”Potilas” aikoo palata Venäjälle

Putin odottaa ”potilaan” paluuta Venäjälle sormi liipasimella. Hän tietää että liipasimen painaminen tuottaisi hänelle ja hänen hallinnolleen erittäin suuria vaikeuksia – ehkä peruuttamattomia – mutta pidättäytyminen toisi välittömän henkilökohtaisen tuhon.

Venäjän kansalla on Putinin henkilöä suurempi ongelma – Venäjän kansa itse. Kansa nimenomaan haluaa autoritaarisen hallinnon ja diktaattorin. Siellä vallitsee voimakas itseymmärrys Venäjästä ”kolmantena Roomana” s.o. Bysantin perillisenä.

Nyky-Venäjääkin voisi tajuta paremmin jos tutustuisi tuhatvuotisen Bysantin valtakunnan historiaan pintaa (mm. Johannes Angelos yms.) syvemmin. Raakalaisuus siellä ei suinkaan entisestä lisääntynyt osmannien vallatessa maan, pikemminkin kokonaisuutena väheni. Bysanttiin tutustumista haluava törmää sellaiseen vaikeuteen että pätevää poliittista- ja kulttuurihistoriaa käsittelevää kirjallisuutta aiheesta on hämmästyttävän vähän, tuskin ollenkaan. Siis suomenkielisenä. Kirkoista, luostareista, ikoneista ja mosaiikeista tietoa kyllä löytyy.

3 vastausta artikkeliin “”Potilas” aikoo palata Venäjälle”

  1. Onko jossain mediassa todella ollut esillä, että Navalnyi itse ilmoittaisi palaavansa takaisin Venäjälle?
    Paluuta voisi kutsua itsemurhaksi.

    *********************************************************************************’
    https://theworldnews.net/fi-news/venaja-navalnyi-palaa-venajalle-entista-suositumpana-mutta-tutkijan-mukaan-hanen-suurin-haasteensa-on-pysya-hengissa

    Navalnyi palaa Venäjälle entistä suositumpana, mutta tutkijan mukaan hänen suurin haasteensa on pysyä hengissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *