13 vastausta artikkeliin “Peruin elisan 100 megan tilauksen”

 1. Joo, turha se 100 megaa on luultavasti. Jos pelaisit verkossa niin voisitr tarvita. 25 megalla pitäisi pystyä ihan hyvin esimerkiksi katomaan Netflixiä, Areenaa yms. Meillä oli 10 megaa ja silläkin toimi ihan hyvin. Nyt on 100 megaa kun sain sen halvemmalla kuin aiemman 10 megaa, eipä paljon eroa ole huomanut. Välillä nykii tuo 100 megaakin, tekniikka on sellaista.

 2. Ihan vaan vertailun vuoksi, meillä toimii nämä nopeudet päinvastoin mitä Timolla. Useamman kerran mitattuna ja viimeksi ihan äsken latausnopeus on jotain 98.7 megan kohdalla, eli se on melkein siinä kun on luvattukin. Sadasta puuttuu juuri tuon verran, mitä mittaus osoittaa ja se sata on todella merkittävä eri ohjelmien käyttöön. Ei entisillä 5- 15 megan nopeuksilla voinut katsella edes Areenaa, nyt on ihan toisin.

  1. No mä en Pentti juurikaan muuta kuin välillä youtubesta musiikkivideoita ja ihan hyvin olen niitä voinut kuunnella 25 megalla.

 3. Minulla oli vielä muutama vuosi sitten n. 7 megan (latausnopeus) ADSL-yhteys.

  Areenan katselussa ei ollut ongelmia.
  *
  .
  Kuinka nopea verkkoyhteyden pitää olla? Areenan käyttö edellyttää vähintään 2 megabittiä sekunnissa -nopeudella (Mbps) toimivaa nettiyhteyttä. … Voidaksesi katsella Areenan videotallenteita FullHD-laatuisena, tarvitset vähintään 5 Mbps yhteyden, suorissa lähetyksissä 10 Mbps.21.12.2020

  Lähde:
  https://ohjeet.areena.yle.fi/hc/fi/articles/115002983165-Usein-kysytyt-kysymykset

 4. En ole kertaakaan edes vilkaissut yle areenaa, kun ei ole ollut tarvetta. Jos normitelevisiosta ei tule mitään katsottavaa, niin otan kirjahyllystä kirjan.

 5. MInä olen herkutellut viime keväästä asti näillä Lounean 100 / 50 valokuitunopeuksilla. Enää ei ole moittimisen sijaa, kaikki saadaan mikä on luvattukin. Nopeampiakin olisi saatavana ja ihan nyt jopa 10 000 megaa, mutta ei meidän tarpeisiin.

 6. Hyvä idea oli säästää, pärjäät 25:llä.

  Pentin kysymykseen olen utelias – onko tosiaan joku myynyt koteihin jo 10 000 megan eli siis 10 gigan yhteyttä? Se kun ei edes toimi kodin tietoteknisillä laitteilla.

 7. https://lounea.fi/lounea-tuo-ensimmaisena-suomessa-ja-ensimmaisten-joukossa-maailmassa-kuluttajille-10gn

  Lounea tuo ensimmäisenä Suomessa ja ensimmäisten joukossa maailmassa kuluttajille 10G:n internetyhteyden

  Lounea on ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tuo kuluttajille 10 000 megan eli 10 gigan internetyhteyden. Valokuituverkossa on tähänkin asti pystytty tarjoamaan nopeita yhteyksiä aina 1G asti. Nyt markkinoille tuodaan internetyhteys, jonka nopeus riittää mihin tahansa kotitalouden tarpeeseen. Vain valokuitutekniikalla voidaan mahdollistaa näin suuret nopeudet kotiverkkoihin. 10G:n yhteys tuodaan tarjolle Lounean koko valokuituverkkoon jouluun mennessä.

  hoh, hoh ..

 8. Eipä ole paljon enempää sanottavaa minulla, kyllä meidän linkkimesttarimme tuo esille kaiken oleellisen. Asia on niin uusi ja tuleekin tietääkseni esille vasta joulun tienoissa.

  1. Miksi arvailla, kun on käytettävissä netti ja PC?
   *
   ”MInä olen herkutellut viime keväästä asti näillä Lounean 100 / 50 valokuitunopeuksilla.”

   Älytöntä (?) 10 gigan yhteyttä tarjoaa Lounean, joka ei ainakaan vielä tarjoa verkkoaan Tampereella.

 9. Huh, noin se on mitä Lounea sanoo.

  Runkoverkossahan tuo nopeus on ollut arkea jo pitkään, nopeammatkin, mutta enpä pysty villeimmällä mielikuvituksellakaan näkemään mitä kotona 10G-yhteydellä tekisi. Paitsi maksaisi julmetusti lisää hintaa tarvikkeista. Mikään tavallinen kodin reititin tai tietokoneen verkkoliitäntä ei tue näitä nopeuksia. Joka paikkaan lisähintaa.

  Siten ounastelen että moni ostaa tuon eikä saa siitä hyötyä, mutta voipa kaverille kehua. Sama pätee usein jopa gigan yhteyksiin, koska langattomalla verkolla ei siitä saa iloa irti.

 10. Tarjolla on vaikka mitä, valokuitua, 5G liitäntää, jne.

  Tarttee miettiä mitä oikeastaan tarvitsee, eikä maksaa ylimääräistä sellaisesta, mitä ei tarvitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *