Tuulipuistot vs. villi luonto: uusiutuvan energian haitalliset ympäristövaikutukset

Clive Hambler, uusiutuvaan energiaan aluksi neutraalisti suhtautunut eläintieteilijä ja ympäristövaikutusarvioita tehnyt luennoitsija Oxfordin yliopistosta, toteaa tuulivoiman, vesivoiman ja biopolttoaineiden aiheuttavan merkittävää tuhoa villieläimille ja luonnolle.

Lajien sukupuutto on vakava ongelma. Ympäristönsuojelijat kuitenkin kehottavat meitä ottamaan käyttöön teknologioita, jotka nopeuttavat lajien sukupuuttoa. Näistä tuhoisimpia ovat tuulivoimalat.
SEO/Birdlifen mukaan Espanjassa tuulivoimalat tappavat vuosittain 6-18 miljoonaa lintua ja lepakkoa. Koska tuulipuistoja rakennetaan ylängöille, joissa on hyviä ilmavirtauksia, ne tappavat suhteettoman suuren määrän petolintuja.

Australiassa Tasmanian kiilakotka uhkaa kuolla sukupuuttoon tuulipuistojen vuoksi.
Tuulivoimapuistot tuhoavat kymmeniä tuhansia petolintuja, kuten kultaisia kotkia ja USA:n kansallislintua, valkopäämerikotkaa.
Muuttolintuparvet kokevat massiivista harvennusta lentäessään tuulivoimapuistojen lävitse.

Linnut ovat saaneet lentää vapaasti taivaalla miljoonia vuosia. Nyt niiden elintilaa ja lajien säilymistä uhkaavat nuo ”maailman ilmastonmuutokselta pelastavat” silppurit. Elinympäristön häviäminen onkin suurin lajien vähenemiseen ja sukupuuttoon johtava syy. Tuulipuistot paitsi vähentävät luonnollisen elinympäristön kokoa, myös luovat alueita, jotka houkuttelevat eläimiä.
Tuulivoimalat aiheuttavat pyörteitä, joita hyödyntäen hyönteiset liikkuvat. Siten ne houkuttelevat hyönteisiä, jotka puolestaan houkuttelevat lintuja ja lepakoita ja nämä taas ravintoketjun huipulla olevia petolintuja.

Saksassa tuuliturbiinit tappavat tutkimuksen mukaan yli 200 000 lepakkoa vuodessa.
Saksan tuulivoimalat tappavat viikossa viime syksynä (siis v. 2018) julkaistun tutkimuksen mukaan vuosittain 1200 miljardia hyönteistä: Mallinnukseen pohjaavien laskelmien mukaan hyönteisten lukumäärän väheneminen vaikuttaa eri hyönteislajien selviytymiseen ja sitä kautta muiden hyönteisten ravinnoksi käyttävien eläinlajien selviytymiseen ja viime kädessä koko eläinmaailman ravintoketjuun.

Tuulivoimaa lobbavat ”ympäristöaktivistit” eivät selvästikään ymmärrä, että lajit, joita he väittävät ”ilmastonmuutoksen” uhkaavan sukupuutolla” ovat jo selviytyneet 10-20 eri jääkaudesta, merenpinnan ennustettua huomattavasti dramaattisemmista nousuista ja huomattavasti lämpimimmistä ilmastokausista kuin mitä me olemme kokeneet 1900-luvulta lähtien, tai mitä ”ilmastonmuutosennustajat” ovat meille kauhumaalanneet.

Ilmastonmuutos ei vie näitä lajeja sukupuuttoon, vaan ”hyvää tahtovat” tietämättömät ”ympäristönsuojelijat”.
———————————-
Blogini lähteenä olen käyttänyt: Internet, Vastavalkea-sivuston artikkeli, jonka otsikko on sama kuin tässä, päivätty 31.5.2019, tekijä Hannu Walter.

