Vihreä valhe ja kuinka se alkoi

Yhdysvaltalaisen David Thoreaun ”Elämää metsässä” 1846 julkaistun kirjan keskeinen viesti on vihreä alkuvalhe. Se on kaikkien vihermyyttien äiti ja se on aina taustalla, kun valtamedia julkaisee jonkun uuden mullistavan energiaa, ympäristöä ja luontoa ”säästävän” (eli tuhoavan) teknologian. Se on myös taustalla, kun julkisessa sanassa kirkasilmäinen toimittaja kaivaa esiin jonkun asiantuntijan, joka väittää luomutuotannolla voitavan helposti ruokkia kaikki maailman ihmiset.
Se on myös taustalla, kun ylistellään kritiikittömästi tuulivoiman toimivuutta ja hyödyllisyyttä.

David Thoreau väitti tarkkoihin taulukkomuotoisiin laskelmiin nojaten, että hän selvisi yksin omavaraistaloudessaan metsämökissään keskellä ei mitään 10 centillä päivässä.
Todellisuudessa hän kävi äitinsä luona syömässä ja pesettämässä vaattensa ja ruokaili lähistöllä asuvan tuttavapariskunnan luona säännöllisesti. Hän kuuli ”erämaakämpässään” tuttavaperheen illalliskutsun, johon hän vastasi myöntävästi.

Tämä vihreä alkuvalhe on taustalla punavihreiden ”sähköä saa töpselistä ja rahaa pankista” ajattelulle ja se on myös taustalla, kun valtamedia uutisoi solkenaan uusista vihreistä mullistavista keksinnöistä, joilla yhteiskuntien perushuolto ja ihmisten liikkumistarpeet voidaan tyydyttää.
Onnettomat amerikkalaiset peruskoululaiset joutuvat tänä päivänä opiskelemaan tätä kirjaa ympäristökasvatuksen peruspakkopullana.
Melkoinen heppu tämä David Thoreau.
———————————–
Lähde: Lääkintöneuvos Mikko Paunion kirja ”Hourulan väen ilmastovallankumous” 2019 sivut 15-17. Samat tiedot löytyvät myös Paunion aikaisemmasta kirjasta ”Vihreä valhe, Valheen sysimustat juuret, sen salakavalat lonkerot ja murheelliset seuraukset” 2015.

14 vastausta artikkeliin “Vihreä valhe ja kuinka se alkoi”

  1. Pääministeri Matti Vanhanen oltuaan vain kolme viikkoa pääministerinä vuonna 2003 kertoi Helsingin Sanomien syvähaasatteluissa, että Thoreaun kirja ”Elämää metsässä” on vaikuttanut syvimmin hänen poliittisiin ajatuksiin.
    Eikö Vanhanen tosiaan tiennyt, että kyseinen kirja oli transsendenttifilosofisen Thoreaun tekorealistisen yksinkertaisen ja luonnonmukaisen elämän puolustuspuhe, jossa miehen aatesuunta ja totuuden manipulointi lyövät kättä?
    Vai ajatteliko hän kuten Länkkärissä ”Mies, joka ampui Liberty Valancen” sanomalehtimies, joka saa neuvon ”Jos teidän pitäää kertoa yleisölle totuus tai myytti, kertokaa myytti.”
    Lehtitoimittajahan Matti vanhanenkin on ollut…

  2. Thoreau kuvailee elämäänsä Walden Pond -lammen äärellä Concordin kaupungissa Massachusettsissa. Olen asunut elämästäni 12 vuotta siitä muutaman mailin päässä, ja siellä tosiaan legenda elää voimallisesti.

  3. Niin, siinä onkin vissi ero kun sitä kokeilee oikeasti eräkämpässä, missä ei ole mukavuuksia, on kaikenlaisia huuhaa tutkijoita jotka ei selviä edes märästä yöunestaan ja muita pellejä.

    Todellisuudessa jos haluaa selviää ihan missä olosuhteessa tahansa.

    Mukavuuksista pitää tinkiä, itseasiassa, en ole toukokuun jälkeen ollut kaupungissa kuin muutaman päivän ja hyvin olen pärjännyt erämökillä korvessa. Sen huomaa että kuluja ei tule, kaupungisssa tulisi törsättyä, tulisi haettua vaikka sitä ”sipulia” halvemmalla toisista maista. Nyt ei ole mennyt rahaa kuin silloin tällöin kyläkauppaan ja vaimon tullessa mukaan eräkämpälle on hän omat ”tuhlauksensa” tehnyt.

