”Kaksikielisyyden rikkaus” on valtapopulismia pahimmillaan

Kansaa kuulemma kusetetaan….   ja asialla ovat ”populistit”.

Kusetusta harjoittavat enemmän kuitenkin vallanpitäjät.

Se on valtapopulismia.

Milloin mitäkin kaunista tarinaa kerrotaan, ja kansan osana on olla maksumiehenä.

Yksi suurimmista huijauksista on Suomen ”kaksikielisyyden rikkaus”.

Se on suorastaan pyramidihuijaus.

Rikkaus kertyy vain pienen vähemmistön ja sen hännystelijöiden hyödyksi.

Suurimman taakan kantaa ja laskun maksaa suomenkielisten enemmistö.

Tässä hieman taustaa kaksikielisyysharhalle ja sen  ”rikkaudelle”

Perustuslakia on lähtökohtaisesti mahdoton noudattaa, koska ruotsinkielisiä on yksinkertaisesti liian vähän, jotta valtapopulistinen propagandailmaisu

”kaksikielisyys”

voisi toimia edes teoriassa .. muuten kuin keinotekoisena järjestelynä.

Aidosti toimivaan kaksikielisyyteen vaadittava väestönosuus on 40%, joka jo mahdollistaa kielitasapainon, Kaksi-napainen, kaksi-kielinen, kaksi-suuntainen sisältää oletuksen suhteesta 1:1 eli 50:50. 40/60 on hyväksyttävän rajoissa,

Kriittinen massa saavutetaan 30% väestönosuudella, mutta alle 25% väestönosuus on täysin riittämätön aidolle kaksikielisyydelle.

Ruotsinkielisten väestönosuus on alle 5 %, joten maa ei ole edes teoriassa kaksikielinen, saati käytännössä.

Joitakin aidosti kaksikielisiä alueita on esim Vaasan seudulla, mutta suurin osa Suomesta ja Suomi kokonaisuudessaan on yksikielinen,

Sitä ei pyramidihuijauspolitiikka miksikään muuta,

asiasta on ihan tutkimusnäyttöä

Kerromme mielellämme lisää tutkimuksista, mutta nämä kylmät luvut ovat nyt teille kaikille ensitiedoksi..

Kansaa tosiaan kusetetaan,  Ja rankasti.

Kiitos kanssablogistille hyvästä aiheideasta..

 

13 Replies to “”Kaksikielisyyden rikkaus” on valtapopulismia pahimmillaan”

 1. Ainoastaan aprtheidin aikaisessa Etelä-Afrikassa on ollut sanmanlainen kielipolitiikka kuin meillä. Suuri enemmistö joutui opettelemaan hyvin pienen vähemmistön kielen, jotta vähemmistö saisi palvelijoita.

  Toisesta näkökulmasta voisi todeta, että tulosten perusteella yhtä paskaa panostusta kuin mitä pakkoruotsi on ollut, on täysin mahdotonta tehdä.

  Ajatelkaa kuinka paljon resursseja tuohon poliittiseen lehmänkauppaan on haaskattu ja tuloksia ei voi ylistää edes vaatimattomiksi.

 2. Kiitos, osuvaa tekstä:

  ”Perustuslakia on lähtökohtaisesti mahdoton noudattaa, koska ruotsinkielisiä on yksinkertaisesti liian vähän — Aidosti toimivaan kaksikielisyyteen vaadittava väestönosuus on 40% — Ruotsinkielisten väestönosuus on alle 5 %, joten maa ei ole edes teoriassa kaksikielinen”

  Näin!

  Nyt olisi siis rehellisesti sanottava, ettei ruotsinkielisiä palveluja voida jatkossa taata ruotsiksi, mutta voidaan toki taata ruotsinkielisille oma Gunilla-palvelija.

  Netissä kiertää jo uusi virkaruotsin tekstiviestiversio:
  ”Vänta lite, jag hämtar Gunilla!”

  Vapaat ja mielekkäämmät kieliopinnot odottavat jatkossa niin suomenkielisiä kuin uussuomalaisia. Paketti virkapakkoruotsia alakoulusta yliopistoon vie nyt yli puoli vuotta jokaisen korkeakoulutetun opiskeluajasta. Ihan turhaan. Ilman pakkoruotsia kaikki olisivat tyytyväisempiä kuin nyt.

