Ei minun nukkumisesta meinaa tulla mitään

Keuhkopolin lääkäri sanoi että näin pahaa uniapneaa ei ole todennut kellään muulla potilaallaan koskaan.

Olen tämän yön yrittänyt nukkua nojatuolissa kun sängyssä nukkumisesta ei tule mitään. Mutta ei ole uni tullut silti vaikka olen yrittänyt nukahtaa youtuben musiikkiin. Sitten taas torkahtelen päivällä. Olin kuulemma viimeksi nukkunut keuhkopoliklinikan odotustilassa, lääkäri sanoi.

Ajokortille en saanut enää jatkoa, vaan viimeistään viikon päästä poliisista soitetaan. Mutta jos haluavat lappuni , niin saavat tulla itse sen multa hakemaan, kun itse en sitä asemalle vie.

sellaisia

10 vastausta artikkeliin “Ei minun nukkumisesta meinaa tulla mitään”

 1. Oli paljonkin ohjeita, mutta kaikkia niitä on minun vaikeahko noudattaa. Hengityslaitetta en pystynyt käyttämään vaan palautin sen polille. Olet Heikki uskoakseni nähnyt leffan alien 8; sas matkustaja, niin tiedät miltä tuntui kokeilla nukkuessa hengitysmaskia naamallani. Paniikki tuli.

  1. Usein sanotaan, että painoindeksi pitäisi olla siellä 30- tasolla. Joillekin se auttaa. Mutta, minulla on kaksi tuttua, aivan normaalipainoisia, mutta silti uniapnea on vaivannut heitä jo pitkään. Heitä laite on auttanut erittäin paljon.

   Eli, se ei ole välttämättä lihavuuskysymys kaikille, vaan joku muu syy.
   Yksi apu on saada päivällä ulkoilun kautta ”happimyrkytys” olemalla ulkona mahdollisimman paljon. Nukkuminen jommalla kummalla kyljellä tai mahallaan, jos laite ei käy. Selällään ei koskaan.

 2. Velipojallani sama ongelma. Pituus 174cm paino 130 kg. Sai hengityslaitteen pari vuotta sitten ja on kovin tyytyväinen. Aikansa otti ennen kuin tottui,mutta nyt tilanne on hyvä. Nukkuu hyvin.

  Vaatii totuttelua.

  1. Painoa alas ja sängynpääty ylös, nenä auki jos on tukossa. Ne kai ovat ne tärkeimmät itsehoitoohjeet.

 3. Entä unilääkkeet? Tai jonkun lääkkeen aiheuttama vieroitusoire?

  Itselläni oli uniongelma parisen vuotta sitten. Sitä kesti noin kuukauden päivät. Olen melko varma, että se johtui lopettamani lääkkeen vieroitusoireista. Samaa mieltä oli yksi lääkäri. Toinen lääkäri taas väitti ettei johdu vieroitusoireista.
  Koska olen oman tien kulkija, joka ottaa huomioon lääkäreiden mielipiteet, mutta ei pidä lääkäreitä jumalista seuraavina, olen jokseenkin varma, että unettomuuteni johtui ko. lääkkeen vieroitusoireista.

  Hankin unilääkereseptin ja unilääkkeiden avulla pystyin sitten nukkumaan. En käyttänyt unilääkkeitä kovinkaan pitkään ja unirytmi palautui normaaliksi.
  En ole koskaan sitä ennen enkä myöskään sen jälkeen tarvinnut unilääkkeitä.
  Jk. Minulla ei ole uniapneaa. – Panin tämän kommentin josko siitä olisi sinulle apua.

 4. Mika sanoo hmm. Uskon, että Mika myös jotain tietää asiasta.

  Minä kommentoin vain sitä, mitä veljeni on asiasta sanonut. Veljeni tuntien, on laiska lihaansa vähentämään. Tai ei laiska, mutta kivaa on elää elämäänsä.

  Itsekin ajattelen niin, että eletään niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Vanha klisee, kerran me vaan täällä ollaan.

 5. En oikein osaa kommentoida asiaa järkevästi syystä, että…

  Yritän palata asiaan…

Kommentoi