olen hiukan eri mieltä, Kokoomus menee eteenpäin kuin juna, harmi vaan se puheenjohtajuus, joka oli kulisseissa sovittu Orpolle. Sitä vaan en ymmärrä, miksi. Sanavalmiita vaihtoehtojakin olisi varapuheenjohtajissa.

  Keskusta samalla kyllä nousee, mutta Saarikko on edelleen arvoitus, hosuu hiukan liikaakin.

  1. Jos demarien ja kepun akseli pitää, se poissulkee kokoomuksen. Demareilla yhteistyöstä kokoomuksen kanssa on pahat kokemukset ja kepulla Sipilän hallituksen ajalta ja molemmilla soten kokonaisuudesta suhteessa kokoomukseen. Edes mahdollinen ykkös- tai kakkosasema suurimman puolueen asemasta ei pelasta kokoomusta oppositiosta. Mutta epäilen suuresti vaalimenestystä onnettoman Orpon johtaessa.
   Vihreät vielä kampeaa sivusta.
   Persujen kanssa joku voi kohteliaisuussyistä neuvotella, mutta siinä se.

 24. ”Jos demarien ja kepun akseli pitää..”

  Niin JOS ..

  Jos lehmätkin lentäisivät. Kun Saarikko uhkailee hallituksesta lähtemisellä jo näinkin pienessä asiassa, niin miten suurista kysymyksistä selvitään?

Kommentoi