    Semmottii, tähän taas eräs näiden blogien mielensäpahoittaja laittaa taas jotain pösilöä argumenttia, se on taas hänen ongelmansa.

    Oikeastaan nautin että on pösilöitä jotka ”ammatikseen” stalkkaa muiden elämää kun omasta elämästä on viehätys poissa,,,

    1. Myös aiemmat sukupolvet ovat selvinneet vähemmällä kulutuksella. Sitten nykynuorista jotkut kehtaavat syyttää ettei olla tehty tarpeeksi luonnon eteen kun itse on tottuneet leveään elintasoon ja tuhlaamaan. Ennen esimerkiksi ruokaa ei jätetty mutta nykyisin taitaa auuri osa ruuasta saatetaan jättää syömättä ihan hyvällä omallatunnolla.

      On ehkä pikkuisen ristiriitaista kun valitetaan miten nyt Lappiin ei ehkä saadakaan valtavaa turistivirtaa ja koko paikkaa suunnitellaan kaukolentojen varaan ja samaan aikaan paheksutaan suomalaisten lentomatkailua ja ehdotellaan lentoveroja. Pitäisi ja miettiä mitä oikeasti halutaan. Lentämistä lisää vai ei?

  4. Rooman klubi shokeerasi maailmaa v. 1972 julkistetulla raportilla ”Kasvun rajat”. Ihmisillä on yhä tänäänkin takaraivossa ajatus, että tietokoneilla tehty ennustus kaiken loppumisesta maapallolla olisi jotenkin tieteellinen ja paikkansa pitävä. Kaikki raportin ennustukset ovat kuitenkin menneet pieleen. Vain harva suomalainen tietää, että raportin taustalla viime kädessä eivät vaikuttaneet tieteelliset ajatukset, vaan kuuluisan ukrainalaisen mystikon Madame Blavatskyn ajatukset.
    Madame oli mystikko, spiritisti ja mitä kaikkea olikaan. Hänen toimintansa synnytti uuden uskonnon, teosofian. Madame kertoili, että hän olisi henkisillä Tiibetin matkoillaan löytänyt kauan sitten kadotetun totuuden eli teosofian.
    Teosofia vaikuttaa tänäkin päivänä ja todenköisesti eniten Vihreän aatteen (lue ideologian) kannattajien parissa. ”Tulevaisuuden hutkimuksen piirissä – myös Suomessa – moni teosofi ja erityisesti teosofiasta eriytyneet lahkolaiset eli antroposofit eli Rudolf Steinerin kulttia seuraavat henkilöt ovat edustaneet tulevaisuuden hutkimusta esoteerisessa hengessä”.
    ——————————————
    Kommnettini lähteenä olen käyttänyt Mikko Paunion kirjaa ”Hourulan väen ilmastovallankumous” sivu 20 väliotsikolla ”Aurelio Peccei ja Rooman klubi – Vihreät esorteerikot tulevaisuuden hutkimuksen palveluksessa”.

  5. Kaikkea sontaa sitä tarvitaan kirjallisuudessakin muualla kuin pellossa.
    Ei tarvitse mennä Suomessa pidemmälle kuin 1900-luvun maatalouskulttuuriin ja sen raskaaseen työhön ym. Suomen rakentajien elämään ruisrantein. Sen kauniit kuvat näkyivät kaupunkien kaduilla upeine nyt purettuine rakennuksineen.
    Maalla suomalaiset elivät luontaiskulttuurissa ja metsässä sanan varsinaisessa merkityksessä.
    Onni, että elivät niin, sillä se pelasti suomalaiset toisen maailmansodan melskeistä pystyessään käyttämään metsäosaamista hyödykseen sotataitoina.

    Toivo Rautavaara: ”Luonto Parantaa” on upea luontaistuotteiden mieltä ja fysiikkaa parantavista kasveista ym., ym.. Biodynaaminen viljely on eri asia kuin biologinen, ja sekin on osoittanut voimansa kuun kierron suhteen aina metsänhoitoon ja puun kaadin ajoituksiin saakka merenkäynnistä puhumattakaan.

