Pakkokeinot kalliita

Eilinen ja tämä päivä on puhuttu pelkästään kasvosuojuksista ja niiden hyödystä. Ainakin radiotoimittajat yrittäväyt opettaa kuulijoita niiden hyödystä ja oikeasta käytöstä Aina ei ole puheet osunut ihan kohdalleen, mutta saavathan päteä.

Pitkään päättäjät, varmaankin virkamiehet ja osin hallituskin pääministerin mukaan , ovat miettineet pakkokaranteenin ja kasvosuojusten hyödystä ja niiden kustannuksista. Päätökset ovat kaikinpuolin vaikeita ja kustannuksiltaan kalliita.

Jos tehdään niin kuin pääministeri on puhunut joudutaan pakkokaranteenin aikana maksamaan jokaiselle palkansaajalle palkkaa vastavat korvaukset. Samoin joudutaan maksamaan jokaiselle (vähävaraiselle?) kasvomaskeista kustannukset. Maskeista syntyvät kustannukset nousevat ihan helposti erittäin suuriksi, jos niitä käytetään orjallisesti annettujen ohjeiden mukaan.

Vastaavasti maskien hyöty on erittäin kyseenalaista ja käyttö vaikeata.

Näin ovat päättäjät, varmaankin hallitus tulleet siihen tulokseen, että toistaiseksi tullaan toimeen pelkillä suosituksillakin, ihan oikea päätös tässä vaiheessa.

Niin ja se ministeri Kiurun mölähdys pakkokaranteenista vankeustuomion uhalla, siihen ei pääministeri osannut ottaa kantaa. Hän kierteli ja kaarteli ja sanoi, että siitä ei ole ollut puhetta, eikä se kuulu hallituksen keinovalikoimiin. Näin sitä toimitaan omin päin, ei se tosin ole mitään uutta.

6 Replies to “Pakkokeinot kalliita”

 1. Minusta Kiurun lausunto oli sinänsä oikein, vaikka se ei ollut poliittinen päätös, että joka tapauksessa terveysviranomainen sen (pakko) karanteenin voi määrätä. Se impulssi on tullut STM:ltä viranomaisille ja hyvä niin, että se ainakin herätti huomiota kansalaisissa.

 2. ”Jos tehdään niin kuin pääministeri on puhunut joudutaan pakkokaranteenin aikana maksamaan jokaiselle palkansaajalle palkkaa vastavat korvaukset.”

  Jospa ei maksetaankaan. Ei ainakaan niille ihmisille, jotka tieten tahtoen menevät huvikseen ulkomaille korana- alueille.

  ********************************************************************************
  ”Vastaavasti maskien hyöty on erittäin kyseenalaista ja käyttö vaikeata.”

  Asiasta on keskusteltu maailmanlaajuisesti. Maskin hyöty tulee esille lähinnä viruksen levittäjän päässä.

  *********************************************************************************
  Niin ja se ministeri Kiurun mölähdys pakkokaranteenista vankeustuomion uhalla, siihen ei pääministeri osannut ottaa kantaa. [ Mikä esti kannan esittämisen? Eikä Marinin polla .. ]
  ********************************************************************************

  Minä ainakin kestän mielelläni möläyksiä, jos niiden avulla voidaan säästää ihmishenkiä.

  Kysymys: Minkä hintainen on ihmisen elämä?

  1. ”Kysymys: Minkä hintainen on ihmisen elämä?”
   Ruotsissa se on n.1,7 miljoonaa ekeä per henkilö.

 3. Eilen kuuntelin radiossa yhtä naistoimittajaa, hän oli käyttänyt ensimmäisen kerran sitä naamaria, sanoi siinä olleen ihan hirvittävän hajun. Oli sitten kokeillut montaa erilaista keinoa ja hajuvettä, lopulta oli sitten todennut, että hänen hegityksensä jotenkin muuntuu siinä naamarissa. Minä kuuntelin häntä lähinnä huvittuneena, mutta tänään yksi tuttava sanoi ihan samaa. Ainoa keino on käyttää voimakasta hajulähdettä siinä maskissa.

 4. Yks ukko sanoi kerran, että on se vaan kumma kun aina haisee, oli sitten yksin tai seurassa

  .
  Uskon useimpien ihmisten pärjäävän maskien käytössä aivan omien hajujensa kanssa.

Kommentoi