22 vastausta artikkeliin “Tuulipuistot vs. villi luonto: uusiutuvan energian haitalliset ympäristövaikutukset”

 1. Miksi kansalaiset eivät ole tietoisia tästä lajien jatkuvuutta uhkaavasta verilöylystä?
  Tuulivoimateollisuus on piilottanut tiedon tuuliturbiinien uhkasta lajien säilymiselle.
  Tuulivoima on hyvä bisnes, jonka voitto otetaan kotitalouksilta ja siirretään veroparatiiseihin. Tuulivoiman poliittiset kytkökset ovat hyvin tiedossa.- Sama vastavalkean artikkeli kuinavauksessa.
  ——————————————————
  Oma lukunsa on suurten tuulivoimaloiden aikaan saamien matalataajuisten infraäänien väitetyt terveyshaitat ihmisille ja kotieläimille.
  Niistä on oltu kovasti hiljaa.

  1. Varmaan pitää tuo juttu paikkansa David Attenbourginkin mukaan. Mutta niin on metsäteollisuus, kemianteollisuus, kaivosteollisuus, tekstiiliteollisuua, metalliteollisuus, nykyaikainen maatalous. Olisi parempi muuttaa Madagaskarille alkuperäiseläinten keskelle. Tällä menolla ihminen tuhoaa itsensä. Niin että ne pörssifirmat jne…

 2. Hukkamyllyjen holtiton ja vastuuton rakentaminen pitää lopettaa.
  Niiden rakentajille pitää asettaa myös velvoite rakentaa tarvittava säätö- ja varavoima.

 3. Kulutuksesta puheen ollen

  Professorit Lassi Linnasen sanat tuntuvat kovilta, mutta, valitettavasti, taitavat olla totta.

  Ohjelmassa ajasta 3:50 eteenpäin

  *

  https://areena.yle.fi/1-50389992

  pe 25.9.2020

  Marja Sannikka

  Kulutamme itsemme hengiltä

  Meidän pitäisi kuluttaa vähemmän ympäristön takia, mutta samaan aikaan meitä kannustetaan kuluttamaan entistä enemmän pelastaaksemme talouden. Miten ristiriidan voisi ratkaista? Vieraina professorit Lassi Linnanen ja Terhi-Anna Wilska sekä Suomen Ekomodernistien puheenjohtaja Tea Törmänen.

 4. Blogin avauksesta:

  Saksassa tuuliturbiinit tappavat tutkimuksen mukaan yli 200 000 lepakkoa vuodessa.
  [ Yhden siiven maalaamin mustaksi pudottaisi määrän (?) 56 tuhanteen.]
  .
  Saksan tuulivoimalat tappavat viikossa viime syksynä (siis v. 2018) julkaistun tutkimuksen mukaan vuosittain 1200 miljardia hyönteistä: Mallinnukseen pohjaavien laskelmien mukaan hyönteisten lukumäärän väheneminen vaikuttaa eri hyönteislajien selviytymiseen ja sitä kautta muiden hyönteisten ravinnoksi käyttävien eläinlajien selviytymiseen ja viime kädessä koko eläinmaailman ravintoketjuun.

  [ Suojelkaa pörriäistä toitotetaan TV:ssä. Ihminen tarvitsee ravintoa – kasvit tarvitsevat pölyttäjiä ]

  **************************************************************************************
  Kyuu Eturautti’n antaman linkin takaa löytyvästä testistä:

  https://tekniikanmaailma.fi/tuulivoimalan-yksikin-mustaksi-maalattu-lapa-voi-vahentaa-lintukuolemia-kertoo-tutkimus/
  .
  Vertailuaineistona oli neljä muuta tuulivoimalaa, jotka säilytettiin valkoisina. Kolmen vuoden aikana niiden uhreiksi päätyi 18 lintua. Tulos oli tutkijoiden mukaan lähes 72 prosentin vuotuinen vähennys lintukuolleisuudessa.
  .
  TUTKIJAT HAVAITSIVAT myös vuodenaikavaihtelua. Itse asiassa kesällä myös mustaksi maalattujen tuulivoimaloiden lintukuolleisuus kasvoi, vaikka se keväisin ja syksyisin oli pelkkiin valkoisiin tuulivoimaloihin verrattuna vähäisempää.

