Minulla on hyviä ystäviä vaikka en ole ansainnut

Ensin tulivat Helsingistä asti auttamaan asuntoni siivouksessa ja toivat samalla minulle muonaa ja uudet vuodevaatteet. Nyt lauantaina tulivat yllättäen ja hakivat minut mukaan viikonlopuksi vuokraamalleen mökille Asikkalaan. Muun muassa siellä pelattiin trivial pursuitia, syötiin hyvin ja saatiin saunoa miellyttävässä puusaunassa. Olutta ei juotu kuin muutama saunaolut meistä jokainen koska se ei kuulunut tuon mökkiviikonlopun pääasioihin ollenkaan.

4 vastausta artikkeliin “Minulla on hyviä ystäviä vaikka en ole ansainnut”

 1. Ihmisellä on hyvä olla ystäviä mutta yksin riittää kun se on hyvä terv tepivaari

 2. Mitä taas tulee tuohon ansaisemispuoleen mielestäni kaikilla ihmisillä on jopa oikeus hyviin ystäviin
  Ne jotka niitä sitten on ovat joillekkin hyvin tärkeitä nostamaan ihmistä jos tuo menee pää painuksissa keskellä ihmispaljoutta terv tepivaari

 3. Ihminen tarvitsee heimon, porukan johon kuuulua.
  Ihminen tarvitsee myös ystäviä, ne ovat kultaakin kalliimpia.
  Sanotaan, että suurkaupungissa asuva ihminen, jolla ei ole tuttavia eikä ystäviä, on maailman yksinäisin olento.

  Luin taannoin erään omaelämäkerran. Se oli miehen kirjoittama. Hän kertoili kirjassaan ajasta kymmeniä vuosia sitten. Hän oli pistäytynyt ulkomailla ja palasi laivalla Suomeen. Hänen asiansa eivät olleet hyvin. Hän oli aikalailla alkoholin orja, ja muutenkin elämä oli näyttänyt hänelle vain sen nurjan puolen. Hän kertoi harkinneensa itsemurhaa.
  Kun hän tuli laivalla Helsinkiin, hän lampsi katuja pitkin synkkänä ja alakuloisena. Hän näki joukon hippejä. Joukosta erkaantui nuori, pitkähiuksinen nainen, melkein tyttö vielä, joka käveli häntä kohti. Mies luuli että tyttö tuli kerjäämään rahaa. Ei tullut. Tyttö pani kätensä miehen olkapäälle, hymyili ja sanoi: ”Rauhaa sinulle.”Tämän jälkeen tyttö poistui.

  Mies kertoi, että tämän hipin kosketuksen jälkeen hänen elämänsä muuttui täysin ja parempaan suuntaan. Hän pääsi vapaaksi alkoholin kirouksesta ja muutenkin hänen elämässään avautui kuin uusi lehti, parempi sivu. Hän sanoi, ettei osaa selittää järjellä tätä tapahtunutta, mutta hän on tälle hippitytölle suuren kiitoksen velkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *