Rasismia kansainvälisessä jalkapallossa ??

En tiedä mikä on totuus mutta lukemani perusteella Suomen maajoukkueen ja Glasgow Rangersin keskikenttäpelaaja, Glen Kamara, sai kuulla jotain Slavia Prahan pelaajalta eilisessä Eurooppaliigan pelissä

Taitaa olla nollatoleranssi sekä kansallisissa että kansainvälisissä jalkapallopeleissä..

2 vastausta artikkeliin “Rasismia kansainvälisessä jalkapallossa ??”

 1. Pitää paikkansa:

  https://www.iltalehti.fi/eurooppa-liiga/a/d75d328c-c1ce-4f20-8d8a-1e93e2b40de7

  ”Gerrardin mukaan Slavian Ondrej Kudela sanoi Kamaralle jotakin ottelun loppuhetkillä käynnissä olleen kaksinkamppailun aikana. Kudela laittoi käden suunsa eteen.

  Tilanne sai Rangersin pelaajat raivon valtaan.

  – Jos haluaa sanoa jotakin kentällä, miksi täytyy peittää suunsa ja puhua korvan juuressa? Kaikki pelaajat hänen ympärillään kuulivat sen. Olen pettynyt, että heidän (Slavia Praha) väkensä yrittää puolustaa pelaajaansa ja kutsuu meitä valehtelijoiksi, Gerrard kommentoi BBC:lle ja Reutersille ottelun jälkeen.”

  Tämä on vain jäävuorenhuippu siitä mitä urheilijat sanovat toisilleen mm jalkapallopelin aikana, ei rasismi tai muu haukkuminen katoa koskaan minnekään, tunnevyöryssä tulee helposti laukaistua ihan mitä vaan.

 2. Joo, törkeää jos niin kävi. Kuitenkin sitä miettii että onko rasistine kommentti aina pahempi kuin törkeä loukkaaminen jollain muulla tavalla sanallisesti. Nykyisin ainakin tuntuu siltä että rasistisesta kommentista vaaditaan kohta vankeutta. Luin jääkiekossa tapauksesta jossa toiinen pelaaja ensin loukkasi toista törkeästi, en muista tarkkaan miten mutta siinä kommentissa taidettiin puhua pelaajan äidistä. Kun loukattu sitten kosti vihajaamalla toisen etniseen taustaan niin tietäähän sen kumpi sai rangaistuksen.

Kommentoi