 5. Tiedä tuosta tuulimyllyjen siipien mustaksi maalaamisesta.
  Lepakoihin se ei taida tepsiä, koska lepakot joutuessaan tuulivoimalan siipien pyörteeseen ns. räjähtävät. Perusuomalaisiin kuuluva ”työmies” Matti Putkonen kertoi tämän julkisuuteen 2016. Tämä herätti hilpeyttä ja Putkosta ja samalla perusuomalaisia syytettiin myös valehtelusta.
  ”Hyvänä esimerkkinä tästä on Julkisen Sanan Neuvoston puheenjohtajan Elina Grundströmin työmies Matti Putkosen räjähtäville lepakoille naureskelu. Elina Grundström on 2019 naureskellut Putkosen tälle väitteelle asianajajaliiton Advokaatti-lehdessä alentuvan hersyvästi, vaikka on olemassa erittäin hyvää tieteellistä näyttöä sille, kuinka tuulivoimalan lavan luoma valtava paineenvaihtelu aiheuttaa lepakoiden barotrauman ja keuhkojen räjähtämisen.” MIkko Paunio kirjassaan ”Hourulan väen ilmastovallankumous.” sivu 61.

  Suomen Uutiset on kirjoittanut tästä aiheesta artikkelin 7.4.2017 otsikolla ”Ne räjähtävät sittenkin”.

 6. Oliko tämä blogi ihan oikea itse asiaan liittyvä hyvä avaus, vaan taas joku Kallon piilottelema persublogi ? Kun katsoo Kallon viitteitä; Putkonen, Suomen Uutiset, Vastavalkea – valemedia.

  1. Onhan se mielenkiintoista, kuinka Karjalainen löytää kaikesta persun täysin asiaan liittymättä.
   Kyllä persukammo on kamala tauti.

    1. Eli tosiasiat eivät ole tosia, jos ne esittää muu kuin Karjalaisen ”luotettava” media?

 7. Oliko tämäkin blogi ihan oikea itse asiaan liittyvät hyvä avaus, vaan taas joku Kallon piilottelema persublogi. Kun katsoo Kallon viitteitä: Putkonen, Suomen Uutiset, Vastavalkea – valemediat.”

  EI kai se ole minun vikani, jos huoli tuulivoiman haittatekijöistä luonnon monimuotoisuudelle ja ihmisten terveydelle, viihtyy Karjalaisen mainitsemissa lähteissä.

  Miksiköhän Karjalainen ei merkinnyt merkittävintä lähdettä, Mikko Pauniota (sd)?
  Juuri Paunio minulle kertoi tuoreimmassa kirjassaan ”Hourulan väen ilmastonmutos” (2019) Putkosesta ja räjähtävistä lepakoista. Muistan kyllä, että media mälväsi ko. asiasta silloin muutama vuosi sitten, mutta en kiinnittänyt asiaan huomiota olettaen, että Putkonen oli erehtynyt tai jotain sellaista. Paunion kyseisestä kirjasta selvisi, että Putkonen oli ollut oikeassa ja naureskelijat väärässä (tarkistin asian vielä internetistä, koska tuo lepakoiden keuhkojen pettäminen tuulimyllyn siipien kurimuksessa oli minulle uutta tietoa).

  Jos Karjalainen näkee asiassa kuin asiassa poliittisia tarkoitusperiä, se on hänen ongelmansa.

  Sanoin Mikko Pauniota merkittävämmiksi lähteeksi, koska hän on kaiketi eniten Suomessa kriritisoinut vihreän ideologian ylilyönneistä ja haitallisuudesta niin ihmisille kuin eläimille ja luonnon monimuotoisuudelle.

  Vielä: Tästä eteenpäin en aio sallia suomi24- meininkiä tässä blogissa.

  1. Siis Karjalaisen kelpuuttamin ”lähtein” tosiasioista piittaamatta?
   Tosiasiat kun eivät ole riippuvaisia ”puoluekaavuista”.

 8. Vaarallinen ”lumelääke” tunkee energiantuotantoon.

  Valtion tuki tuulisähkön tuotannolle aiheutti sähkön hinnan nousun niin ylös, että Tuuliwatti Oy yrittää nyt saada entistä suurempia tuulivoimaloita pärjäämään markkinaehtoisesti ilman valtion tukea.
  Suuremmat tuulivoimalat aiheuttavat suuremmat ympäristöhaitat, Sitä ei firman johto, eivätkä poliitikot Helsingissä halua ymmärtää. Ilmasto on viilenemässä ja pohja tuulivoima selityksiltä on pudonnut, tuulivoima ei ole, eikä ole ollut pakko rakentaa ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi (tuulivoima on vahingollinen ja kallis lumelääke ilmastonmuutoksen nosebovaikutuksella).

  ”Tuulivoiman aiheuttaman infraäänen uhrien kokous Saksassa 30.6.2018” (linkki).

  ”Tämä ei ole salatiedettä, van fysiikkaa. Matalataajuinen ääni lisäksi kantaa useiden kilometrien päähän, ja vahvistuu rakennuksien sisällä.”

  Aluksi osanottajat kertovat kokemuksistan. Myllyalueilla.
  – ihmiset ja eläimet sairastuneet,
  – lasten koulumenestys merkittävästi laskenut,
  – monet muuttanet pois kodeistaan tai jättäneet työpaikkansa,
  – kiinteistöjen arvo laskenut tai niitä ei ole voitu myydä,
  – turistit kaikonneet,
  – maatalouseläimillä tiineysongelmia ja keskenmenoja ja villiä käyttäytymistä,
  – eläimet eivät suostu menemään pelloille myllyalueilla,
  – riista kadonnut,
  – kuolleita lintuja ja lepakkoja löytyy myllyjen ympäristöstä suuria määriä.

  Valtion virallisen sekä tuulivoimayhtiöiden tiedonannon mukaan mitään tällaista ei ole olemassa…” – –

  ICD-10- tautiluokituksen mukaan T75.2, värähtelyn vaikutus, infraäänen aiheuttama pyörrytys on tunnustettu sairaus, jolla on patologinen tai fysiologinen selitys. Tämä luokitellaan vibroakustisena sairautena.
  Tämä on diagnoosi, ja se on sairaus jonka tuulivoima aiheuttaa.

  Suomeen rakennetaan maailman suurimpia voimaloita ilman mitään todellista selvitystä mitkä haittavaikutukset siitä syntyvät ympäristölle.
  —————————————————
  Lainauksen lähde: Uusi Suomi Puheenvuoro 8.7.2018, Hannu Aron blogi, jonka otsikko sama kuin tässä.

 9. Eräs blogaaja aikaisemmin luokitteli: ’Vastavalkea – valemedia’

  Toisaalta samainen bloggaaja kirjoitti: ”Oliko tämä blogi ihan oikea itse asiaan liittyvä hyvä avaus, vaan..”

  Hänellä ei näytä riittävän, että kirjoituksen teksti on hyvää, vaan ratkaisevaa on missä teksti on julkaistu.

  **************************************************************************************
  Vastavalkea-sivusto Hannu Walter [ https://vastavalkea.fi/author/hannuwalter/%5D
  *

  Blogin avauksen lähteen osoite lienee alla oleva:
  .
  https://vastavalkea.fi/2019/05/31/tuulipuistot-vs-villi-luonto-uusiutuvan-energian-haitalliset-ymparistovaikutukset/
  .
  Tuulipuistot vs. villi luonto: uusiutuvan energian haitalliset ympäristövaikutukset

  *
  Ote:
  Saksan tuulivoimalat tappavat viime syksynä julkaistun tutkimuksen mukaan vuosittain 1200 miljardia hyönteistä. Mallinnokseen pohjaavien laskelmien mukaan hyönteisten lukumäärän väheneminen vaikuttaa eri hyönteislajien selviytymiseen ja sitä kautta muiden, hyönteisiä ravinnoksi käyttävien eläinlajien selviytymiseen ja viime kädessä koko eläinmaailman ravintoketjuun. Joidenkin ympäristönsuojelujärjestöjen kanta tuulivoimaan onkin muuttumassa. Berliinissä toimiva luonnon- ja biodiversiteetin suojeluliitto on valittanut Euroopan komissiolle Saksan päätöksestä sallia 288 megawatin tuulivoimapuisto maan rannikolle tuulivoiman linnustotuhojen vuoksi.

 10. Upea ilmastonmuutos, maailman iloisin asia.

  Oletteko muuten ihmetelleet ilmastonmuutospuheiden ajoitusta ja yleistämistä?
  Kun rautaesirippu kaatui ja kommunismi ainakin väliaikaisesti menetti elinvoimansa, tarvittiin tilalle uusi ihmisten pelkotiloja hyödyntävä suuri kertomus.

  Näille hyvää tarkoittaville hölmöille maailma on vuoden 1989 jälkenkin ollut suuri ongelma, jonka tiedostava, asiat muita paremmin ymmärtävä eliitti voi ratkaista määräämällä muiden elämästä ja rahoista. Ennen kaikkea rahoista.

  Puheet ilmastonmuutoksesta edustavat niin sanottua suurta kertomusta. Kertomuksista suurimpaan uskoivat kai maxilaiset vielä 1970-luvulla, ja jostain syystä samat tahot kuuluvat ilmastonmuutospaatoksen nykyisiisin kärkikaadereihin.

  Suuret kertomukset myyvät yhä. Ja rahojen varastaminen pysyy muodissa.
  —————————————————-
  Lainauksen lähde: Kauppalehti 16.5.2016, artikkelin kirjoittanut Olli Herrala, otsikko sama kuin tässä.
  ——————————————————-
  IPCC:n masinoimasta ilmastonmuutoksesta on pyritty tekemään uskonnon kaltainen, ja siinä on onnistuttu jokseenkin hyvin. Hyväpaha internetin vaikutuksesta tämä uskonto taitaa kuitenkin jäädä lyhytaikaiseksi- toivottavasti.

  Karl Marx ymmärsi, että menestyäkseen kommunismista pitää luoda uskononkaltainen ja suorastaan uskonto (Solzenitsyn, tuo ääneen ajattelija, on sanonut aivan oikein, että kommunismi on man päälle langennut uskonto).

  IPCC:n kauppaamaan ilmastonmuutokseen uskoo fanaattisemmin ne, jotka ennen Neuvostoliiton romahtamista uskoivat kommunismiin kuin myös marxilaisvoittoisen ääriliberalismin aivopesemät milleniaarit ja muut, joiden sanavarastoon kuuluvat pyhät dogmit: – feminismi on tulevaisuus, biologinen sukupuoli ei merkitse mitään, ihminen on sosiaalinen konstruktio – identiteettipolitiikka ja intersektionaalisuus eivät ole ainoastaan tarpeellisia, vaan välttämättömiä, jotta maailma pelastuisi, sekä tietenkin tämä – kaikkeen huonoon ja ikävään on syynä Kapitalismi ja se tulee tuhota! Nämä päällimäisenä.

  Joten ei suinkaan ole harvinaista, että tähän uusvasemmistolaiseen uskontoon hurahtaneet pitävät valemedioina kaikkia medioida, jotka uskaltavat kritisoida heidän uskontoaan.
  Tuskinpa surullisenkuuluisa vasemmistolainen Misha Dellinger on yksin sen ajatuksensa kanssa, että ilmastonmuutoksen kieltäjät pitäisi eliminoida.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *