”Viherpersu”.

Olen perussuomalainen, vaikka olenkin sitä mieltä, että turpeen käyttö polttoaineena tulee lopettaa, vaikka se tuleekin siinämielessä myöhään, että valtavat vesistötuhot se onkin ehtinyt jo saada aikaan vuosikymmeniksi, ellei sadaksi eteenpäin.   Nyt tulisi myös ottaa oikein kansallinen soidensuojelu ohjelma käyttöön, jossa ”lapioitaisiin” umpeen ojat, jotka on vuosikymmenin soiden egotilan pilanneet.

Toinen, jota toivon lopetettavaksi suomessa, on turkistarhaus ja se on huono arkumentti, että sanotaan jonkun muun sitä kuitenkin jatkavan ja paikkaavan suomen jättämän aukon.

Suuri työllistäjä ja yrityssektori kyseisiin ammattikuntiin kuuluu ja itselläni ei ole kompetenssia sanoa, mistä kyseisen alan yrittäjille ja työntekijöille lopettemisten jälkeen leipä löytyy.

 

4 Replies to “”Viherpersu”.”

  1. Sanoisin että moni ”kuoleva bisnes” voidaan lakkauttaa kun se tehdään hitaasti, maltilla ja suunnitelmalla. Niihin lienevät kuuluvan turkistarhaus, turvetuotanto sekä leijonaosa punaisen lihan tuotannosta (se osuus joka toimii tukiaisilla).

    Muutos tarvitsee vain aikaa. 10-20 vuotta esimerkiksi.

  2. Ei kannatakaan lukittautua joihinkin näkemyksiin vain siksi, että ne ovat tietyn puolueen jos on itse eri mieltä. Olen samaa mieltä turpeesta, siinä pilataan luontoa niin pysyvästi. Samoin turkistarhaus on turhaa. Turkiksia pitäisi tehdä vain metsästettyjen eläinten nahoista, silloin ne saisivat viettää luonnollista elämää ennen joutumistaan saaliiksi. Punaisen lihan osalta olen sitä mieltä, että kotimaan kysyntä pitää voida tyydyttää kotimaisella tuotannolla. Olisi kaksinaismoraalia lopettaa oma lihantuotanto ja tuoda lihaa muista maista. Turkisten osalta sama voitaisiin hoitaa kieltämällä myynti kokonaan mutta lihan osalta se ei ole mahdollista.

  3. Samaa mieltä turvetuotannosta. Mutta miettikäähän, mihin turvetta käytetään ! Kasvualustoiksi, mullan seosaieiksi, lannoitukseen, pelleteiksi, suoraan uunin jne..Korvaavuus pitisi esittää samalla. Siten se etenisi nopeammim pois käytöstä.

  4. Turpeen energiakäyttöä ei tule kieltää. Saattaa olla, että löytyy taloudellinen keino käyttää turvetta metaanin valmistukseen.
    Tuolloin suota ei tarvitsisi kuivattaa. Mädätysjäännöstä voitaisiin käyttää vaikka lannoitukseen.

Kommentoi