 3. Kävin vuonna 2010 Affenanmaalla. Voitin matkan Paf-pelikasinosta. Mukaan sai ottaa yhden seuralaisen. Voittopakettiin kuului laivamatka Turusta mennen tullen, kaksi hotelliyöpymistä aamiaisen kanssa ja kiertoajelu Affenanmaalla. Lisäksi oli pelisessio eräässä hotellissa päävoittona kaksi 5000 euron palkintoa.
  Vaimo oli silloin töissä ja oli käynyt Affenanmaalla ennenkin, joten aikuinen poikani lähti matkaseuraksi.
  MIkäpä siinä, mukava reissu kaikkiaan. Kiertoajelulla suomenkielen taitoinen hurrimies selosti matkan eri vaiheita. Jaksoi kehua sitä kuinka ahkeria affenanmaalaiset ovat. Melkein yli-ihmisiä ne tuntuivat olevan Mietin että joopa joo, itsekehu haisi linja-auton takapenkeille asti. Mietin että eikös leijonanosa maataoustuista mene affenanmaalle ja eikös Affenanmaalaisilla miehillä ole asevelvollisuusvapautus ja saaren väestöllä oltavat muutenkin jokseenkin samalla tavalla kuin Suomella oli silloin kun Suomi oli Venäjän autonomia ensimmäisten ”hyvien” tsaarien aikaan. Sitten myöhemmin komento muuttui, kuten hyvin tiedetään.

  Illempana oli se pelisessio. Voittopakettiin kuului myös shotti tai pari (en enää muista) eräässä hotellissa pari tuntia ennen pelihommia. Menimme anniskelupaikkaan, kello näytti sitä että paikka olisi auki. Ei ristinsielua. Huhuilin aulassa, kaiku vastasi ja menimme baarin puolelle. Sielläkään ei ollut ketään. Viimein tiskin taakse vääntäytyi nyrpeän näköinen nainen. Annoin hänelle Pafin lähetteen ja sanoin suomeksi etä kaksi shottia, ”Inte taalar finska”, sanoi myyjä. Olen ollut nuorempana Ruotsissa töissä ja osaan ruotsia sen verran, ettei myydä, englannin kieltä vielä paremmin. Sen verran väärällä jalalla sängystä nousseen naisen nyrpeily hatutti, että vetäydyin takavasemmalle ja mietin jo että suksin ulos. Siihen tuli muitakin Pafin matkan voittaneita suomalaisia tilaamaan shotteja. Akka tiskin takana ei osannut edelleenkään suomen sanaa, joten toiset suomalaiset tilasivat paukkunsa fiinimmällä kielellä. Menin siihen sitten minäkin ja näytin peukalolla että sitä samaa kuin muillekin. En edelleenkään suostunut osaamaan paikallista kieltä. Nainen antoi meille paukut ja menimme pöytään. Sanoin pojalle, että pitäisi ottaa vielä yhdet oluet, jännittää se kohtapuoliin oleva kilpailu. Poika että tuolta tiskin takaahan sitä saa. Vastasin että tuolta ämmältä en ota edes ilmaiseksi mitään.

  Menin saman tien lähellä olevaan anniskelupaikkaan ja kysyin suomeksi saako täältä palvelua suomen kielellä. Ögönblik sanoi miesmyyjä ja sujahti tiehensä. Hetkessä tiskin takana oli myyjä, joka puhui hyvää suomea. Tyydytyksellä panin merkille että täällä on eri meininki.
  ——————————————————–
  Olen käynyt kerran ennenkin Affenanmaalla ja silloinkin törmäsin tähän kieliylpeilyyn.
  Mikä niitä vaivaa, mietin. Kuten sanoin olen ollut Ruotsissa töissä ja tulin hyvin toimeen ruotsalaisten kanssa. Miksi täällä Affenanmaalla minua katsotaan niinku nenänviertä pitkin, mietin.

  1. Siksi, että et ole hurri tai svenski.
   Nämä elätit pitävät itseään ruotsalaisina, mutta kantasuomalaisten rahaa pitää joka vuosi saada enemmän.

 4. Maakunnassa en ole käynyt. Pitäisi joskus käydä testaamassa jokamiehenoikeuksia.

  Suomen tunnilla pidin A:sta esitelmän yli 50 vuotta sitten.

Kommentoi