    Rudolf Steinerin perustamat ”Steiner-koulujen” oppilaat menestyvät luovuudessaan loistavasti. Samaan kategoriaan kuuluu ”Urantia-book”, jonka ennustuksista kiistellään jatkuvasti. Se on vain 1 000 sivua suomennettunakin.

    Kriittinen korkeakoulu perustuu vaihtoehtoisiin ajatusmalleihin, joita hyödynnetään useammin kuin julkisuus antaa ymmärtää.
    Kiinalaisen lääketieteen avulla moni saanut apua akupunktuureineen ja puudutuksineen hermorataosaamisessa.

    Pitää osata erottaa nykyinen ns. tieteellinen huu-haa luonnon parantavista sekä ihmisen omista kyvyistä parantavina voimina. Siitä saadaan vasta iso kiistely aikaiseksi.

    Sonnan levittäjiä ovat ketkä muut kuin maanviljelijät ja luonnon omien voimien hyödyntäjät ?

    1. Minulla on tuossa kännykän takana metrin päässä Urantia -kirja, jota on tullut lueskeltua parin vuosikymmenen aikana.
      Se on mm. Raamatun myytillisten kertomusten selityskirja.

      En sitä ennustuskirjana pitäisi, vaan pikemminkin kuvauksena maailmankaikkeuden olemuksesta.

      Ilmoituksen väitetään annetun satakunta vuotta sitten erään henkilön välityksellä. Henkilön nimeä ei julkistettu, koska hän ei vaikuttanut ilmoituksen sisältöön. Hän kai kuoli myöhemmin alkoholin liikakäyttöön.

      Ilmoituksen välittämistä auttoivat adventistit, mutta oli erillinen noin sadan hengen komissio, joka tulkitsi ilmoituksen paremmin ymmärrettäväksi. Tulkinta palautettiin ilmoituksen antaneen tahon tarkastettavaksi.

      On arveltu, että Einstein olisi ollut komission jäsenenä. Kuolinvuoteensa läheltä löytyi Urantia, joka oli saatu painettuun asuun.

      Tieteelliset havainnot ja päätelmät ovat pikkuhiljaa lähentyneet Urantian ilmoitusta maailmankaikkeuden olemuksesta.
      Epäilijä voisikin epäillä, että mainittu asiantuntijakomissio olisikin omasta päästään koonnut ilmoitukseen vaihtoehtoisia teorioitaan ja sitten ilmoittanut tuloksen saaduksi ihmiskunnan ulkopuoliselta taholta.

      Ilmoituksen välittäjiksi välittäjähenkilölle mainitaan demonit eli olennot ihmisten ja enkelien välimailta (puoliväliolennot), jotka ilmoittivat olevansa universaalisen Isän eikä Luciferin palvelijoita.

      Jo Platon kertoi hyvistä ja huonoista demoneista.

      Urantian mukaan vain demonit ovat sidotut Urantia -planeettaan. Enkelit kulkevat avaruudessa ja ihminen kuoltuaan poistuu toiseen todellisuuteen ja toiselle planeetalle, toiselle morontia-ulottuvuudelle.

        1. Siinä kääntämisessä oli varmasti kauhea työ (ehkä kolme raamattua ja vaikeita käsitteitä) ja palkkio siihen nähden vaatimaton, koska kirjan menekki ei liene suuri.

    1. Melkoinen ristiriita, kehotat olla lukematta höpöäijiä ja linkkaat Sami Leon Eerolan sivuille. No onhan se samaa tasoa Kansan uutisten kanssa, johon myös usein linkkailet.

  6. Varmaan Mikko Paunio (sd) on piikki muidenkin kuin Erkki Tuomiojan lihassa. Herrat olivat aika lailla eri mieltä Oxfordin yliopiston historioitsijan Anna Bramwellin 1989 julkaisemasta kirjasta ”Ecolocy in the 20th Century – A History”.
    Kyllähän Pauniolla on koulutuksensa ja työhistoriansa huomioon ottaen kompetenssia kirjoittaa siten kuin kirjoittaa, mutta en ole itsekään kaikista asioista hänen kanssaan samaa mieltä. Piereskelevien lehmien lahtaus ja IPCC:n v.2018 julkaisema ns. Puolentoista-asteen erikoisraportti ei kuulu niihin.

    En ole lukenut Anna Bramwellin ko. kirjaa. Uteliaisuutteni riittäisi siihen, kielitaito ei.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *